MarcKrawczyk Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 no i pięknie mi się tłusty czwartek zaczął, włączyłem wzmacniacz, a po chwili zaczął się smażyć i wybuchał jak etna!!! co tam mogło się spalić i czy to da się jeszcze naprawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 No nie zazdroszczę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) Zadzwoń pod 22 113 40 88 to sewrwis pogwarancyjny sprzętu tej firmy Link do wysyłki sprzętu https://iviterserwis.pl/bezplatny-odbior-urzadzenia PS Bądź dobrej myśli - usterka nie wygląda na dużą i nienaprawialną. Edytowano 11 lutego 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Usterki bywają i są nieodłączne z użytkowaniem, spróbuj w najbliższym serwisie, elektronik z pasją poradzi sobie z tym problemem. Nie wygląda tak źle. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tombud Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Super serwis można znaleźć na serwiskomputerowylublin.pl. Szybka i tania obsługa i wymiana zepsutego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 mam chyba niezłego pecha, doszło najprawdopodobniej do przepięcia w sieci i padł transformator w moim wzmacniaczu ,AA Verdi, mą ktoś pomysł gdzie można nabyć taki wielgachny 8000-250VA-TT-M-105-055-258W ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 Chwilka już minęła, ale jeżeli temat dalej jest aktualny, to sprawdź Toroidy.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 dzięki @Audio Autonomy ale już zamówiłem oryginalny transformator i o dziwo jest tańszy niż na tej stronie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 (edytowany) No, tak bo polscy producenci transformatorów uważają się za najlepszych na świecie, pomijając fakt , że cenowo to już zupełnie biją rekordy. Swojego czasu wysłałem zapytanie do jednego z nich o cenę transformatora do zasilenia wzmacniacza Sansui. Odpowiedź powaliła - zażądał zapłaty w wysokości 2/3 ceny wzmacniacza. Od tej pory wolę poszukać sprzętu za granicą niż w Polsce. Lepszy jakościowo i przede wszystkim znacząco tańszy. Może narażę się zwolennikom ,,dobre bo polskie,, ale prawda jest taka, że polski sprzęt najdroższy jest w Polsce. Za granicą bywa diametralnie odmiennie. Znam temat bo wiele lat mieszkałem w Danii. Tam polski sprzęt ma bardzo słabe notowania. I np nowe polskie wzmacniacze lampowe, uznanych w Polsce producentów, można kupić o ok 30% taniej niż w Polsce. Nieraz linkowałem to zainteresowanym. Edytowano 7 sierpnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 zaszedłem do serwisu żeby powiedzieć, że transformator zamówiony i rozgorzała dyskusja o tym jaki ten sprzęt teraz licho zrobiony i najgorsze to te małe manufaktury co to schematów nie ma i trudno naprawić oraz ,że kiedyś to były sprzęty jak na ten przykład jakiś tam wzmacniacz sony i przypomniało mi się a może to wszystko sprzedać i kupić wieżę sony... a tu naraz pan serwisant stwierdził , że mimo wszystko ten mój verdi to naprawdę dobrze gra, bo sprawdzał na altusach....kurtyna! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Czyli utwierdził w słuszności decyzji 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 (edytowany) @MarcKrawczyk - cha,cha, cha, - też mam znajomego pana serwisanta sprawdzającego sprzęt na Altusach. Naprawiał mi już kilka rzeczy i muszę przyznać, że zawsze solidnie. A Altusy słuzą mu NIE do uzyskania dobrzego brzmienia, ale do sprawdzenia czy w ogóle działa😋. Natomiast zgadzam się z opinią tego pana dotyczącą małych manufaktur. Gdzie szukać schematów ich produktów? No i tu kłania się wiedza i doświadczenie serwisanta, bo czasem faktycznie znalezienie schematu jest niemożliwe. Wracając jeszcze do transformatora o którym wyżej pisałem - własciciel manufaktury zażądał 2400 zł za zrobienie transformatora sieciowego 230/100V o mocy 600W. Przesadził kilkakrotnie. Dla porównania japoński tranformator Shimojima o mocy 740W i napięciu 100V, kupiłem za 250 zł. Działa idealnie od kilku lat. Edytowano 9 sierpnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts