Kamill00 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) 35 minut temu, audiowit napisał: Kamil, grasz na rca accuphase? Od wczoraj tak @RoRo i tak mnie uprzedził z odp 😁 5 minut temu, RoRo napisał: Kamil, tu bym polemizował z Tobą -bo na szczęście teraz też jest sporo fajnych sprzętów i zacnych firm 🙂 Pozdrawiam Może źle to ująłem 😁..... sam wiesz ile zapłaciłem za to Sansui, ktore ma ,,niezłe" pre gramofonowe. Miałem za parę stówek wiecej Yamahę AS 701......tam pre "wewnetrzne" to była tragedia w stosunku do tego mojego zewnętrznego. Edytowano 8 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Kamil- mam nadzieję, że moderator nie naraził się kolejnemu użytkownikowi :-) Założyłem że mogę być pierwszy i że się nie obrazisz, a poza tym masz jeszcze okazję wykazać się w temacie pre ... Poza tym warto pochwalić Twój nowy nabytek, zanim pokażą się kolejne kable! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) 22 minuty temu, Samcro napisał: Kamilloo Jakie masz pre zewnętrzne? Pro Ject Tube Box S z lampami Philips Miniwatt Ecc83 + zasilacz ULPS od Tomanka @RoRo pewnie, że nie - niby o co 😁😁 Edytowano 8 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Kamil,jakbyś chciał porównać gramofonowe pre ProJecta z tranzystorowym (może być gołe albo też z Tomankiem) to wiesz gdzie pukać 🙂 Albo tego ICka z innym, jeszcze bardziej "zapuszkowanym"... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 6 minut temu, RoRo napisał: Kamil,jakbyś chciał porównać gramofonowe pre ProJecta z tranzystorowym (może być gołe albo też z Tomankiem) to wiesz gdzie pukać 🙂 Albo tego ICka z innym, jeszcze bardziej "zapuszkowanym"... Pozdrawiam Chętnie dopisze się do porównania z moim RCM Sensor2 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) Nie pozostaje nic innego jak sie spotkać 😁😁 RCM vs kilkukrotnie tańszy PJ vs...... Edytowano 8 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Nie patrzmy na cenę, patrzmy na to, jak gra 😉... I czy warto (i jak bardzo) dać te parę złotych więcej lub nie... Takie porównania też są ciekawe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) Otóż to , często zewn. elementy typu dac , pre gramofonowe za parę stówek potrafi zagrać lepiej niż coś zintegrowanego co często w nowych sprzętach jest wiadomo czego warte Edytowano 8 sierpnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 22 minuty temu, Kamill00 napisał: RCM vs kilkukrotnie tańszy PJ vs...... ... Moon, ale podstawowy. Jak (niektórzy) wiecie -gramofony są u mnie źródłem dodatkowym, a nie głównym. Więc nie chce wydawać na wyższy model pre więcej niż wart jest gramofon, o CD nie wspominając. Pozdrawiam PS. Pliiiis-nie cytujcie całej wypowiedzi poprzednika, bo mam dodatkową robotę przy sprzątaniu (czyli usuwaniu cytatów-choć jeszcze nie w tej chwili). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) 32 minuty temu, Kubakk napisał: Otóż to , często zewn. elementy typu dac , pre gramofonowe za parę stówek potrafi zagrać lepiej niż coś zintegrowanego co często w nowych sprzętach jest wiadomo czego warte Moim zdaniem w zdecydowanej większości przypadków. To ja jeszcze w kwestii gramofonów dam takie coś Sansui SR-838 i muzyka z programu Sonda: Edytowano 8 sierpnia 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 No więc......musimy się dogadać (czas/miejsce) i robimy porównanie 😊😊😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Teraz dla odmiany taka ciekawostka: http://www.hifianswers.com/2019/08/sansui-14-of-their-best-vintage-adverts/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 (edytowany) Fajny artykuł 👍😊 Który z klocków Sansui jest z kategorii MONSTER? Nie chodzi mi o opisy z Allegro, bo dla niektórych handlarzy to nawet AU 505 jest Monsterem 😂 Wyczaiłem G 8000, ale jakie jeszcze ? Edytowano 9 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 (edytowany) Wszystkie duże amplitunery serii G... Np taki: Na pewno jeszcze: 8080DB 9090DB G-8000, G-8700 DB G-901DB, G-9000, G-9000DB, G-9090ZDB G-22000 , G-33000.... wpiszes zna hifishark to trochę tego wychodzi, podobnie jak na innych stronach, nie tylko aukcyjnych. Monster receivery były robione głównie na rynek amerykański i miały bardzo duża moc, nawet 240W/kanał...Później były dość popularne w Europie także, bo taka była moda. Produkcja to głównie lata siedemdziesiąte. OStatnim był G-9090ZDB bodajże, wyprodukowany na początku lat 80. LAta 80 to byłą zmiana mody na sprzęt - czyli podział integra / tuner itp., czyli przede wszystkim mniejsze gabarytowy klocki. Edytowano 9 sierpnia 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 (edytowany) A widzisz Marek do serii x0x0 mam sentyment. Przez chwilę miałem 7070 i grał nieźle, a wygladał swietnie. Sprzedałem go za 1/3 kwoty za jaką chodzą obecnie w Polsce. Ale przyznaję, ze 990DB podoba mi się bardziej niz 9090DB. Edytowano 9 sierpnia 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Tak dokladnie. I dlatego bardziej mi sie podoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Tak na marginesie, to frontpanel Twojego egzemplarza jest bez skazy. Pudło też jest oryginalne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Jak porownalbyś go z integrami serii 907? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2019 (edytowany) Grają, bo prezentują starą szkołę tranzystorów grajacych zaokraglonymi konturami. Spx za to grają konturowo z szybkim basem wiec połączenie tych 2 elementów jest jak najbardziej prawidłowe. Podejzewam, że przy skutecznosci spx nie pokrecisz za bardzo galką volume. Chyba, ze masz wielkie biuro. Miałem spx9000. Edytowano 10 sierpnia 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2019 (edytowany) Dziś doszło do starcia Haiku Bright MK 3 vs Xindak PA-M (klasa A). Wygrywa ten, który dla mnie lepiej sprawdzi się przy muzyce typu AC/DC. Starcie jednoznacznie, choć na punkty wygrywa chińczyk. Chwila moment......co z tego że w oczekiwaniu na regenerację obudowy w rogu, zdjęty że stolika czeka AU 777 - dać mu szansę ! "Dziadek" niszczy chińczyka w 1 rundzie przez nokaut, a to że Xindak grał dobra godzinkę to wpłynęło tylko na jego korzyść. Była Yamaha AS 701, jest Bright MK 3, był Xindak na teście - cały czas ,,dziadek" górą. Kto nastepny? Roksan K3?, Electrocompaniet ECI 1? P.S Lorka audiowita i tak bardziej grzeje i to po 10 minutach niż Xin po godzinie 😁 Edytowano 19 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Spróbuj Electro. Gra podobnie do 777 z wiekszą dynamiką, a najlepiej końcowkę100dmb. To ta sama klasa co ec1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 (edytowany) W związku z tym, że wciąż mam zapytania informuję kolegów, że temat 907 limited jest już dawno nieaktualny !!! Oczywiście trafiła pod strzechę jednego z moich przyjaciół z forum tak więc pozostała w rodzinie 🙂 Wielu (z reguły wciąż tych samych kolesi w różowych bamboszach bez celu w życiu ...) usilnie oskarża nas o handel a tu prawda jest taka, że nasz sprzęt forumowy przechodzi z jednych forumowych rąk w drugie - ku mojemu wielkiemu zadowoleniu ! Dzięki temu znów mam pod swoją strzechą swoją dawną 907MR z boczkami z Jotoby !!! Tak się jakoś miło składa, że z właścicielami wszystkich dawnych moich sprzętów nadal jestem w bardzo dobrym kontakcie i nadal są członkami naszej społeczności ale kijem Wisły nie zawrócisz :-) Prozaicznie hejterskie wyskoki tak naprawdę odbijają się pozytywnie na zainteresowaniu marką i dołączaniu do nas nowych kolegów ! P.s. W związku z tym, że w najbliższym czasie dostanę w posiadanie kolejnego Esoterica (tym razem K05) raczej na pewno K07 będzie do oddania. Jeśli kogoś to zainteresuje to proszę o info na priv. Jest to zapewne ciekawa propozycja dla posiadaczy integr serii MR oraz XR no i końcówek mocy gdyż daje możliwość prócz fenomenalnej jakości dźwięku także sterowanie poziomem głośności w zasadzie od 0. Stan sklepowy z oryginalnym kartonem i pilotem (niemal w ogóle nieużywanym) oczywiście napięcie 100 V. Zastrzegam, że temat będzie aktualny dopiero gdy dostanę K05 tak więc gdzieś za 10 dni. Cena do uzgodnienia - niższa niż ja dałem i niższa niż oferty z Japonii - oczywiście dla forumowiczów 🙂 Edytowano 21 sierpnia 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 22 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2019 Jak ktoś z szanownych klubowiczów chcialby przygarnąć pod swoje strzechy, lub ucieszyć swojego znajomego pewną sztuką 607 NRA II, to oddam w dobre ręcę, teraz w jeszcze atrakcyjniejszej cenie : https://www.olx.pl/oferta/sansui-au-alpha-607nra-ii-CID99-IDADn8r.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Sansui C-2302 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 Mirek -gratulacje! Cieszę się,że zadbany egzemplarz z pewnego źródła trafił w dobre ręce! Na jakich kablach grasz i czy po XLR czy RCA? Zasilanie przez trafo czy europejskie napięcie? Pozdrawiam PS. Wrzuciłbyś zdjęcie byśmy mogli oczy nacieszyć widokiem :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts