Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dramaturgia, ale też wielkie emocje trzymające w napięciu do ostatniego gwizdka. Takie mecze naprawdę fajnie się ogląda, zwroty akcji i dużo bramek.

W drugim półfinale Liverpool pokonał Villarreal.

I tak w finale mamy Liverpool oraz Real Madryt.

Napisano

4 godziny temu, lysyrafal napisał:

Dramaturgia, ale też wielkie emocje trzymające w napięciu do ostatniego gwizdka. Takie mecze naprawdę fajnie się ogląda, zwroty akcji i dużo bramek.

W drugim półfinale Liverpool pokonał Villarreal.

I tak w finale mamy Liverpool oraz Real Madryt.

A Ty łysyRafale jak widzę, co jakiś czas (kilka miesięcy)  emanujesz nam herbem klubu , którgo jeteś kibicem. :) Rozumiem,że teraz na okoliczność zapewnienia sobie utrzymania w lidze...? :) 

pozdro TAG

• 3 weeks later...
Napisano

I tak wygrana Realu Madryt nad Liverpoolem stała się faktem. Sam mecz, moim zdaniem nie był porywający, zdecydowanie lepsze były mecze ćwierćfinałowe oraz półfinały.

Wynik finału meczu LM rok 2022

Liverpool - Real Madryt 0:1

Napisano
4 godziny temu, lysyrafal napisał:

I tak wygrana Realu Madryt nad Liverpoolem stała się faktem. Sam mecz, moim zdaniem nie był porywający, zdecydowanie lepsze były mecze ćwierćfinałowe oraz półfinały.

Wynik finału meczu LM rok 2022

Liverpool - Real Madryt 0:1

Moja Arka znowu nie awansowała, także w przyszłym sezonie znowu się spotkamy ..... :)  Tyle tylko,że tym razem Wy będziecie wyżej w tabeli..........właśnie oglądam Koronę z Chrobrym i póki co, szykuje się premierowy awans do Eklapy drużyny bez stadionu,kibiców, tradycji....ech....szkoda,że nasi znowu dali dooopy...

Napisano
32 minuty temu, lysyrafal napisał:

Heh, a jak mam CIę przywołać (chociażby tak jak Ty to zrobiłeś w stosunku do mnie) ?  Nie potrafię :) 

Co do meritum, to będziecie wyżej, bo u nas Kołakowscy (wielcy właściciele, heh ) , rozwój sportowy ,a co z tym idzie ewentualny awans, mają gdzieś. Dla nich liczy się tylko kasa z kontraktowania zawodników ze swojej " stajni" oraz ściągania wszelkiej maści  szrotu.  Teraz sprzedadza 2,3 najlepszych zawodników (Adamczyk + Kobacki, którego chcą i Lech i raków), przyjdzie kolejna porcja paralityków i nic z tego nie będzie. A słychać tu i tam,że inni sponsorzy mają dosyć łupienia z kasy przez cwaniaczków kołaków, więc kasy będzie zdecydowanie mniej.  Tak to widzę. Oni nie dają żadnej złotówki. Żerują na kasie z miasta i pomniejszych sponsorów + z biletów i sprzedaży gadzetów. I za te pieniądze utrzymują swoich zawodników, kasując prowizje za podpisanie kontraktu z Arką . Interes się kręci.. I nie jest tożsamy z interesem klubu. Zresztą , na chłopski rozum. Czy interes agenta piłkarskiego i klubu którego agent jest właścicielem , mogą być tożsame ?? No raczej nie. Arka to dla nich, okno wystawowe, przechowalni szrotu i lazaret dla rekonwalescentów (oczywiście ze stajni kfm).

Będziecie wyżej także dlatego,że Ruch wrócił do 1 ligi, i Wasi włodarze zrobią wszystko,aby być nad nimi w tabeli :) No i macie Adriana Błąda.....naszego byłego zawodnika :)

Pozdro

Napisano (edytowany)

Szkoda, liczyłem że Arka wróci bo przez długi czas utrzymywała się druga w tabeli jeśli się nie mylę. Niewiele brakowało, ponoć jednego punktu zabrakło? Nudno trochę bez derby... Pozdro zza miedzy :D

Edytowano przez Butler
Napisano

hehe..no proszę, proszę.........jaki świat mały.........nawet nie zza miedzy...praucję w Gdańsku (własnie z Gdańska piszę : ) ) 

Tak,zabrakło 1 punktu...właśnie tego, który zabrał nam GKS kolegi lysegorafała strzelając bramkę na 2-2 z karnego w 97 minucie ..... :) 

Napisano

Jak odpisujesz post pod postem to właściwie nie musisz mnie przywoływać. W przypadku gdy chcesz to zrobić, wpisujesz na klawiaturze najpierw @ i później mój nick.

Co do kasy to wszędzie tak wygląda, lepszy zawodnik prawie zawsze zostanie sprzedany, a później poziom mamy jaki mamy. Piękne derby się szykują GKS - RUCH

Napisano

Czytam i widzę, że kolega wieczny pesymista, nieważne czy wygrają, czy przegrają, zawsze będzie źle. Dodam tylko, że nasza drużyna jest można powiedzieć w przebudowie ze względu na nowego trenera. Jeśli chodzi o sam mecz, to faktycznie Walia za łatwo dochodziła do sytuacji bramkowych oraz pięknie rozciągała grę skrzydłami. Z drugiej strony liczy się wynik i taki poszedł w świat. Jest wiele drużyn, które pięknie grają, ale co z tego, gdy nie ma wyników.

Polska - Walia 2 : 1

Napisano
5 minut temu, lysyrafal napisał:

Czytam i widzę, że kolega wieczny pesymista, nieważne czy wygrają, czy przegrają, zawsze będzie źle. Dodam tylko, że nasza drużyna jest można powiedzieć w przebudowie ze względu na nowego trenera. Jeśli chodzi o sam mecz, to faktycznie Walia za łatwo dochodziła do sytuacji bramkowych oraz pięknie rozciągała grę skrzydłami. Z drugiej strony liczy się wynik i taki poszedł w świat. Jest wiele drużyn, które pięknie grają, ale co z tego, gdy nie ma wyników.

Polska - Walia 2 : 1

Ale ja napisałem "będzie git", przekonany, że Polska wygra, a napisałem o kiepskim składzie Walii :) Także zero pesymizmu!

Napisano

Dzisiejsze lanie od Belgów - ręce i nogi opadają... Bardziej piłkarzom - czy kibicom ?
To co się działo przez ostatnie pół godziny meczu to masakra.

Szkoda, bo było trochę ładnej gry, ale skuteczność Belgów i nieskuteczność  Polaków (a chyba też brak nadziei w ostatnich minutach) niecelne podania i brak pomysłu na grę w drugiej połowie meczu poraża ...albo osłabia 😡

Chyba jedyne pytanie które się nasuwa po ostatniej bramce i wyniku 6:1 to co oni k...(urcze) robią???
To już chyba lepiej by było pod koniec meczu murować bramkę i zatrzymać się na 3:1 czy 4:1.
Zabrakło naszym sił czy odwagi czy ... ???

Tak właściwie to bramka strzelona przez Polaków i remis na koniec 1 połowy to było coś dziwnego - w sensie nie pasującego do obrazu całego meczu.

Strach się bać co będzie się działo w meczu z Holandią...
No to ile będzie w ich przypadki??? Zbliżą się do 10, czy też przyjdzie cud i zagrają na remis (nie myślę tu o sytuacji, że mecz się skończy po 2 minutach), bo pewnie nasi pomyślą co poprawić po takim laniu.

Pozdrawiam

Napisano

Dużo błędów własnych i brak pomysłu na grę. Sam Lewandowski i Zieliński meczu nie wygrają.

Belgia pokazała klasę i tu, na tle takiego rywala widać, ile mamy do poprawy.

Holandia ma już drugi mecz wygrany w grupie, pokonała też Walię.