Fafniak Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Dzięki JohnDoe - mam info o nowym sofcie do RME Jest kilka fajnych opcji https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=34364 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 I kolejny materiał podesłany przez Johna : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Czyli życie pozagrobowe naprawdę istnieje? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 7 minut temu, Asia napisał: Czyli życie pozagrobowe naprawdę istnieje? 😉 Ahh istnieje. I nie ciągnę wypowiedzi bo obiecałem sobie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf242 Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Dnia 23.01.2021 o 08:42, tomek4446 napisał: @JohnDoe , @Fafniak a odkryliście może jak się kasuje filtry ? Ustawiłem filtry oddzielnie dla kanałów . chciałem w to miejsce wklepać inne ustawienie EQ , już dla obu kanałów razem. witam serdecznie, zacząłem trochę bawić się programem REW po przeczytaniu kilku Waszych postów i zrobiłem nawet pomiar mikrofonem, mam średni wynik , porobiłem te wszystkie obliczenia z filtrami, tylko teraz jak to wprowadzić do RME żeby czegoś nie spier..., pomiar robiłem zwykłym mikrofonem od kina domowego Denon, pomożecie? pliki chciałem załączyc ale jakies blędy sąRMS Average 1.mdat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 @wolf242 nie działa u mnie Twój plik. jak już mamy coś tłumaczyć to dobrze by było na Twoim materiale. Spróbuj zapisany pomiar REW wstawić poprzez przeciągnięcie pliku lub wybranie z miejsca zapisanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf242 Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 nie działa mi właśnie wysyłanie plików, coś jest nie tak, niby wysyła i za chwile pojawia się komunikat o niepowodzeniu, nawet zrzut ekranu nie przechodzi, mógłbym jedynie na maila Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) Ci którzy mają najnowszywgrywają nowszy soft, wiedzą że RME wprowadziło zabezpieczenia na wejściach tego DACa Wczoraj słuchając spotyfaja poprzez malinę/moode to zabezpieczenie włączyło mi sie dwa razy. Ktoś miał podobny przypadek ? Edytowano 22 lutego 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 3 minuty temu, Fafniak napisał: Ktoś miał podobny przypadek ? Tak, w poprzedniej wersji, teraz w ostatniej jest filtr i nie wywala mi. Może dlatego że headroom mam - 8dB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Może dlatego że headroom mam - 8dB Mam -1,5 dB i nie wywala. Ale jakieś zabezpieczenia faktycznie są , bo ostatnio jak zapomniałem podłączyć XLR do pre / były tylko do RME ,a z drugiej strony wisiały / to pojawił mi się alarm na wyświetlaczu RME i jakiś napis , że jestem idiotą , czy coś takiego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 24 minuty temu, marcinmarcin napisał: i nie wywala mi możesz sprecyzować co to znaczy? Bo u mnie pojawia się biała plansza z zółtym znakiem ostrzegawczym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 1 godzinę temu, Fafniak napisał: możesz sprecyzować co to znaczy? Soft z grudnia wywalał aktualny nie. Ten aktualny może filtrować przester cyfrowy, poprzedni wyłączał od razu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cork1@op.pl Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 możecie mi podpowiedzieć , RME ADi-2 Dac fs - czy poradzi sobie z korekcją odbić , echem trzepoczącym itp... ???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Od dzis jestem posiadaczem RME ADI-2 DAC FS.Na dzien dobry jestem bardzo zadowolony.Dzwiek przepiekny.Ale jak ogarnac to wszystko co tam jest upakowane...Szczegolnie ze instrukcja bez j.polskiego a z tego co widze bardzo obszerna.Przydalby sie dobry tlumacz znajacy jezyk techniczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 (edytowany) 26 minut temu, T Z6 napisał: Przydalby sie dobry tlumacz znajacy jezyk techniczny. Ściągnij pdf ze strony Rme i przetlumacz Dodam jeszcze że nie przesadzaj z głośnością. Adi może dać nawet 3,5V na RCA a to już dużo. Na 13dB nie polecam używać. Edytowano 18 maja 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2022 20 minut temu, T Z6 napisał: Od dzis jestem posiadaczem RME ADI-2 DAC FS. Ale żeś se Pan narobił ! Spoko ogarniesz . Na początku wpienia , ale już po roku .... na Jednym słowem masz masę fajnej zabawy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Ściągnij pdf ze strony Rme i przetlumacz Dodam jeszcze że nie przesadzaj z głośnością. Adi może dać nawet 3,5V na RCA a to już dużo. Na 13dB nie polecam używać. -13 czy 13?Nawet nie wiem do ilu tam mozna podglosnic.W tej chwili jest -10.Nie wiem czy dobrze czy zle...🤭 Jest tyle roznych ustawien ze glowa boli.Ale dzwiek przepiekny bez zadnych korekcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2022 @T Z6 jaki masz tor ? Tzn. gdzie jest RME ? U mnie RME robi za DAC-a , Ref Level +13 dBu / możesz włączyć automat / , głośność -3dB. Po prostu zobacz na jakim poziomie nie będziesz miał przesterów. Pokaże Ci to wyświetlacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 U mnie tez robi za dac.Powoli czytam instrukcje przetlumaczona.Moze cos zakumam😂. Sygnal z Wiim Mini do RME a z niego do Magnata.Tak wyglada tor.Pewnie jeszcze do Yamahy podlacze ale za jakis czas dopiero.Sygnal z Wiima po optyku oczywiscie do RME.Wyjscie z RME rca do wejscia line in Magnata. Pamietam ze podglasnialem w RME i w pewnym momencie uslyszalem w kolumnach przester wiec od razu sciszylem.Ale ile to bylo db to nie pamietam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Też tłumaczyłem instrukcję. Do RME mam podłączone dwa komputery, z jednego do daca po optyku a następnie do denona X4700H po RCA/RCA przesyłam stereo z koncertów bluray 24/48 czasami 24/96, a z drugiego po usb do daca a następnie do CA CXA81 przez RCA/XLR przesyłam muzykę ze Spotify Premium i pliki flac. Volume Line Out mam ustawione na -13,5 dBr (Auto 13 dBu), zero jakichkolwiek przesterów czy innych niespodzianek. Od mometu zakupu pełny banan, wreszcie wszystko gra jak ja chcę 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 (edytowany) Chyba cos schrzanilem😂.Co prawda tylko w jednym utworze ale wysokotonowce pierdza.Kombi z plyty Koncert 15 lecie.Utwor Kochac cie za pozno.Troszke trzeszczy.Czy to taki plik z tidala czy cos zle ustawilem...🤔Wszystko inne bez zadnych przesterowan.Na sluchawkach jest dobrze.Poziom gloscosci -14 dBr. Sprawdzilem przez dac w Magnat MR780.Ten sam utwor tak samo lekko trzeszczy Wiec to chyba jednak wina pliku w tidal. Edytowano 19 maja 2022 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Zablokowalem pilota.Nie wiem jak.Jak go odblokowac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2022 30 minut temu, T Z6 napisał: Zablokowalem pilota.Nie wiem jak.Jak go odblokowac? Jak? Tego się przecie nie da .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Pojecia nie mam.Cokolwiek naciskam mruga zielona dioda. Wlaczylem na chwile Smsl Q5 i jego pilot zaczal reagowac na RME.Potem cos robilem pilotem RME i przestal dzialac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Odblokowalem wkoncu pilota.Ale dalej jest cos nie tak bo przycisk 3-dark uruchamia polaryzacje zamiast dark. I cos namieszalem z glosnoscia.Wczesniej przy zejsciu np ponizej -13 db bylo slychac pykniecie teraz tego nie slysze.Trudny do ogarniecia sprzet.Instrukcja raczej dla inzynierow dzwieku. A jak sie w nim robi przywrocenie do ustawien fabrycznych?Dobrze wiedziec w razie problemu.W instrukcji tego nie widze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts