Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
8 minut temu, DiBatonio napisał:

W niczym, szukasz problemów tam, gdzie ich nie ma...

Nie wiem czy ja ich szukam. W końcu Ty dałeś emotkę "zdezorientowany" pod moim postem mówiącym o tym, że Kraft swoimi testami wnosi dużo dobrego na forum. Stąd moje pytanie w czym rzecz i czy coś złego napisałem, że taka niemiła reakcja?

Edytowano przez zolt
Napisano (edytowany)
9 minut temu, zolt napisał:

Nie wiem czy ja ich szukam. W końcu Ty dałeś emotkę "zdezorientowany" pod moim postem mówiącym o tym, że Kraft swoimi testami wnosi dużo dobrego na forum. Stąd moje pytanie w czym rzecz i czy coś złego napisałem, że taka niemiła reakcja?

Ależ skąd,  napisałeś co myślisz i dobrze.

Nie ciągnijmy tematu,  Jarek niech robi te swoje testy i tyle.

Prosił zresztą, żeby nie prowokować, więc nie rozwijajmy tematu i nie róbmy offtopu w jego wątku. 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
7 minut temu, DiBatonio napisał:

Ależ skąd,  napisałeś co myślisz i dobrze.

Nie ciągnijmy tematu,  Jarek niech robi te swoje testy i tyle.

Prosił zresztą, żeby nie prowokować, więc nie rozwijajmy tematu i nie róbmy offtopu w jego wątku. 

No spoko, racja i ja się zgadzam, dlatego nie prowokuj. :)

Napisano
Dnia 10.05.2021 o 08:14, Kraft napisał:

Co znaczy "powinny kosztować"? Kosztują, ile kosztują. Moim zdaniem grają lepiej od kolumn za 6000-7000 zł. Ale nie da się ukryć, że kosztują też od nich więcej. Nie potrafię ocenić, czy to "uczciwa" dopłata, bo nie znam innych kolumn z tego przedziału cenowego. Nie wiem, czy za te dodatkowe 3000-4000 zł gdzie indziej można zyskać jeszcze więcej.

Troszkę nie rozumiem wywodu,  grają lepiej od kolumn o 3-4tys tańszych. 

No to chyba dobrze?

Gorzej gdyby grały słabiej od tych za 6tys, zresztą nikt z nas nie jest w stanie u siebie gościć wszystkich możliwych kolumn z danego przedziału cenowego. Żeby móc uczciwie powiedzieć, że oto mamy najlepiej brzmiące kolumny z tego przedziału cenowego, bo trzeba by naprawdę przetestować w cholere tych skrzynek.

Dobrze, że się wpasowaly z setem Marantza, ja znam opinie, że ich kolumny nie zachwycają na tle innych konstrukcji z podobnego właśnie pułapu cenowego. 

Czyli nie każdemu podchodzą,  co system, co pomieszczenie to inna bajka.

Ale chyba o to chodzi dla każdego coś innego. 😉

6 minut temu, zolt napisał:

No spoko, racja i ja się zgadzam, dlatego nie prowokuj. :)

Hahaha.

Nie ma jak to przerzucić na kogoś odpowiedzialność 🙂

Tak niewiele potrzeba,  jedna emotikonka i masz...

Pzdr

Dnia 11.05.2021 o 13:50, HQ150 napisał:

Ale on w swoich recenzjach nie podaje oceny z porównania z brzmieniem ,, u kogoś innego'' wiec to co piszesz nie ma w tym przypadku znaczenia.

No nie podaje.

Bo u każdego ten sam set, nawet ten Jarka zagra u kogoś inaczej, choćby przez wzgląd na akustykę, a tę kreuje umeblowanie (zagracenie pokoju), adaptacja akustyczna itp.

Dnia 11.05.2021 o 10:45, HQ150 napisał:

skąd mam wiedzieć, że tak samo nie żonglujesz we wzmakach czy źródłach?

Możesz wierzyć, ale żonglowania źródłami i wzmacniaczami u @Krafta się nie doczekasz 😛