Tadżitsu Napisano 30 maja 2021 Napisano 30 maja 2021 Dnia 28.05.2021 o 16:24, A_ndy napisał: A CANTON 9 REFERENCE, w Wawie są powystawowe, może da się wypożyczyć. Słyszałem podobny model u Mario z 907NRa i było zacnie... warto spróbować. Czytałem wiele dobrego o systemie @mario100007 dopieszczona a907Nra zadziwia 😀 Muszę poczytać o tych Canton’ach , dzięki za trop 👍 Odpisz, cytując
grzes_klos Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 Dnia 29.05.2021 o 08:39, A_ndy napisał: Tam nie ma tego problemu, terminale akceptują gołe przewody, ewentualnie szpile. Gratuluję Ci zakupu, ja wciąż żałuję sprzedaży G-8000 ;( Mógłbyś wstawić jakies zdjęcie tych szpilek nie za bardzo kumam o co chodzi a chce przewody zamówić w M&B Cable więc chce dobrze wytłumaczyc by nie popełnic gafy dzięki Odpisz, cytując
A_ndy Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 55 minut temu, grzes_klos napisał: Mógłbyś wstawić jakies zdjęcie tych szpilek nie za bardzo kumam o co chodzi a chce przewody zamówić w M&B Cable więc chce dobrze wytłumaczyc by nie popełnic gafy dzięki Wyślij im załączone zdjęcie, będą wiedzieli co zrobić/zaproponować. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 1 godzinę temu, grzes_klos napisał: Mógłbyś wstawić jakies zdjęcie tych szpilek nie za bardzo kumam o co chodzi a chce przewody zamówić w M&B Cable więc chce dobrze wytłumaczyc by nie popełnic gafy dzięki Zdjęcie i linK , pierwszy lepszy jaki znalazłem . To nie krypciocha 🤪😉 https://audiotop.pl/pl/p/Wtyk-typu-szpilka-Prolink-TBC-061/3883 Odpisz, cytując
grzes_klos Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 Sansui ma z tyłu takie gniazda nic a nic nie kumam jak to podłaczyc Odpisz, cytując
A_ndy Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 (edytowany) No to chyba trafił Ci sie wyjątkowy egzemplarz na EU Te wtyki (głośnikowy DIN2) też są do kupienia, może M&B przygotuje Ci konfekcę u siebie jak im doślesz wtyki. Jest spory wybór, skrecane, lutowane, kątowe... wpisz w przehlądarce: wtyk głośnikowy DIN2 PS. Z ciekawości, poproszę zrób zdjęcie z tyłu amplitunera. Edytowano 31 maja 2021 przez A_ndy Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 Starożytne rozwiązanie Din2 , a ja narzekam na wyścia głośnikowe w a907Xr 😜🤪 Jednak ktoś ma gorzej ode mnie z podłączeniem 🤫 @grzes_klos zapytaj czy Majster od konfekcji ma takie , tylko porzadne i np pozłacane : WTYK GŁOŚNIKOWY 2PIN PROSTY SKRĘCANY NA KABEL 2szt https://allegro.pl/oferta/wtyk-glosnikowy-2pin-prosty-skrecany-na-kabel-2szt-10615802656 Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 31 maja 2021 Napisano 31 maja 2021 Btw Na Olx pojawiła się a907i Mos Limited w bardzo ładnym stanie . ECiekawe czy klubowa 🤔 Odpisz, cytując
san-sui Napisano 1 czerwca 2021 Napisano 1 czerwca 2021 Wilson Audio ALEXX V - 635kg żywej wagi. http://szymonfaber.pl/?p=1911 Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 1 czerwca 2021 Napisano 1 czerwca 2021 Amerykański test zestawu Sansui B/C 2301 z 1985r włącznie z wszelkimi pomiarami : https://www.gammaelectronics.xyz/audio_04-1985_sansui.html na dole strony link do testów min AU 911dg , d11... Odpisz, cytując
braap Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 18 godzin temu, san-sui napisał: Wilson Audio ALEXX V - 635kg żywej wagi. http://szymonfaber.pl/?p=1911 Myślicie że któraś końcówka jest w stanie ogarnąć te kolosy? 18 godzin temu, Tadżitsu napisał: https://www.gammaelectronics.xyz/audio_04-1985_sansui.html 👍 Odpisz, cytując
braap Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 Chodziło mi oczywiście o końcówki sansui:) Odpisz, cytując
san-sui Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 3 godziny temu, braap napisał: Myślicie że któraś końcówka jest w stanie ogarnąć te kolosy? 👍 Kolumny, jak się wydaje, mają wewnętrzne wzmacniacze. Odpisz, cytując
san-sui Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 W tym wątku sporo miejsca poświęcono wzmacniaczowi AU-X911DG. Ja natomiast opisywałem odtwarzacz Sansui CD-X711. Ciekawostka: Odtwarzacz Sansui CD-X711 zawiera ten sam przetwornik cyfrowo-analogowy LDCS, co wzmacniacz AU-X911DG. W opinii Roberta Long i Edwarda J. Fostera (Magazyn Audio z kwietnia 1990): "Żaden model w tej kategorii nie może się równać z doskonałym przetwornikiem cyfrowo-analogowym Sansui." Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 1 godzinę temu, san-sui napisał: Odtwarzacz Sansui CD-X711 zawiera ten sam przetwornik cyfrowo-analogowy LDCS, co wzmacniacz AU-X911DG. W opinii Roberta Long i Edwarda J. Fostera (Magazyn Audio z kwietnia 1990) Wszystko jest w testach na stronie do której wkleiłem link... Odpisz, cytując
czubsi Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 Przetwornik ów jest zbudowany jak czołg ale archaiczny w swej konstrukcji. Za to - (co dziwi wielu sceptyków patrzących na części tam zawarte i m.inn. na siejący jitterem układ Yamahy) - gra naprawdę dobrze ! Mam z tym przetwornikiem jedynie dobre skojarzenia i mimo upływu lat to nadal solidne i pozbawione większych wad granie po cyfrze ! Znam dość dobrze temat modyfikacji tegoż przetwornika i całkiem fajny tego skutek więc i potencjał w układzie tym zawarty jest jak najbardziej godny uwagi ! Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 2 czerwca 2021 Napisano 2 czerwca 2021 2 minuty temu, czubsi napisał: Przetwornik Pamietam temat na AS , gdzie @Pygar robił tunning tego daca 😃 Odpisz, cytując
piorut Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 Cześć Panowie. Pre C-2301 stanowiło komplet z B-2301/B-2301L. Większość tych pre ma logo na froncie w formie napisu (Sansui), tak jak końcówka. Dlaczego niektóre egzemplarze pre miały inne logo? Zastanawia mnie taka niekonsekwencja, wersja z tym rzadziej występującym logo była w wersji na rynek japoński, jak i w wersji z selektorem napięć (w tych wersjach znalazłem). Dziwnie to trochę wygląda, pre i końcówka jako całość a mogą mieć inne logo. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 @piorut miałem podobnie z tunerem tu x701 mój miał stare logo , selektor napięć a wnętrze jak tu a 707 na Japonię . Te tunery wychodziły również z nowym logo i bez selektora... Z tego co udało się mi się rozszyfrować z nr seryjnego i serwisówki miałem model na rynek Arabii Saudyjskiej. Dasz wiarę ? Odpisz, cytując
piorut Napisano 3 czerwca 2021 Napisano 3 czerwca 2021 Wierzę, hmmm, czasami widać było niekonsekwencję poczynań, ale Twój tuner to już mix dziwności. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 @piorut szkoda , że sprzedałem ten tuner. Tak jak piszesz , był to ciekawy miks. Akurat byłem w czasie kupna a907Xr i kasa z tunera w tym pomogła. Poza tym wizualnie (inne loga i kolor) by się gryzło na stoliku 😒 Odpisz, cytując
piorut Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Wizualnie można by się przyzwyczaić, obecnie to kwestia co zostaje do posłuchania w radiu. Co po świetnym analogowym tunerze... Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Przełączyłem po latach słuchania Trójki na Pierwszy Program Polskiego Radia . Powiem tak, jest czego posłuchać i raczej zostanę z Jedynką😊 Odpisz, cytując
piorut Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Może i też kiedyś z powrotem włączę, dzięki za sugestię, że nadal jest co posłuchać. Na razie to w wirze sprzętowym jestem bardziej niż muzycznym, ale mam nadzieję za jakiś czas odwrócić proporcje. Odpisz, cytując
Tadżitsu Napisano 4 czerwca 2021 Napisano 4 czerwca 2021 Pewnie , do codziennego słuchania radio fajna sprawa . Prowadzący zmienia płyty i nic nie musimy robić , a przy okazji możemy poznać coś po co normalnie byśmy się sięgnęli 😀 Ciekawe audycje pojawiają się w Jedynce , a jak lubisz operę , warto przełączyć na Program Drugi 😉 u mnie gra praktycznie cały dzień stara wieża Phillipsa i naprawdę fajnie to gra! Czasami zastanawiam się po co mi „duże stereo” 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts