pawel102bart Napisano 1 lutego 2021 Napisano 1 lutego 2021 Cześć! Mam pytanie do zacnego forum. Wrzucam plan pokoju poniżej. Jak myślicie jest sens instalacji pary górnych ģłośników do KD? Amplituner ogarnie i wypuści dzwięk w Atmos. Pomieszczenie niestety nie jest za duże tego sie obawiam. Wysokość 2.60 i sufit podwieszany więc da się. Dzięki za sugestię. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 Jeśli chodzi o pojedyncze atmos to nawet nie bałbym się o wielkość pomieszczenia. Zasadnicze pytanie jest jakiej klasy masz klasyczny podstawowy system 5.1? Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 2 lutego 2021 Autor Napisano 2 lutego 2021 Kolumny Monitor Audio MR6, centralny z serii tej samej, tylne Monitor Audio FX, amplituner Denon x2700h. Pytanie w ktorym miejscu na suficie maja one byc jeśli juz będą. A i sobwoofer REL HT 1003 Odpisz, cytując
Stolarz Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 Tu masz wytyczne odnośnie 5.1.2.https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/5.1.2-overhead-speaker-setup-guide/ Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 2 lutego 2021 Autor Napisano 2 lutego 2021 9 minut temu, Stolarz napisał: Tu masz wytyczne odnośnie 5.1.2.https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/5.1.2-overhead-speaker-setup-guide/ Dzięki! Czyli ciut z przodu kanapy na szerokosc przednich kolumn. Ciekawe jak to zadziała 🙂. Jakieś głośniki w sufit może polecisz? Odpisz, cytując
Stolarz Napisano 2 lutego 2021 Napisano 2 lutego 2021 Nie mam atmosa więc niezbyt. Ale branża albo użytkownicy którzy mają na pewno coś doradzą. Określ tylko ile chcesz na te głośniki przeznaczyć, czy mają być montowane w suficie czy nasufitowe. Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 2 lutego 2021 Autor Napisano 2 lutego 2021 6 minut temu, Stolarz napisał: Nie mam atmosa więc niezbyt. Ale branża albo użytkownicy którzy mają na pewno coś doradzą. Określ tylko ile chcesz na te głośniki przeznaczyć, czy mają być montowane w suficie czy nasufitowe. Rozumiem dzięki! W sufit podwieszany głębokosc max 8 cm. Budżet 1000pln. Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 3 lutego 2021 Autor Napisano 3 lutego 2021 21 godzin temu, S4Home napisał: Jeśli chodzi o pojedyncze atmos to nawet nie bałbym się o wielkość pomieszczenia. Zasadnicze pytanie jest jakiej klasy masz klasyczny podstawowy system 5.1? Kolumny Monitor Audio MR6, centralny z serii tej samej, tylne Monitor Audio FX, amplituner Denon x2700h. Subwoofer REL HT 1003 Pytanie w ktorym miejscu na suficie maja one byc jeśli juz będą. Budżet 1000pln i głebokosc sufitu podwieszonego max 8 cm Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 lutego 2021 Napisano 3 lutego 2021 No to jesli ułożysz je tak jak nalezy to warto. Zadzwoń do nas to Ci coś zaproponujemy z Magnata, Heco może Monitor audio. Pozdrawiam Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 5 lutego 2021 Autor Napisano 5 lutego 2021 Podpowiedzcie dobrzy ludzie. Czy ten Tv wysyla mi dzwiek Atmos do amplitunera czy nie? 20210205_143541_001.mp4 Podobno bez earc w tv nie wysle stad moje watpliwosci Odpisz, cytując
chodnik Napisano 6 lutego 2021 Napisano 6 lutego 2021 Earc to kwestia oprogramowania. Nowe telewizory mogą się same aktualizować. Może być tak, że w instrukcji jest informacja o ARC, ale po aktualizacje działa również EARC. Trzeba by popatrzeć jaka jest wersja oprogramowania i ewentualnie poszukać informacji, czy w aktualizacjach to było dodane. Skoro amplituner pokazuje Atmos, to jest duża szansa, że tak właśnie jest. Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 6 lutego 2021 Autor Napisano 6 lutego 2021 2 godziny temu, chodnik napisał: Earc to kwestia oprogramowania. Nowe telewizory mogą się same aktualizować. Może być tak, że w instrukcji jest informacja o ARC, ale po aktualizacje działa również EARC. Trzeba by popatrzeć jaka jest wersja oprogramowania i ewentualnie poszukać informacji, czy w aktualizacjach to było dodane. Skoro amplituner pokazuje Atmos, to jest duża szansa, że tak właśnie jest. Dzieki za sugestie. Mam właśnie nadzieje ze jak pokazuje to dostaje Atmosa 🙂 Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 6 lutego 2021 Napisano 6 lutego 2021 @pawel102bart jeżeli chcesz puszczać Atmosa z TV to zakładam, że źródłem będzie jakiś Netflix itp. Zatem będzie to słaby Atmos ze względu na tragiczną jakość dźwięku z serwisów strumieniowych. Amplituner pokazuje Ci DD+ gdyż właśnie w taki sposób jest wysyłany Atmos z takich serwisów. Jest to opakowane w Dolby Digital Plus by mogło lecieć przy użyciu ARC. eARC tutaj nic nie pomoże bo i tak lepszego sygnału nie dostaniesz. Jak chcesz usłyszeć dobry jakościowo dźwięk, proponuje zaopatrzyć się w odtwarzacz blu-ray i kupić jakąś płytę z Atmosem. Możesz się mocno zdziwić jak duża różnica dźwięku będzie względem tego co do tej pory słuchałeś. Odpisz, cytując
Kubad Napisano 6 lutego 2021 Napisano 6 lutego 2021 Plyta blu-ray oferuje zdecydowanie lepszą jakość w porównaniu z netflixem, natomiast autorowi z tego co zrozumiałem zależy bardziej na efekcie samego atmosa, co netfilx mimo gorszej jakości jednak zapewnia. Odpisz, cytując
pawel102bart Napisano 7 lutego 2021 Autor Napisano 7 lutego 2021 9 godzin temu, lolekdrugi napisał: @pawel102bart . Jak chcesz usłyszeć dobry jakościowo dźwięk, proponuje zaopatrzyć się w odtwarzacz blu-ray i kupić jakąś płytę z Atmosem. Taki plan tez zakładam. Narazi chodzi mi o netflix. Czy jest to okrojony czy żaden Atmos 9 godzin temu, Kubad napisał: Plyta blu-ray oferuje zdecydowanie lepszą jakość w porównaniu z netflixem, natomiast autorowi z tego co zrozumiałem zależy bardziej na efekcie samego atmosa, co netfilx mimo gorszej jakości jednak zapewnia. Dzieki. O to mi właśnie chodzi. Odpisz, cytując
Recommended Posts