Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 godzin temu, kaczadupa napisał:

Zdecydowanie cofam to co napisałem o Focal Utopia :)

Mi się altusy podobają ale szkoda , że nie grają za ładnie.

Szwagier ma oczywiście ze wzmacniaczem z epoki. Kontur zawsze włączony. 

Kiedyś będę miał ich klona na innych głośnikach inaczej strojone. 

Orbitale. Jeszcze nie słuchałem. Ktoś słuchał? 

253386433.jpg

Napisano
4 godziny temu, Artur Brol napisał:

Wygląd oczywiście, to pierwsza i chyba na początku, najważniejsza rzecz.

Na pewno masz gust i jakiś design w głowie. Kolorystyka itp

Jeśli chciałbyś kolumny unikatowe, namawiam do kontaktu z jednym z wielu konstruktorów kolumn. Nie wiesz który, pomogę. 
Najważniejsze, to „dobre” zdjecie. Pomogę.

A brzmienie. Będzie takie jakie lubisz. Przyjemne.

Napisano (edytowany)
21 minut temu, AudioTube napisał:

Na pewno masz gust i jakiś design w głowie. Kolorystyka itp

Jeśli chciałbyś kolumny unikatowe, namawiam do kontaktu z jednym z wielu konstruktorów kolumn. Nie wiesz który, pomogę. 
Najważniejsze, to „dobre” zdjecie. Pomogę.

A brzmienie. Będzie takie jakie lubisz. Przyjemne.

To jest bardzo dobra droga kolego. Mamy w Polsce wybitnych konstruktorów zestawów głośnikowych. Ja tą drogą poszedłem gdyż dostaje dużo więcej za podobne pieniądze niż w ,,salonie audio,,  przerzuciłem mnóstwo sprzętu z lat od 2000 w górę głównie zestawów głośnikowych i już miałem serdecznie dość a dalej nie miałem efektu mojego dobrego kolegi grającego na perkusji.

Beymy od Dawida z Rybnika czy aktualne BMS od Pawła Rzepczyńskiego to zestawy zawstydzające wiele popularnych marek a jakością wykonania czy projektem wizualnym biją je w całości. 

Marketing robi swoje oraz pewne nie czyste działania podparte mitologią. 

Wystawiłem moje beymy za śmieszne pieniądze za to co oferują a i tak większość ludzi woli kupić najtańsze focale czy inne pierdolety. Oczywiście wszystko się zmienia kiedy ktoś ich posłucha ale do tego długa droga. No i niestety ja na raty nie sprzedam.

Edytowano przez Nie wszystko wiedzący
Napisano
7 godzin temu, Guzeppe napisał:

a tutaj nagle Focal przytwierdza jakieś boczne panele zachodzące na front. Nie dosyć, że ostre krawędzie, to jeszcze szpary, szczeliny…

Te panele wyglądają na wykonane z materiału absorbujacego. Myślę, że mogą coś pożytecznego wnieść.

Napisano

Wstałem właśnie. 

Nie ma to jak łóżeczko.  

@AudioTube jak tylko coś fajnego znajdę,  od razu się to tutaj znajdzie. 

Co do kolumn, ja przed zakupem muszę posłuchać. Konstruktorzy o których mowisz pewnie w PL działają, a to trochę za daleko by jechać i tam odsłuchy robić, a nie sądzę by wysyłali tak daleko.

Napisano
9 godzin temu, rpm napisał:

Łał👍 ciekawe czy kolor tych "oczu" mu się zmienia z czasem. ? Np po długim graniu.🤔

Fajnie by było,  co nie. Jednak pewnie musisz wybrać jeden z tych dwu kolorów. Choć kto wie, może się zmienia. 2024 rok mamy. Ws ystko już potrafią zrobić. 😊

Napisano
1 godzinę temu, Artur Brol napisał:

Fajnie by było,  co nie. Jednak pewnie musisz wybrać jeden z tych dwu kolorów. Choć kto wie, może się zmienia. 2024 rok mamy. Ws ystko już potrafią zrobić. 😊

Może gdy jest nagrzany to "oczy" robią mu się czerwone ?🙂

Robert Koda K - 15 EX

Absolute-0039.jpg

Absolute-0143-1024x682.jpg

Absolute-0025-1024x683.jpg

Absolute-0162-1024x801.jpg

Napisano

Nieee, no mocny taki. 

A poważnie, miałem w planie zamówić wzmacniacz I chciałem inny kolor tła tych wycieraczek. Da się, ale to poprostu inne trzeba włożyć, chyba że w takich luksusowych, kolor mozna zmienić przyciskiem. Kto wie 🤔

McIntosh MIP200 będzie kontrolował przepływ energii za tylko 4k.

IMG_4151.jpeg