Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) Edytowano 20 grudnia 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Wyglada bardzo fajnie! Jaki koszt takiego cudeńka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 boję sie pytać tym bardziej że jak wejdziesz "na tył" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Na bogato! Tam jest selektor lamp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 no właśnie ten selektor jest chyba wisienką na torcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Fafniak napisał: boję sie pytać Nie bój! 😉 Piękny jest. Znalazłem krótki opis techniczny na FB. Edytowano 20 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 spytałem - czekam na odpowiedź zapytałem też żony czy zdąży kupić mi to przed gwiazdką... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Zasilanie na Mundorft - 10500 Zasilanie na Rubycon - 9500 z lampami 6550 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Ładne wykonanie, fajny sprzęt ale jakość nie podchodzą mi konstrukcje EL34/KT77. Nie moja bajka jeśli chodzi o brzmienie lampowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 8 minut temu, elektron6 napisał: Ładne wykonanie, fajny sprzęt ale jakość nie podchodzą mi konstrukcje EL34/KT77. Nie moja bajka jeśli chodzi o brzmienie lampowe. na tylnej ściance masz selektor na inne lampiony 20 minut temu, Kubakk napisał: Zasilanie na Mundorft - 10500 Zasilanie na Rubycon - 9500 z lampami 6550 czyli dycha... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 2 minuty temu, Fafniak napisał: czyli dycha... W Haiku pewnie byłoby bliżej 2 dych Zaleta tego wzmaka sinusaudio to to iż masz tam praktycznie 3 opcje brzmieniowe per lampy mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 To fakt. Haiku odleciało juz cenowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 @Fafniak spylaj haiku , odkładaj kaskę i zagadaj do Sinusaudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 o nie nie wpierw muszę posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 1 minutę temu, Fafniak napisał: o nie nie wpierw muszę posłuchać w Warszawie ktoś ma taki sprzęt , ale przez covid pewnie ciężko o odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 15 minut temu, Fafniak napisał: wpierw muszę posłuchać Ten wzmacniacz wyglada tak że wziąłbym bez słuchania 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Nie chcę być zgryźliwym Terisem , ale już widać kilka znaczących błędów w konstrukcji zewnętrznej. Prezentuje się ładnie, ale dlaczego brak GDN dla PHONO i dlaczego wej. PHONO /brak opisu jakie: MM/MC/ jest pomiędzy innymi gniazdami. To tyle krytyki, ciekawi mnie odsłuch i jego parametry, są podane jego parametry? Fakt że lampy EL34 i KT88 też nie są dla mnie, może to moja subiektywne podejście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Jak dla mnie za dużo świecących diod , szczególnie przycisk power . Wydałem już fortunę na taśmę izolacyjną , by pozaklejać u siebie wszystkie świecidełka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Karol64208 napisał: Nie chcę być zgryźliwym Terisem , ale już widać kilka znaczących błędów w konstrukcji zewnętrznej. Prezentuje się ładnie, ale dlaczego brak GDN dla PHONO i dlaczego wej. PHONO /brak opisu jakie: MM/MC/ jest pomiędzy innymi gniazdami. To tyle krytyki, ciekawi mnie odsłuch i jego parametry, są podane jego parametry? Fakt że lampy EL34 i KT88 też nie są dla mnie, może to moja subiektywne podejście. Wzmacniacz nie ma przedwzmacniacza RIAA, więc nie ma GND i opisu MM/MC. Klient podpina pod to wejście gramofon już ze przedwzmacniaczem RIAA. 50 minut temu, tomek4446 napisał: Jak dla mnie za dużo świecących diod , szczególnie przycisk power . Wydałem już fortunę na taśmę izolacyjną , by pozaklejać u siebie wszystkie świecidełka To jesteś pierwszy któremu się nie podoba przycisk POWER Wzmacniacz jest wykonany pod indywidualne zamówienie. O gustach się nie dyskutuje Edytowano 20 grudnia 2020 przez SinusAudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 @SinusAudio te wskazniki oprócz pomiaru to robią za wycieraczki w trakcie grania ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 Przed chwilą, Fafniak napisał: @SinusAudio te wskazniki oprócz pomiaru to robią za wycieraczki w trakcie grania ? Nie. Nie używam VU w swoich konstrukcjach. Służą tylko do pomiaru bias-u. Przełącznik na środku (jak na zdjęciu) ; wyłączony jest miernik i diody LED. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) ohhh a za dopłatą? (tfu cholera, okropne słowo ) nie musi być dokładnie - tylko "w miarę" do rytmu 🤣 Edytowano 20 grudnia 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SinusAudio Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 2 minuty temu, Fafniak napisał: ohhh a za dopłatą? (tfu cholera, okropne słowo ) nie musi być dokładnie - tylko "w miarę" do rytmu 🤣 Mogę, ale jednak to psuje dźwięk 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 20 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 To mnie zawsze interesowało. Dlaczego psuje dźwięk? Czy nie ma szans na taką separację układu że jest on elektrycznie bez wpływu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2020 (edytowany) 38 minut temu, SinusAudio napisał: Wzmacniacz nie ma przedwzmacniacza RIAA, więc nie ma GND i opisu MM/MC. Klient podpina pod to wejście gramofon już ze przedwzmacniaczem RIAA. Sorry, to wprowadzasz kupującego w błąd, PHONO oznacza tylko jedno. Edytowano 20 grudnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts