KrólKiczu Napisano 14 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2024 A ja dziś obejrzałem 3 pierwsze odcinki "Dnia szakala". Fajny klimat i bardzo ciekawa muzyka. Może nie tak dobry jak pierwsza ekranizacja ale na pewno o kilka długości wyprzedza "dzieło" z Brucem Willisem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2024 Polecam 100 lat samotności na Netflix. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 25 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2024 Czekam niecierpliwie na film na podstawie gry "Obcy - izolacja" , która wyszła bodajże jakieś 10 lat temu. Fajnie byłoby gdyby został oddany jak najwierniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Bylem w kinie z córką na filmie o Bobie Dylanie pt. "Kompletnie nieznany". Rozpoczyna się on w momencie przyjazdu Dylana do Nowego Jorku na początku lat 60. Poznajemy tamtejszą scenę folkowo-bluesową, festiwal w Newport, śledzimy znajomość Dylana (świetny Chalamet, który dobrze naśladował głos i zachowanie artysty, doskonale też śpiewał) z Petem Seegerem (równie dobry Edward Norton), Joan Baez i Johnnym Cashem. Kończy się zaś bodaj cztery lata później, kiedy na wspomnianym festiwalu "Dylan goes electric". Bardzo dobrze mi się film oglądało, 2,5 godziny zleciało nie wiem kiedy. Polecam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia @maxredaktor A ja właśnie czytam biografię Dylana - "Ciągle w drodze" Howarda Sounesa. Też polecam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Coś rozrywkowego. Całkiem nieźle wyszło. Edytowano 9 stycznia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia (edytowany) Sorry ale to lipa jest, poszedłem z Żoną do kina bo była fanką pierwszej części. Liczyłem na zaskoczenie, niestety było .... Edytowano 9 stycznia przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Ja zobaczyłem i mi się podobało. Nie twierdzę że to jakiś hit, ale jako zabójca wolnego czasu, jak najbardziej się nadaje. Są gorsze filmy😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 stycznia Udostępnij Napisano 9 stycznia Zapewne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 17 godzin temu, Rafał S napisał: @maxredaktor A ja właśnie czytam biografię Dylana - "Ciągle w drodze" Howarda Sounesa. Też polecam. Widzę, że jest ona do kupienia na Amazonie, podobnie jak i kilkanaście innych pozycji o Dylanie. Nie miałem pojęcia, że jest ich tyle! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia 4 minuty temu, maxredaktor napisał: Nie miałem pojęcia, że jest ich tyle! Jest. Kiedyś czytałem inną. Wydaje mi się, że była to "Dylan: Droga bez końca" Clintona Heylina. W każdym razie, pamiętam, że czytając miałem podobne odczucia, co teraz: podziw dla Dylana jako twórcy i silną niechęć do niego jako człowieka (szczególnie, jeśli chodzi o lata 60-te i 70-te). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 stycznia Udostępnij Napisano 10 stycznia (edytowany) W filmie też w pewnym stopniu oddano. Edytowano 10 stycznia przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts