san-sui Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 W przyszłym tygodniu też, wreszcie, wrócę do słuchania dobrze grającego zestawu. Może uda się posłuchac jeszcze lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychowicz Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 (edytowany) Dnia 3.07.2020 o 15:21, Krzychowicz napisał: Zastanawiam się jak dźwiękowo wypada połączenie wzmacniacza Sansui Alpha z dac Audio Note. Czy ktoś już słuchał takiej konfiguracji ?. Tak informacyjnie. W zeszłym tygodniu dotarł do mnie dac Audio Note Kit 2.1 sig. Idealnie dźwiękowo zgrywa się z 907mr. Jako żródło służy cd 917xr i Cambride Azur 851N Potwierdzam słowa kol.San-sui że warto w system tranzystorowy wpiąć coś z lampą. Edytowano 21 września 2020 przez Krzychowicz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Dnia 19.09.2020 o 20:13, faszi napisał: Źle to ująłem. W 907 jakość jest na bardzo wysokim poziomie ale zestawy dzielone ( zresztą każdym koncernie audio) były jeszcze wyżej pod tym względem. Kolego Braap , po prostu trzeba mieć 907 albo u kogoś poznać ten sprzęt. Zobaczyć na żywo , zajrzeć "pod maskę" Ja troche przekornie pisałem Sam ostatnio miałem ostatnio przez jakis czas Accu 303x obok mojej 707 DR i musze powiedzieć że juz sama obudowa 707 robi lepsze wrażenie. W accu np górna pokrywa nie jest sztywna i chyboce się podczas lekkiego nacisnięcia natomiast w 707 pelna sztywność. Ale też nie mozna przesadzać. Przyjaciel ma Accu e470 i nie muszę zaglądać pod maskę, żeby wiedzieć, że ten wzmak jest doskonały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Krzychowicz ładnie się u Ciebie zestaw komponuje. Dac ciekawy, a jako źródło co lepiej wypadło? Czy jest zdecydowany faworyt, czy oba wnoszą coś ciekawego (CD vs odtwarzacz sieciowy)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychowicz Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Jako żródło lepiej wypada cd ,ale różnica nieznaczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 W odpowiedniej konfiguracji z tym AN 2.1 917 nie ma szans. Krzychowicz, wiesz jak jest skonfigurowany ten AN. Ktory level? Bo to jest kit? Tak pisałeś. Jesli wiesz, ktory to AN to mozesz zwrocić się do producenta o update. Przeslą Ci elektronikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 (edytowany) Audiowit myślę tak samo. Tylko pytałem kolegi co wypada u niego lepiej (albo co wnosi do brzmienia) CD 917XR i Cambridge Azur 851N będące źródłami dla Audio Note. Edytowano 22 września 2020 przez piorut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychowicz Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Tak to jest kit AN Dac level 2 Signature. 917 wypada słabiutko w stosunku do tego daca. ANK tworzy niesamowity homologiam sceny 3D i te wybrzmiewanie . Dźwięk krystalicznie czysty ,analogowy. DAC ANK to kapitalny duet z 907 MR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Tak myślałem. Gratulacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 (edytowany) Krzysiek nie żebym się czepiał ale co to jest "homologiam" ? 🙂 🙂 A tak na marginesie - 917 to świetny i solidny Cd ale to klasa najwyższych CD średniej klasy . Już nieco ciekawiej jest (chodzi o ilość informacji i dążenie do naturalności brzmienia) w Kenwoodzie LD-1 (uwielbiam to urządzenie i za dźwięk i za wygląd i w ogóle za wszystko ... ) Jak porównamy do nich Esoteric DV50s już widzimy, że przeskoczyliśmy na inny poziom wiarygodności przekazu (co dotąd było trudne do wyobrażenia) no a K07 czy K05 wyznacza nam wyraźny kierunek i zupełnie inny poziom oczekiwań. K05 nawet względem K07 daje pojęcie co to znaczy zrobić krok do przodu. Oba jednak to naprawdę inna historia niż te sławne CD z lat 80/90 nawet najwyższej półki. Tu nie ma się co czarować - progres względem jakości przekazu materiału muzycznego jest bezdyskusyjny ! Edytowano 23 września 2020 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 (edytowany) @czubsi jak juz wpadles to zapytam. Jak oceniasz Kenwood LA1 w stosunku do Alphy 907DR? Ewentualnie do innych Alpha. ta sama połka? Edytowano 23 września 2020 przez braap Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychowicz Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Sorry Paweł. Miało być hologram. Też uważam 917 za wspaniały cd . Ale zawsze może być jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 braap Nie ta sama ... LA1 jest niemal nie do odróżnienia ale względem alfy 607L extra - trochę (a nawet bardziej niż trochę ...) przypomina stare accu serii 3xx. Fajny wzmacniacz - świetnie spasowany z dedykowanym LD1 , ale osobiście wolałbym Sansui nawet z serii 6xx. Nie bez powodu zostawiłem sobie tylko źródło ... 907DR to zdecydowanie więcej ... (wszystkiego co dobre 🙂) .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braap Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Dzięki za info! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Piotrze jak tam sytuacja ??? (wiesz o czym mówię ...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Pawle za 2 tygodnie więcej napiszę. Jest bardzo, ale to bardzo dobrze. Wrota z muzyką stoją otwarte na oścież. Balans tonalny jest niesamowity. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Dnia 21.09.2020 o 20:51, Krzychowicz napisał: W zeszłym tygodniu dotarł do mnie dac Audio Note Kit 2.1 sig. Dopiero teraz zobaczyłem, że tu takie coś wspaniałego się ukazało. 907MR to moja ulubiona 907 i w dodatku z takim dac to musi być poezja. Naprawdę gratuluję zakupu daca bo to jest już sprzęt konkret jeśli chodzi o przetworniki, dla wielu może to być sprzęt docelowy. Bardzo chciałbym posłuchać takiego zestawienia. pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Witam, czy można w tym wątku napisać o tym, że mam na sprzedaż dac Esoteric D-05? Zasilanie na 100V, stąd też grono zainteresowanych będzie mniejsze. Stan bdb., komplet jak ze sklepu: fabryczne pudełko, oryginalny przewód zasilający Esoteric, książeczka. Wszelkie pytania na PW. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Witam kolegów. Zdarzyła się zabawna historia. Wpadł do mnie znajomy niby "oglądać" (i słuchać) mój sprzęt ale przytargał lampizowanego 1 x Denona. Skoro przytargał, podłączyłem. Zagrało "toto" słabo w moim (trochę już zmienionym) systemie. Szczególnie słabo w porównaniu do mojego, niesamowicie grającego, Sansui CD-X711. Napiszę - bardzo słabo! Zagrało "toto" bardzo "płasko", to znaczy scena zawężona praktycznie tylko do stereo - na boki, z prawie totalnym brakiem rozbudowania "obrazu". Góra dół i w głąb nie ma prawie nic. Czyli, w/g mnie, brak przestrzeni. Zaczęliśmy kombinować z kabelkami ale nic to nie dało. Mina - "załamka".... u znajomego. Szkoda mi się zrobiło ..... Główka pracuje i .... Olśnienie! Podłączyłem (dla próby) swój bufor chiński (jak pisałem już wcześniej, jest to wydanie specjalne - Limited i niezle poprawia granie), jako wspomaganie "lampowe" tego Denona lampizowanego 😆 i ku mojemu (a szczególnie znajomego!) zdumieniu, scena się otworzyła mocno w głąb oraz górę i dół! Pojawiły się szczegóły! Bardzo poprawiła się góra pasma i lekko zaokrąglił dół, a średnica otworzyła się całkowicie. Z buforem CD Denon gra teraz tak, jak powinien. Zapewne to wina zastosowanych zbyt słabych lampek. Obejrzałem środek CD Denon. Został nieżle "wypasiony" w dodatku w całkiem niezłe elementy dodatkowe. Teraz, jako żródło, gra bardzo dobrze ale aż 2 X zlampizowany DENON. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Podwójny shit Ale co cała ta akcja ma do sansui? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) 19 minut temu, audiowit napisał: Podwójny shit Ale co cała ta akcja ma do sansui? 🥴 Masz coś na sumieniu?? Porównanie CD Denon lampizowany z Sansui CD-X711 to kalosz! Cały zestaw, oprócz Denona 2 x lampizowanego + bufor i kabelki, to Sansui. Nawet Kolumny! 😄 Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) Mam UR najwyższy model na sprzedaż. Mozesz wziąć z podstawowymi EH, z tfk ribbed plated lub smooth plated. Wspaniały cd :). I wypada Ci bufor z toru. W przypadku denona. Jeśli masz shit na wyjściu, to nie ma takiego cudownego czegoś, co Ci to uratuje. Pozbądź się tych kolumn. To nie ta epoka. One były do wzm lampowych. Są za ostre i za szare. Edytowano 29 września 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Teraz gram na Cantonach. Lepsze dołem. Mam, przeważnie, zawsze w systemie 2 x kolumny. Zawsze różnie grające. Słucham różnej muzy. Zmieniam tylko kable i kolumny. Sansui sprawdzają się znakomicie, gdy wpinam bufor w szeregu. Dodaje sporo dołu lampowego. Sansui mają dużo lepszą górę, niż Canton. Wbrew Twojej sugestii: "masz suit na wyjściu", to nie jest jednak cała prawda. Wierzę tylko w to co słyszę! Teorie już teraz mniej mnie interesują. 😏 Szukam zabawy i do niej taniego żródła. Stąd takie nastawienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Jakie canton? To nie są teorie. To praktyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) Ergo RC-L od 18 Hz .... oraz kilka Arcus-ów od 20, 22, 25 Hz .... Sansui czekały na lampę właśnie ale się nie doczekały, stąd teraz preferuję buforowanie. Dlatego, że stwierdziłem nausznie, nie raz - dobry bufor (tylko dwie lampki!) daje często dużo więcej frajdy niż słaba lampa (aż od 4-ch wzwyż lamp! = niemała kasa do wsadzenia! ze względu na coraz słabszą dostępność i ze względu na narastające w sieci podróby). To moja praktyka .... A pro'po CD-ka X711. Założę się, że nigdy nie słyszałeś. Jak wielu. Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts