Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
16 minut temu, kaczadupa napisał:

Luthen zdecydowanie nr 1. Bardzo charyzmatyczna postać. 

Dobry aktor robi robotę , Skarsgard grał w Diunie , Czarnobylu hbo , Piraci z Karaibów , w każdym inna maniera / inny bohater

Czyli co czekamy na serial Luthen o jego poczynaniach przed poznaniem Andora ? Chyba za stary niestety ,a CGI odjąłby uroku

PS: dodam jeszcze iż strzałem w 10 było podawanie Nam 3odc co tydzień , czyli tak jakby obejrzeć 4 filmy , dzięki czemu nie traciło się rozpędu

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, kaczadupa napisał:

@Kubakk a domyśliłeś się w trakcie oglądania filmu o co chodziło z ostatnim kadrem w ostatnim odcinku Andora? Ja niestety nie. 

W omówieniu BezSchematu na jutubie wyjaśnili ,że to była babeczka Andora z ich dzieckiem o którym chyba wspomina w Rogue one , ale szczerze to nie skojarzyłem że to ona i dziwiłem się że tyle wątków wyjaśnionych , a co z nią ?

Edytowano przez Kubakk
Napisano (edytowany)

Właśnie, odeszła od Andora ukrywając przed nim, że będą mieli dziecko bo wiedziała, że dla rodziny zostawiłby Rebelię. To wyjaśnia ostatnia scena filmu. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Polecam mini serial Netfliksa (6 odcinków po 17 minut) pod tytułem Złe myśli.

To absurdalna, hardkorowa satyra na poprawność polityczną. Ale nie oglądajcie tego z dziećmi, i co bardziej wrażliwymi członkami rodziny.

• 2 weeks later...
Napisano

the Last of Us sezon 2 , poza 2 pierwszymi odcinkami niestety totalna nuda. Bez Pedro Pascala słaby serial , finał kompletnie kiepski - gdyby nie ten hype nigdy bym się nie skusił by to oglądać. Bez Pascala 3/10 , z Pascalem 5,5/10 ;)  Ostatnio HBO coś słabo z serialami ...

Napisano
Dnia 27.05.2025 o 16:56, Kubakk napisał:

Bez Pedro Pascala słaby serial

Z tym się nie zgodzę. Podobnie jak pierwszy sezon - miał swoje momenty. Aktorstwo, reżyseria, scenografia - na poziomie. Bardzo podobało mi się Seatle za dnia i studio nagraniowe. Tylko znów ta rwana fabuła i problemy z opowiedzeniem spójnej historii.

Napisano

Dept Q. (netflix) - brytyjski kryminał , aktorzy znani z poirot,marple,got - ciekawa historia , początkowo będzie zaskoczenie że coś było retrospekcją , trzyma poziom do 8,9odc , gdzie lekko się dłużyło zakończenie ,ale ogólnie 9/10 - jest potencjał na sezon 2