Piotr Sonido Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Bo jedyni robią w klasie D a inni w klasie AB. Co ciekawe ten Chord jest AB właśnie A jeszcze inni pakują duże pudełka bo chcą i tylko dlatego Tylko ta cena. Chętnie bym sam po niego sięgnął Ale nie stac mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2023 CHORD BerTTi Specyfikacja techniczna: Moc wyjściowa: 75 W przy 8 Ω Zakres częstotliwości: 5 Hz-100 kHz +/- 0,5 dB THD: 0,008% Stosunek sygnału do szumu: 87 dB (ważony A) Impedancja wejściowa: 100 kΩ niezbalansowane/zbalansowane Impedancja wejściowa: 0,78 V Wzmocnienie: 30 dB Wymiary: 59 mm (wys.) 235 mm (szer.) 256 mm (gł.) Waga: 3,75 kg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 Ja ze swojej strony dorzucę mega budżetową opcję. S.M.S.L. AD18. Amazon do 670zl polaka dystrybucja ok 900zł Sprzęt testowałem osobiście, bo kupiłem go do biura szukajac mały wzmacniacz. Wcześniej była Yamaha Pianocraft e400 denon dra f107 i coś tam jeszcze. Wyjątkowo dociążony dół pasma, góra troszeczkę jakby za delikatna małą ale jak za tą cenę i mając na wyposażeniu to co posiada to właśnie idealny sprzęt na biurko albo do biura Co najśmieszniejsze Klipsche RP 280 też uciagnal i naprawdę nie można było narzekać;) Specyfikacja: S/N: 90dB Moc wyjścia głośnikowego (4 Ohm): 2 x 80W Moc wyjścia słuchawkowego (32 Ohm): 53 mW@THD 0.04% THD+N: 0.04% Equalizer: 7 ustawień Regulacja sopranu: ± 8dB Regulacja basu: ± 8dB Bluetooth: BT4.2 Wejścia: USB, coaxialne, Jack 3.5 mm analogowe, Bluetooth, 2 x optyczne Wyjścia: głośnikowe, słuchawkowe Zastosowane układy: TAS5508C, TAS5342A, CS8422, VT1620A, MAX97220A, CS5341, BT4.2 Bluetooth, NE5532 Sampling USB: 16bit 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz; 24 bit 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz Kompatybilność USB: USB2.0 Sampling (złącze optyczne): 16 bit: 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz Sampling (złącze coaxialne): 16 bit: 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz Pobór mocy dla wzmacniacza głośnikowego: 50W Pobór mocy dla wzmacniacza słuchawkowego: 4W Pobór mocy w trybie czuwania: 0.8 W Zasilanie: 24 V Waga: 1.55 kg Wymiary: 275 x 231 x 74 mm 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) Ja tam lubię tzw. future hi-fi, ale w pewnych względach miniaturyzacja dostępna dzięki klasie D i raczej cięcie kosztów wypluwa na rynek takie dziwacznie/tanio/kiepsko wyglądające produkty. Oczywiście, cena jest niska, ale bez przesady. Spójrzcie na Synology stojące obok na biurku. Nie zajmuje hektarów ale lepiej wygląda, prawda? 900 zł polska dystrybucja? Tak, to nie jest wysoka cena, chyba... Bo za te pieniądze można już kupić pełnowymiarowy wzmacniacz, choć wybór w tej cenie nie jest duży. Czy zagra lepiej? Hmm. Ale ten wygląd... Z drugiej strony do biura, na biurko i małe monitory... Czemu nie. Edytowano 12 października 2023 przez tomasz1w 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 19 minut temu, Michał Gałązka napisał: Ja ze swojej strony dorzucę mega budżetową opcję. S.M.S.L. AD18. Amazon do 670zl polaka dystrybucja ok 900zł Sprzęt testowałem osobiście, bo kupiłem go do biura szukajac mały wzmacniacz. Wcześniej była Yamaha Pianocraft e400 denon dra f107 i coś tam jeszcze. Wyjątkowo dociążony dół pasma, góra troszeczkę jakby za delikatna małą ale jak za tą cenę i mając na wyposażeniu to co posiada to właśnie idealny sprzęt na biurko albo do biura Co najśmieszniejsze Klipsche RP 280 też uciagnal i naprawdę nie można było narzekać;) Specyfikacja: S/N: 90dB Moc wyjścia głośnikowego (4 Ohm): 2 x 80W Moc wyjścia słuchawkowego (32 Ohm): 53 mW@THD 0.04% THD+N: 0.04% Equalizer: 7 ustawień Regulacja sopranu: ± 8dB Regulacja basu: ± 8dB Bluetooth: BT4.2 Wejścia: USB, coaxialne, Jack 3.5 mm analogowe, Bluetooth, 2 x optyczne Wyjścia: głośnikowe, słuchawkowe Zastosowane układy: TAS5508C, TAS5342A, CS8422, VT1620A, MAX97220A, CS5341, BT4.2 Bluetooth, NE5532 Sampling USB: 16bit 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz; 24 bit 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz Kompatybilność USB: USB2.0 Sampling (złącze optyczne): 16 bit: 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz Sampling (złącze coaxialne): 16 bit: 44.1 kHz-48 kHz-96 kHz-192 kHz Pobór mocy dla wzmacniacza głośnikowego: 50W Pobór mocy dla wzmacniacza słuchawkowego: 4W Pobór mocy w trybie czuwania: 0.8 W Zasilanie: 24 V Waga: 1.55 kg Wymiary: 275 x 231 x 74 mm Jestem ciekaw czy cie ktos przebije. Mniejszych juz chyba nie ma. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) Dnia 10.10.2023 o 20:26, Piotr Sonido napisał: Bo jedyni robią w klasie D a inni w klasie AB. Co ciekawe ten Chord jest AB właśnie A jeszcze inni pakują duże pudełka bo chcą i tylko dlatego To jest wyczyn ze strony Chorda. Jeszcze inni chcą i słusznie trzymać się standardów i elementów powlekanych, zamiast ładować się w miniaturyzację na elementach SMD. Ja wolę tę pierwszą na standardowych rozmiarach tranzystorów mocy, niż pchełki wielkości łebka od szpilki. Edytowano 12 października 2023 przez DiBatonio 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 Chord od dłuższego czasu jest nieco oderwany od pozostałych producentów. Robią swoje elementy w swojej fabryce słuchałem kiedyś jej integry i brzmiała świetnie. To był jeszcze ten starszy design. Chętnie bym wybrał dla siebie ich produkty ale to jest droga firma po prostu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 12 godzin temu, tomasz1w napisał: Ja tam lubię tzw. future hi-fi, ale w pewnych względach miniaturyzacja dostępna dzięki klasie D i raczej cięcie kosztów wypluwa na rynek takie dziwacznie/tanio/kiepsko wyglądające produkty. Oczywiście, cena jest niska, ale bez przesady. Spójrzcie na Synology stojące obok na biurku. Nie zajmuje hektarów ale lepiej wygląda, prawda? 900 zł polska dystrybucja? Tak, to nie jest wysoka cena, chyba... Bo za te pieniądze można już kupić pełnowymiarowy wzmacniacz, choć wybór w tej cenie nie jest duży. Czy zagra lepiej? Hmm. Ale ten wygląd... Z drugiej strony do biura, na biurko i małe monitory... Czemu nie. Wiesz, wydaje mi się, że nie można tego traktować jako pełnoprawne stereo do salonu choć z drugiej strony, kto wie Na amazonie z wysyłką w 3 dni było to ostatnio w kwocie 599 zł i oczywiście, można kupić używkę wzmak w tym budżecie, tylko z reguły i tak wypada dać go na jakiś przegląd i kmoszty rosną. Wiesz teraz kolejna sprawa, byle jakiego bo byle jakiego ale DACa ma więc optykiem można podłączyć wiima czy inne urządzenie, do tego ma wejścia analogowe, wyjście na suba, BT i NFC. Nie spodziewajmy się cudów ale z drugiej strony, dosłownie bezpośrednio przed nim stał tu Denon DRA F107 kosztujący mniej więcej stówkę mniej jako używka, pomijając, że był dużo większy to dźwiękowo wg mnie niestety przegrał, ten SMSL ma więcej głębi już przy cichym odsłuchu. Wiadomo, że w salonie bym go nie postawił choćby ze względu na gabaryty a o różnicy w dźwięku między tym co mam w domu a w biurze wypowiadać się nie będę. Chciałem tylko przedstawić baaardzo kompaktowy wzmacniacz dodając coś od siebie po jakimś czasie odsłuchu a nie tylko wrzucać suche dane z neta Wiesz synology z racji slotów na dwa dyski musi być większe, a że jest to post o kompaktowych wzmakach to go tu wrzuciłem choć jak mówię, dla mnie wzmacniacz musi mieć swój rozmiar i choć mam tylko musicala m3 to i tak jak słuchałem wtedy na przemiennie Cyrusa który wypadał równie świetnie to właśnie ze względu na gabaryt nie był w ogóle brany pod uwagę 12 godzin temu, Artur Brol napisał: Jestem ciekaw czy cie ktos przebije. Mniejszych juz chyba nie ma. oj już tutaj były mniejsze ale z mniejszą funkcjonalnością Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Wiim Amp - 349 eur https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/wiim-amp-amplifier-streamer-wifi-dlna-airplay-2-chromecast-bluetooth-50-2x100w-4-ohm-p-18387.html Jest wzmacaniacz 3255, jest HDMI arc, jest platforma Wiim, jest pilot po bluetooth Specifications Product type Amplifier and streamer Amplification type Class D Inputs WiFi Bluetooth 1x Stereo RCA (switchable to pre-output) 1x Optical 1x HDMI ARC 1x USB-A 1x HDMI ARC 1x Ethernet RJ45 Outputs Speaker terminals 1x Subwoofer output Output power2x60W @ 8Ω 2x100W @ 4Ω Supported network protocols AirPlay 2 DLNA Chromecast Control app WiiM Home Compatible voice assistants Amazon Alexa Google Assistant Siri General Dimensions190*60*190mm Package1x WiiM Amp 1x Remote control 1x Power cable 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Brakuje mi tu informacji dotyczącej DACa, jak będzie zaczerpnięty z wiim pro plus to w cenie 1500 zł to będzie no trochę znów mega mocny wybór w swojej klasie cenowej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 (edytowany) @Michał Gałązka dokładnie taka jest zapowiedź. Ma to być w sumie wiim pro plus + HDMI arc + wzmacniacz Texas Instruments 3255. Podobno w ten weekend na audio show we Francji będzie można już testować We francuskich sklepach zaczyna się pojawiać za 349 euro. Oficjalnie miał być dostępny w listopadzie w stanach ale wygląda na to ,że będzie wcześniej. Co dosyć ciekawe to RCA ma być zarówno wejściem jak i wyjściem. Edytowano 17 października 2023 przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Brzmi to dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Czyta się to dobrze. Jak będzie brzmiało to zobaczymy. Ale opcja super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alighieri Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Dnia 10.10.2023 o 20:26, Piotr Sonido napisał: Bo jedyni robią w klasie D a inni w klasie AB. Co ciekawe ten Chord jest AB właśnie A jeszcze inni pakują duże pudełka bo chcą i tylko dlatego Tylko ta cena. Chętnie bym sam po niego sięgnął Ale nie stac mnie. No cóż, w dawnych czasach, przed pojawieniem się klasy D, istniało takie urocze sformułowanie jak "audiofilskie powietrze:", które pięknie wyjaśniało wielkie obudowy + pustkę w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 Dnia 4.11.2023 o 16:37, Alighieri napisał: No cóż, w dawnych czasach, przed pojawieniem się klasy D, istniało takie urocze sformułowanie jak "audiofilskie powietrze:", które pięknie wyjaśniało wielkie obudowy + pustkę w środku. No i to przez lata nabrało jeszcze wiekszego sensu. Dawniej było czym wypełniać te wzmacniacze. Teraz bez wzgledu na klase zasilania jest tego we wnętrzu mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alighieri Napisano 25 listopada 2023 Udostępnij Napisano 25 listopada 2023 (edytowany) Here we go again... kolejny clone AL200 / AO300 , a;le +phono in. LOXJIE A40 https://www.loxjie-audio.com/productshow.asp?id=161 w chwili postu strona nie dziala, wiec niestety, znowu "proteza" https://hifi-express.com/products/loxjie-a40 Edytowano 25 listopada 2023 przez Alighieri Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Nie wiem czy się jeszcze łapie na kompaktowe ale: EVERSOLO AMP-F2 to całkiem mocna 2x250W RMS @ 4Ω (1% THD), 2x145W @ 8Ω (1% THD) bestia na modułach NS600 od Starke. Zapowiada się fajnie. 799 euro https://www.audiophonics.fr/en/power-amplifiers/eversolo-amp-f2-p-18515.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Zapomnieli pokrętła zamontować?😁 Czy to końcówka jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Końcówka mocy, wejścia na RCA oraz XLR, możliwość pracy jako monoblok. A do tego streamer i robi się fajny komplet 😎 Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Eversolo w ataku. Niech skopią wielkie tyłki 🤣 swymi małymi i tańszymi nóżkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Fajnie,że jest konkurancja. Fajnie,że na innych modułach, fajnie,że pasuje do innych evesolo, chociaż obudowa chyba mocno inspirowane tym https://www.starkesound.com/detail.html?id=67 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Skopiowana, tylko kolor zmienili. Ale skoro przy współpracy- tak rozumiem - to pewnie mogli. Ludzie musieliby tylko uwierzyc że tańsze też może być dobre, i problemy dużych, uznanych producentów by się zaczęły 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 19 minut temu, Artur Brol napisał: Ludzie musieliby tylko uwierzyc że tańsze też może być dobre, i problemy dużych, uznanych producentów by się zaczęły 😂 Ale duzi, uznani producenci już produkują dobry sprzęt w dobrych cenach, np. Yamaha, Marantz, NAD itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 listopada 2023 Tu mnie zagiąłeś. Stanąłem jak wryty i nie wiedziałem co odpisać 😔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alighieri Napisano 11 stycznia Udostępnij Napisano 11 stycznia Kilka nowych, wyglądających interesująco wzmacniaczy mocy od Audiophonics AUDIOPHONICS AP300-S125NC Power Amplifier Ncore NC122MP EUR 449 AUDIOPHONICS AP300-S2503E Power Amplifier 3E AUDIO 260-2-29A PFFB EUR 499 AUDIOPHONICS AP300-S250NC Power Amplifier Ncore NC252MP EUR 549 AUDIOPHONICS AP300-M400ET Power Amplifier Purifi 1ET400A EUR 669 Audiophonics AP-300S500NC Power Amplifier Ncore NC502MP EUR 699 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts