Dariusz Urbaniak Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 Witam wszystkich. Pytanie jak podłączyć zewnetrzny napęd CD lub DVD do współczesnego wzmaka typu Denon 1600. Wszelkie działające pomysły mile widziane 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 (edytowany) O jaki wzmak Ci chodzi? Podaj kokretny model. Bo ja widzę tylko amplituner kina domowego AVR-X1600H Edytowano 22 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 Denon pma 1600ne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 (edytowany) No to ten pma 1600ne ma przecież komplet wejść cyfrowych. Więc transport można podłączyć po optyku, coaxialu a nawet USB. Edytowano 22 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 22 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 @HQ150 chodzi mi o odtwarzacze komputerowe czy to wewnętrzne lub zewnętrzne 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 4 godziny temu, Dariusz Urbaniak napisał: Pytanie jak podłączyć zewnetrzny napęd CD lub DVD A ja czytałem to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 22 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 Spoko coś ktoś doradzi fajnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 W takim razie zewnętrzny napęd po USB podłącz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 23 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 @gienias obawiam się iż to nie takie proste, bez funkcji play raczej napęd nie ruszy po wczytaniu płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 14 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: Pytanie jak podłączyć zewnetrzny napęd CD lub DVD Raczej nie ma takiej możliwości. Bez PC-ta jako pośrednika się nie obejdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Odtwarzacze komputerowe? Ale zewnętrzne? Chodzi ci o coś takiego? To nie podłączysz tego. To musi mieć soft. Do Swojgo PMa 1600 NE musisz szukać odtwarzacza CD lub DVD z gamy produktów audio/video nie domowych. Przecież znajdziesz dużo dobrych używanych CD Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) 25 minut temu, slaw0001 napisał: Raczej nie ma takiej możliwości. Bez PC-ta jako pośrednika się nie obejdzie. Dokładnie tak. Musi być jakiś player. Playerem może być komp oczywiście. Ale musisz używać przy odsłuchu płyt? Nie lepiej je zgrać do plików? Edytowano 23 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 23 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Tak naprawdę są sterowniki działające na AliExpress ale nie chce mi się bawić. Mam cd Yamahy ale padł laser wymieniłem na nowy zamiennik ale coś nie tak działa (niestety co oryginał to oryginał) taki napęd pc to była by fajna sprawa ale niestety jak piszecie bez play ni chu chu. Szkoda myślałem że jakiegoś magika tu spotkam bo jest to do wykonania a sam nie chcę w ciemno experymentować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Zwykły napęd CD ( daawno temu ) miał z tyłu wyjście audio i można było go stosować jako player cd w aucie nawet. Pod kieszenią były przyciski przewijania, wyjście minijack na słuchawki... Nie wiem czy są teraz do kupienia nagrywarki na ATA, ale na elektrodzie sa przepisy jak z cdRom zrobić player cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 23 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 @gienas niestety dawne czasy, teraz w dobie wzmacniaczy z wejściami cyfrowymi aż się prosi o takie rozwiązanie, komputerowy napęd cd pod wzmaka no ale nie bo kasa nie będzie się zgadzać. Takie czasy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) A z czego wynika sytuacja ze tak usilnie próbujesz zestawic napęd cd z kompa do pracy z wzmacniaczem? Czy jest to spowodowane tym ze po prostu masz niepotrzebny napęd i chcesz go wykorzystać czy też chcesz cos innego niz wszyscy? Bo jesli to drugie to proponuje zaatakować audiofilski top-loader od sony. Mowa o psx sony model koniecznie "1002". Ps: ta wersja jest z wyjsciem audio w postaci chinch wiec... Ps2: ostatnio jego cena na rynku wtornym oscylowała w granicach śmiesznych czyt. 100-150zł a w internecie podobno wychwalany za jakość dzwieku i jego "analogowosc". Pozdr. Edytowano 23 czerwca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) Dokładnie to chodzi o model SCPH 1002 z DAC Asahi Kasei AKM4309. Przeróbki audiofilskie tego modelu "szaraka" osiągają kosmiczne ceny... Edytowano 23 czerwca 2021 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) Ale mozna zaopatrzyć sie w niemodyfikowany i we wlasnym zakresie przeprowadzić zmiany tym bardziej ze jest info. Co i jak przerobić. Edytowano 23 czerwca 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 23 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Po prostu mając takie wejścia we wzmaku samo się prosi o pokombinowanie No cóż poszukam dalej w czeluściach internetu sposobu na wykorzystanie komputerowego napędu cd. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Może warto pobawić się w serwis twojego CD. Skoro kupiłeś już laser? Oddaj go gdzieś niech ktoś na to popatrzy. Czemu nie gra. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Gra ale słabo, laser to nie oryginał już nie ma. Zamienniki niestety takie są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Jak masz wyjęty stary laser i widzisz jego numer - szukaj w serwisach typu North... ewentualnie na elektrodzie zapytaj o porządny zamiennik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 @dzięki za radę poszperam ale mimo wszytko zaadoptować taki napęd z pc kuszące @gienas niestety ale nie ma porządnych zamienników a szkoda bardzo ceniłem sobie Yamaha CDX-596 żal wyrzucać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Ale z PC nie bardzo się da Chyba że cały mechanizm jakoś przełożysz ale moim zdaniem to i tak nie będzie współgrało. Zapytaj na elektroda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 (edytowany) Da się da uwierz jest trochę kombinacji myślałem że tu znajdę jakiś pomysłowych maniaków 😀 Edytowano 25 czerwca 2021 przez Dariusz Urbaniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts