audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Mam takie dowody jak Ty. A w praktyce. Jeśli wogole ten kabel jest z miedzi to już sukces. Wtyczek takich widziałem setki. Złoto? Miedź? Proszę Cię. To wszystko atrapa. Trzeba było , jesli miało być tanio i efektownie, kupić neotecha lub yarbo do tego wtyczki typu viborg lub iego. Przynajmniej nie byłby to polikarbon, nikiel i aluminium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 Rozumiem. Czyli tak całkowicie bezpodstawnie imputujesz mi tutaj pisanie nieprawdy. Doprawdy przemiło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Nie bezpodstawnie. Chyba nie wierzysz w to, że np ten wtyk jest z miedzi i złota? Wierzysz? Oczywiście zakładam, że wiesz co to miedź occ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 To chyba dobre miejsce. https://www.audiostereo.pl/magazyn/recenzje/recenzje-kable/oyaide-poradnik-jak-odróżnić-oryginał-od-podróby-r1065/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Chyba nikt tutaj nie wątpi że te tanie wtyczki są podróbkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 I nie są z miedzi i pokryte warstwą złota. Bo to, że są nieoryginalne, to już wiemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Ważne, że właściciel zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 25 minut temu, Fafniak napisał: Chyba nikt tutaj nie wątpi że te tanie wtyczki są podróbkami. Nie. Tanie wtyczki są tanimi wtyczkami. Podróbkami są wtedy, kiedy udają i są sprzedawane jako niby oryginalne a nimi nie są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 14 minut temu, HQ150 napisał: Nie. Tanie wtyczki są tanimi wtyczkami. Podróbkami są wtedy, kiedy udają i są sprzedawane jako niby oryginalne a nimi nie są. Czy zrobienie bardzo podobnego produktu (wizualnie) i sprzedawanie go pod inną nazwą nie jest podróbką ? Tutaj zdajesię mamy nawet oznaczenia zaczerpnięte z oryginalnego produktu. Choć nie jestem pewny bo to mi wisi i powiewa Można się spierać czy to tylko tania wtyczka czy podróbka ale stawiając obok siebie te 2 produkty (oryginał i to "drugie") raczej nie ma wątpliwości że mamy do czynienia z kopią Ja musze zrobić sobie dłuższy kabel zasilający do wzmacniacza i chyba kupie te zachwalane viborgi ale kabel wezmę nasz krajowy chyba Lapp się zowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Fafniak, jeśli tak to mogę sprzedać Ci Lappa lub Bitnera. Wtyczki viborga też mam. Pozbywam się tego typu kabli. Jakby co, to te " repliki " oyaide też mam :). Ewentualnie może wattage? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 potrzebuję 2m kabla i dobre wtyczki jedna schuko a druga do wzmaka viborg ładnie wyglada Czy lap czy bitner - nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 I zaś kable rozwalają temat... @HQ150 to tak przez zazdrość . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Przecież autor tematu uczestniczy w rozmowie wiec chyba wszystko pod kontrolą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 ludzie nei popadajcie w "przesadyzm" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Nie rozwalamy. Prostujemy. Bardzo ładny kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 6 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Przecież autor tematu uczestniczy w rozmowie wiec chyba wszystko pod kontrolą. Tak pod kontrolą. Czekam na stanowisko moderacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 A co ma moderacja do prostowania informacji? Doniosłeś na mnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 (edytowany) Mam nadzieję, że moderacja podzieli moje stanowisko co do tego, że nie wolno nikomu z tutaj obecnych publicznie zarzucać kłamstwa dopóki się go nie udowodni. Nie, nie doniosłem tylko poprosiłem o interwencję. Przecież tego nie ukrywam. Najpierw przecież zwróciłem się do Ciebie z zapytaniem czy masz jakieś dowody na to, że zarzucasz mi świadome pisanie nieprawdy. Jak jeden z nas zarzucał administracji bezpodstawnie łamanie prawa, to też ostro protestowałem. Nie będę dobrowolnie uczestniczył w rozmowie gdzie takie rzeczy się toleruje. Szanujmy się. Edytowano 27 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 No przecież mam taką wtyczkę. Rozpiłować Ci ją? Myślałem, że jesteś na tyle rozsądny żeby domyśleć się, że konektory nie są z miedzi. Miedziane konektory zaczynają się od viborgow w hurcie po 200 zł za komplet. Mam Ci pisać o dobieraniu wtyków do kabli jednego z polskich producentow I sprawdzaniu co gdzie siedzi? Przecież i tak nie uwierzysz. Jeśli chodzi o kabel... pokazać Ci Odina po 500zł na jednym z popularnych portali ( oryginał kosztuje około 70 czy 80kzł). Wybacz ale pisząc o cudownych wtykach za 40zl z alli miedzianych i zloconych musisz się liczyć z tym, że naiwnych brak na forum audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Proszę. Oryginały i repliki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts