Kubakk Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Elvis bardzo fajny film , będzie parę oskarów Trik "pułkownika" by Elvis mu zapłacił taki sam jak ojca Whitney czy innych takich żerujących na artystach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 Lubić nie lubić... Ale takie było jego życie, Elvisa, w tamtych czasach. Godził się na prowadzenie przez "pułkownika". Film zawsze wygładza rysopis zwłaszcza w dzisiejszych czasach bo za Elvisa tabliczki "white only" były normą... Dla mnie wyznacznikiem czy film jest dobry czy nie, jest to jak szybko trafia z kin do tv kablówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 września 2022 Udostępnij Napisano 19 września 2022 3 godziny temu, gienas napisał: Ale takie było jego życie, Elvisa, w tamtych czasach. Tego nie neguję. Mnie akurat chodziło o formę, uproszczenia, krzykliwą formułę. Powtórzę: Elvis zasłużył na film na miarę "Walk the line" o Johnnym Cashu z Joaquinem Phoenixem i Reese Witherspoon. To jest moje kino. "Ray" również był udany. Podobał mi się też miniserial o Elvisie z 2005 r. (Złoty Glob dla Jonathana Rhysa Meyeras). A nowego "Elvisa" nie zdzierżyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 września 2022 Udostępnij Napisano 20 września 2022 13 godzin temu, J4Z napisał: Chodzi o to? https://www.filmweb.pl/film/Elvis+Zanim+został+królem-2005-186328 Tak, o to. Widziałem to wieki temu, chyba wypożyczone z BHV. Może nawet jeszcze na VHS - nie pamiętam. W każdym razie, było to zrobione "normalnie" - czyli tak, jak lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 M*A*S*H https://wyborcza.pl/7,101707,28930767,jak-to-na-wojence-strasznie-pol-wieku-serialu-mash.html Okazało się, że mam wszystkie 256 odcinków 😇 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 (edytowany) Kilka razy obejrzane w kinie z otwartą gębą,😁 za małolata, to były czasy . Przypomniane ostatnio. Edytowano 23 października 2022 przez Dedal75 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 heheh Tak, widziałem kilka razy Błękitny Grom , ale widziałem też wiele razy Klasztor Shaolin to były czasy...... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 To pewnie to też ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 29 minut temu, Dedal75 napisał: Kilka razy obejrzane w kinie z otwartą gębą,😁 za małolata, to były czasy . Przypomniane ostatnio. Ja też 👍 VHS 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 października 2022 Udostępnij Napisano 23 października 2022 42 minuty temu, Dedal75 napisał: To pewnie to też ? A na tym poniżej byłem w kinie SIEDEM razy 🤦♂️🤣🤣🤣 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 14 godzin temu, Dedal75 napisał: Kilka razy obejrzane w kinie z otwartą gębą,😁 za małolata, to były czasy . Przypomniane ostatnio. Byłem na tym w kinie. Tata mnie zabrał ze sobą. Przez wiele lat pozostawał w mojej pamięci jako obraz wręcz legendarny. Z ciekawości obejrzałem drugi raz jako dorosły. Niestety spadł z hukiem kilka pięter w dół w hierarchii. Czasem lepiej nie dorastać…;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 Na poważnie podszedłeś to spadł . Ja odbieram stare filmy jak w momencie 1 oglądania a na niedociągnięcia przymykam oko 😉 i cieszę się filmem . 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Netflix - dobrze zrobiony , mocny, realistyczny. "Na zachodzie bez zmian". Polecam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 2 minuty temu, terracan1929 napisał: Netflix - dobrze zrobiony , mocny, realistyczny. "Na zachodzie bez zmian". Polecam Oglądane , dobry dźwięk , scenografia a i niemiaszki trochę takie mięso jak dzisiejsi rusjanie ... i ta końcówka , ktoś miał ambicję by podwładnych wysłać do nieba na parę minut przed końcem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) Dziś leci w tv , dobre kino . Edytowano 2 listopada 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Enola Holmes 2 (netflix) https://www.filmweb.pl/film/Enola+Holmes+2-2022-10003741 przyjemnie zrealizowany film kryminalny , pomijając mocny feminizm oraz wielorasowość która nie miała miejsca w tamtych czasach w Anglii - jest klimat , Cavill i Thewlis - TOP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 "Good Morning, Vietnam" nie oglądałem. Trzeba nadrobić. U mnie ostatnio: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 (edytowany) Czasem oglądamy z 16-letnią córką na nowe starsze filmy, żeby poznała trochę kina. Dziś "Wings of the Dove" (1997 r.) z HBO Max - ekranizacja powieści Henry Jamesa. Celowo nie podaję polskiej wersji tytułu (tłumacz do odstrzału). https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wings_of_the_Dove_(1997_film) W latach 90-tych umieli jeszcze zrobić z klasyki literatury dobre kino. Świetna Helena Bonham Carter i wzruszająca Alison Elliott jako Milly. Do tego Linus Roach (przez moje pokolenie kojarzony z "Księdzem"), a także Elizabeth McGovern i Charlotte Rampling w rolach drugoplanowych. Edytowano 19 listopada 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Pewnie niektórzy pamiętają cykl "Perły z lamusa" prowadzony przez Zygmunta Kałużyńskiego i Tomasza Raczka, a później z Grażyną Torbicką seria "Kocham kino". Brakuje mi bardzo takiego kompendium, próbuję czasem pokazać coś ze staroci córce, ale wiele moich dawnych olśnień nie zniosło próby czasu, i nawet ja sama miałam problem żeby wytrwać. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 1 godzinę temu, Asia napisał: Pewnie niektórzy pamiętają cykl "Perły z lamusa" prowadzony przez Zygmunta Kałużyńskiego i Tomasza Raczka, a później z Grażyną Torbicką seria "Kocham kino". Brakuje mi bardzo takiego kompendium, próbuję czasem pokazać coś ze staroci córce, ale wiele moich dawnych olśnień nie zniosło próby czasu, i nawet ja sama miałam problem żeby wytrwać. Też lubiłem. Raczka na YT znajdziesz - dalej w formie 😀👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 (edytowany) 25 minut temu, Dedal75 napisał: Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 Będzie nowa wersja, w połowie roku był casting dziecięcy. Szykuje się wielka zmiana - nie będzie Adasia Niezgódki tylko Ada Niezgódka. https://booklips.pl/adaptacje/film/latem-rusza-zdjecia-do-akademii-pana-kleksa-poznalismy-glowna-obsade-i-pierwsze-szczegoly-filmu-inspirowanego-ksiazka-brzechwy/ Przy okazji polecam wizytę z dziećmi w Katowicach: https://www.bajkapanakleksa.pl/ Bardzo fajnie zrobione, jakby Was zawiało na południe Polski to przy okazji można nasycić oczy świetną renowacją i adaptacją starych hal fabrycznych porcelany Giesche. 23 minuty temu, marcinmarcin napisał: Raczka na YT znajdziesz - Dzięki, zerknę. Przydałby się odświeżony cykl wprowadzający do historii kina. Edytowano 20 listopada 2022 przez Asia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 57 minut temu, Dedal75 napisał: Ja z młodym zaliczyłem 2 części Akademii Pana Kleksa kolejne przed nami . Ktoś z Was to pamięta ? Bo dla mnie w podstawówce to był hit 😊 Płyty z muzą z filmu miałem nawet , vinyle . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Dla nas film to akurat obowiązkowa pozycja teraz. W poniedziałek syn będzie w szkole przerabiał bo to lektura IV sp. Oczywiście też czytał 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Dla mnie Tom Hanks jest jednym z najlepszych aktorów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts