Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 28.05.2021 o 16:24, A_ndy napisał:

A CANTON 9 REFERENCE, w Wawie są powystawowe, może da się wypożyczyć. Słyszałem podobny model u Mario z 907NRa i było zacnie... warto spróbować.

Czytałem wiele dobrego o systemie @mario100007 dopieszczona a907Nra zadziwia 😀

Muszę poczytać o tych Canton’ach , dzięki za trop 👍

Napisano
Dnia 29.05.2021 o 08:39, A_ndy napisał:

Tam nie ma tego problemu, terminale akceptują gołe przewody, ewentualnie szpile. Gratuluję Ci zakupu, ja wciąż żałuję sprzedaży G-8000 ;(

Mógłbyś wstawić jakies zdjęcie tych szpilek nie za bardzo kumam o co chodzi a chce przewody zamówić w M&B Cable więc chce dobrze wytłumaczyc by nie popełnic gafy dzięki

Napisano
55 minut temu, grzes_klos napisał:

Mógłbyś wstawić jakies zdjęcie tych szpilek nie za bardzo kumam o co chodzi a chce przewody zamówić w M&B Cable więc chce dobrze wytłumaczyc by nie popełnic gafy dzięki

Wyślij im załączone zdjęcie, będą wiedzieli co zrobić/zaproponować. 

6060.jpg

Napisano (edytowany)

No to chyba trafił Ci sie wyjątkowy egzemplarz na EU :) Te wtyki (głośnikowy DIN2) też są do kupienia, może M&B przygotuje Ci konfekcę u siebie jak im doślesz wtyki.

Jest spory wybór, skrecane, lutowane, kątowe... wpisz w przehlądarce: wtyk głośnikowy DIN2

PS. Z ciekawości, poproszę zrób zdjęcie z tyłu amplitunera.

Edytowano przez A_ndy
Napisano

W tym wątku sporo miejsca poświęcono wzmacniaczowi AU-X911DG. Ja natomiast opisywałem odtwarzacz Sansui CD-X711. 

Ciekawostka:

Odtwarzacz Sansui CD-X711 zawiera ten sam przetwornik cyfrowo-analogowy LDCS, co wzmacniacz AU-X911DG. 

W opinii Roberta Long i Edwarda J. Fostera (Magazyn Audio z kwietnia 1990): 

"Żaden model w tej kategorii nie może się równać z doskonałym przetwornikiem cyfrowo-analogowym Sansui." 

Napisano
1 godzinę temu, san-sui napisał:

Odtwarzacz Sansui CD-X711 zawiera ten sam przetwornik cyfrowo-analogowy LDCS, co wzmacniacz AU-X911DG. 

W opinii Roberta Long i Edwarda J. Fostera (Magazyn Audio z kwietnia 1990)

Wszystko jest w testach na stronie do której wkleiłem link...

Napisano

Przetwornik ów jest zbudowany jak czołg ale archaiczny w swej konstrukcji. Za to - (co dziwi wielu sceptyków patrzących na części tam zawarte i m.inn. na siejący jitterem układ Yamahy) - gra naprawdę dobrze ! Mam z tym przetwornikiem jedynie dobre skojarzenia i mimo upływu lat to nadal solidne i pozbawione większych wad granie po cyfrze ! Znam dość dobrze temat modyfikacji tegoż przetwornika i całkiem fajny tego skutek więc i potencjał w układzie tym zawarty jest jak najbardziej godny uwagi !

Napisano

Cześć Panowie. Pre C-2301 stanowiło komplet z B-2301/B-2301L. Większość tych pre ma logo na froncie w formie napisu (Sansui), tak jak końcówka. Dlaczego niektóre egzemplarze pre miały inne logo? Zastanawia mnie taka niekonsekwencja, wersja z tym rzadziej występującym logo była w wersji na rynek japoński, jak i w wersji z selektorem napięć (w tych wersjach znalazłem). Dziwnie to trochę wygląda, pre i końcówka jako całość a mogą mieć inne logo.

C-2301 1.JPG

C-2301 2.JPG

Napisano

@piorut miałem podobnie z tunerem tu x701 mój miał stare logo , selektor napięć a wnętrze jak tu a 707 na Japonię . Te tunery wychodziły również z nowym logo i bez selektora...

Z tego co udało się mi się rozszyfrować z nr seryjnego i serwisówki miałem model na rynek Arabii Saudyjskiej.

Dasz wiarę ?

Napisano

Może i też kiedyś z powrotem włączę, dzięki za sugestię, że nadal jest co posłuchać. Na razie to w wirze sprzętowym jestem bardziej niż muzycznym, ale mam nadzieję za jakiś czas odwrócić proporcje.

Napisano

Pewnie , do codziennego słuchania radio fajna sprawa . Prowadzący zmienia płyty i nic nie musimy robić , a przy okazji możemy poznać coś po co normalnie byśmy się sięgnęli 😀 Ciekawe audycje pojawiają się w Jedynce , a jak lubisz operę , warto przełączyć na Program Drugi 😉 u mnie gra praktycznie cały dzień stara wieża Phillipsa i naprawdę fajnie to gra! Czasami zastanawiam się po co mi „duże stereo” 😉