CzarnyCharakter Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Hej, chciałbym się przywitać, to mój pierwszy post Dostałem w prezencie Yamahe rn602 i kolumny Indiana Line 561N Jako totalny "świeżak" nie wiedziałem że nie ma kabli w zestawie, udałem się do sklepu to mi polecili AudioQuest sLiP DB14/4 lub AudioQuest Rocket 11. Nie znam się na tym totalnie, przeczytałem już wiele tematów na forum ale nic to nie zmieniło. Z tego co wyczytałem to wszyscy polecają chord clearway, ale do tych kolumn chyba potrzebuje kabla z 4 żyłami na każdą kolumnę ? Co powinienem wiedzieć ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 MOŻESZ, ale nie musisz dać kabel z 4 żyłami na kolumnę. Pewnie są zworki/blaszki między górnymi a dolnymi zaciskami na kolumnie. Jeśli nie ma to sam robisz sobie zworki z miedzianego przewodu i wtedy dojeżdżasz dwoma żyłami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 O bi-wire chodzi koledze, tak się domyślam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyCharakter Napisano 25 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 49 minut temu, Wito76 napisał: O bi-wire chodzi koledze, tak się domyślam. tak dokładnie. 48 minut temu, JaZz napisał: A, to bez sensu podobno. Autorze, moim zdaniem podłącz normalnie pojedynczo. Połącz zaciski jak Wito pisał, kablem lub dołączonymi blaszkami. Tylko pamiętaj minus z minusem, plus z plusem. Kiedyś będziesz mógł dokupić kabel czy coś pokombinować z tym bi wire (nie wnikałem nigdy jak to się spina) ale chłopaki z branży mówią że to nic nie daje. tylko że teraz nie mam żadnych kabli, więc wszystko stoi jeszcze nie podłączone. A te co wyżej dałem będą ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 1 godzinę temu, JaZz napisał: A, to bez sensu podobno. Dla mnie mogłyby być tylko jedne zaciski w kolumnach, a jak widać coraz częściej w nowych kolumnach jest takie rozwiązanie stosowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Kup sobie na poczatek Qed classic 79, budzetowa linia solidnego producenta, tanie i przyzwoite Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Kup sobie na poczatek Qed classic 79, budzetowa linia solidnego producenta, tanie i przyzwoiteMiałem kiedyś, zaczynałem od nich. Bardzo przyzwoite kabelki i nie ruinują portfela. Nie degradują brzmienia, bardzo dobra propozycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyCharakter Napisano 25 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 1 godzinę temu, Wito76 napisał: 1 godzinę temu, stach_s napisał: Kup sobie na poczatek Qed classic 79, budzetowa linia solidnego producenta, tanie i przyzwoite Miałem kiedyś, zaczynałem od nich. Bardzo przyzwoite kabelki i nie ruinują portfela. Nie degradują brzmienia, bardzo dobra propozycja. nie chodzi o to żeby było budżetowo wolę wydać więcej na początku i kupić coś naprawdę dobrego, chyba że to nie ma sensu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Nie bierz tego do siebie, ale przy Twoim zestawie nie ma sensu. Kup te lub inne niedrogie, a jak bardzo korci Cie zakup drogich kabli, to wypozyczaj zeby nie wtopic kasy. Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Hej, Przewód Bi-Wire nie będzie miał większego sensu. Jeśli zależy Ci na muzykalnym brzmieniu to polecałbym Kimber 4PR i zrobić z niego zworki. Jeśli chciałbyś postawić na dynamikę to Chord Clearway byłby super rozwiązaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 8 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2021 Kupić sobie podstawowego Audioquesta Type 2, produkowany od lat, solidny przewód. Sam od niego zaczynałem 15 lat temu...dziś jest tylko droższy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper.kaps Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Miałem ten zestaw ponad rok temu, i do tego kable Audioquesta z TopHifi za 30pln za metr bodajże. To wystarczy. No i niepotrzebny Ci kabel z 4 żyłami. Podłączasz jedną żyłę do +, drugą do - i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2021 Skoro tu więcej nie wrócił, to pewnie kupił, jest zadowolony i slucha muzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts