Donio Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Szukam jak najmniejszych 2 głośniczków tylnych do kina. Chodzi o to żeby zajmowały jak najmniej miejsca na ścianie bo muszą być powieszone. Kina używam bardzo bardzo sporadycznie więc nie musi to być nic specjalnego. Reszta głośników to Whalfedale Diamond 330. Muszą być naprawdę malutkie, niestety moja druga połówka nie jest miłośniczką głośników mówiąc delikatnie. Mogą być używane, poszukam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 (edytowany) Ostatnio kupiłem coś takiego - Cambridge Audio Minx Min 12. Są naprawdę małe. Cudów z nich nie ma, czysto grają raczej o 220-240Hz wzwyż, ale do efektowych myślę wystarczy. Edytowano 23 marca 2021 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Widziałem małe Klipsche R-41 M. Nie wiem, jakich małych szukasz, ale dla mnie ten rozmiar jest ok i z tyłu grały całkiem ok w studiu, biorąc pod uwagę że tylko efekty mają z tego być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 23 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Te Klipsche stanowczo za duże. Mniej więcej taką wielkość teraz wywaliłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Zgadzam się z Tomkiem. Cambridge Audio ma takie mikro kolumny. KEF A z używanych może tył od systemu Vardus od Wharfedale? Pamiętam że to były mikrusy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 24 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Ok porozglądam się. Na już ich nie potrzebuję więc na spokojnie będę szukał. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 Jeśli kino domowe jest dodatkiem to spokojnie na tył możesz zastosować małe konstrukcje takie jak właśnie Cambridge Audio Minx czy monitor Audio Radium 45. Obserwuj i kup małe głośniczki, będą one i tak służyły wyłącznie do efektów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 26 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 W końcu kupiłem te Cambridge Audio Minx 12. Ładne, małe, dyskretne, nawet żonie nie przeszkadzają. Do kina domowego dają radę. Dzięki za typy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Masz je trochę źle zamontowane. Powinny być skierowane w stronę miejsca odsłuchowego. Nie w stronę TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 26 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Da się jeszcze je trochę skręcić w stronę kanapy. Ale trochę niestety na oryginalnych wieszakach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 26 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Miałem w siebie podczas kalibracji. Jakoś na zdjęciu tego nie widać ale one są bardziej do środka ustawione. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Dnia 24.03.2021 o 20:16, Q21 napisał: monitor Audio Radium 45 Dużo lepsze od wspomnianych Cambridge Audio Minx Min 12? Dnia 26.11.2021 o 13:17, Donio napisał: W końcu kupiłem te Cambridge Audio Minx 1 I jak po dłuższym czasie dobre granie przy wysokiej głośności podczas seansu? jak wygląda jakość wykonania tych głośników to sam plastik czy obudowa drewniana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donio Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) Minx 12 plastik. Prezentują się dobrze. Po dłuższym czasie to nie wiem, bo mam je dopiero kilka dni. Jakoś super głośno nie słucham. Wykorzystuję głównie do grania PS5, ale przy Transformersach "robiły robotę", chociaż nie mam za bardzo porównania z innymi. U mnie najważniejszym aspektem było to żeby były jak najmniejsze, bo żona niestety ma jakieś uczulenie na głośniki, amplitunery, konsole itp... Edytowano 29 listopada 2021 przez Donio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts