Misiek87 Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Cześć! Prośba o pomoc. W skrócie: - mały salon - 17,5 m2 (prostokąt) - grający zestaw: Yamaha RX-V685 + przez pre out Cambridge Audio CXA60, do tego Polk Audio T531, Sub Magnat 302a i gramofon Dual cs-455. Potrzebuję przedwzmacniacz gramofonowy. Może być używany. Myślałem o tranzystorowym i już prawie kupiłem (do 1000 zł max), np: https://www.olx.pl/oferta/cambridge-audio-solo-przedwzmacniacz-gramofonowy-mm-CID99-IDJtnlg.html Lub https://www.olx.pl/oferta/przedwzmacniacz-gramofonowy-nad-pp2-CID99-IDJqHcR.html No, a teraz zadzwoniło mi w głowie, że może lampowy ?! No i tu jestem zielony. Mam dość phono w Kinie, chce by to grało z CXA60. Coś doradzicie do 2000 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Cześć, Jeżeli chcesz przeznaczyć na pre-amp ok 2000zł proponuję Pro-Ject'a Phono Box DS2. W mojej ocenie jest to jeden z najlepiej grających przedwzmacniaczy gramofonowych w tym zakresie cenowym. Poza tym jako jeden z niewielu ma również możliwość regulacji głośności (gain) Polecam! Opcją alternatywną może być hybrydowy Vincent PHO-701. Ten jednak nieco przekroczy zakładany budżet. Pozdrawiam, Q21.r Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakozik Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Świetnym wyborem w tej cenie jest również przedwzmacniacz gramofonowy AUDIOKULTURA ISKRA1 - uniwersalnie grający pasujący do wielu systemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Spróbuj Fezz Audio Gaia MM - bardzo fajny polski Preamp, poprzednio miałem CA Duo i Fezz gra bardziej detalicznie i rozdzielczo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2021 Iskrę 1 mogę z czystym sumieniem polecić Używam i jestem bardzo zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Rotel RQ-970bx... świetny preamp. Miałem Clearaudio Nano phono za 2kzł i ten rotel go skasował... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 Ja mam na sprzedaż preamp ifi. Według Grzegorza z AudioAutonomy warty grzechu. Moja przygoda z gramofonem tek szybko jak się zaczęła, tak szybko się skończyła. Nie namawiam oczywiście, ale masz tu linka: https://www.olx.pl/d/oferta/przedwzmacniacz-gramofonowy-ifi-micro-iphono-CID99-IDK24G7.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 9 minut temu, karolkos napisał: Według Grzegorza z AudioAutonomy warty grzechu. Zdecydowanie Bardzo fajne pre w tym przedziale cenowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 Cześć, do 1000 zł spokojnie ogarniesz używany Pro-Ject Tube Box DS. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meaculpa Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Podepnę się do tematu, żeby nie zakładać kolejnego. Jest jakiś wart uwagi pre do 500 zł? Po zmianie wzmacniacza z Cyrusa One na 8.2 zyskałem DAC'a ale straciłem phono Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 14 minut temu, meaculpa napisał: Po zmianie wzmacniacza z Cyrusa One na 8.2 zyskałem DAC'a ale straciłem phono No to masz chłopie problem , bo Cyrus ma świetne pre Możesz spróbować , Nad-a PP2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meaculpa Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) 11 minut temu, tomek4446 napisał: No to masz chłopie problem , bo Cyrus ma świetne pre Możesz spróbować , Nad-a PP2. masz na myśli ten wbudowany w One? W wyższych seriach niestety nie praktykują Nad-a widze w cenie blizej 5000 niz 500 Edytowano 16 września 2021 przez meaculpa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Tak ten z One, podłączałem Cyrusa koledze i byłem zaskoczony jakością pre , pierwsza liga jak dla mnie. Ja mówiłem o tym , nie wiem co robi ta literka "e" ja kiedyś miałem PP1 i gra to przyzwoicie. https://allegro.pl/oferta/przedwzmacniacz-gramofonowy-nad-pp2e-czarny-11056884267?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&ev_campaign_id=1454209333&gclid=Cj0KCQjw1ouKBhC5ARIsAHXNMI8oeRZY9uTkCipCZ1Aw_fYyNXE1hrd2YqCSH96x80m8eJk1vsgSpgEaAohbEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meaculpa Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) dzięki, sprawdzę! przez chwile myślałem, żeby One podłączyć jako phono i pre do 8.2 ale zanim przetestowałem to już się sprzedał Edytowano 17 września 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts