Skocz do zawartości

Przedwzmacniacz gramofonowy

Recommended Posts

Cześć! Prośba o pomoc.

W skrócie:
- mały salon - 17,5 m2 (prostokąt)
- grający zestaw: Yamaha RX-V685 + przez pre out Cambridge Audio CXA60, do tego Polk Audio T531, Sub Magnat 302a i gramofon Dual cs-455.

Potrzebuję przedwzmacniacz gramofonowy. Może być używany. Myślałem o tranzystorowym i już prawie kupiłem (do 1000 zł max), np: 

https://www.olx.pl/oferta/cambridge-audio-solo-przedwzmacniacz-gramofonowy-mm-CID99-IDJtnlg.html 

Lub 

https://www.olx.pl/oferta/przedwzmacniacz-gramofonowy-nad-pp2-CID99-IDJqHcR.html

No, a teraz zadzwoniło mi w głowie, że może lampowy ?! No i tu jestem zielony.

Mam dość phono w Kinie, chce by to grało z CXA60. Coś doradzicie do 2000 zł? 

Cześć,

Jeżeli chcesz przeznaczyć na pre-amp ok 2000zł proponuję Pro-Ject'a Phono Box DS2. W mojej ocenie jest to jeden z najlepiej grających przedwzmacniaczy gramofonowych w tym zakresie cenowym. Poza tym jako jeden z niewielu ma również możliwość regulacji głośności (gain) Polecam! Opcją alternatywną może być hybrydowy Vincent PHO-701. Ten jednak nieco przekroczy zakładany budżet.

Pozdrawiam,

Q21.r

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  Dnia 16.09.2021 o 12:07, tomek4446 napisał:

No to masz chłopie problem , bo Cyrus ma świetne pre :) Możesz spróbować , Nad-a PP2.

Expand  

masz na myśli ten wbudowany w One? W wyższych seriach niestety nie praktykują :(

Nad-a widze w cenie blizej 5000 niz 500 ;)

Edytowano przez meaculpa