Rafał Wysocki Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) Witam na wstępie chciałem pozdrowić wszystkie obecne tu osoby Liczę na Waszą pomoc w doborze sprzętu , nowego lub używanego kwota jaką przeznaczyłem to 3000zł Bardziej kierował bym się w sprzęt używany by zmniejszyć koszty nowe mieszkanie i portfel coraz bardziej pusty Przechodzę do sedna sprawy posiadam mieszkanie z salonem 23m2 i chciałbym poprawić jakoś dźwięku nadawanego z TV Wiem że TV to najgorsze źródło dźwięku ale takowe tylko posiadam no i jest jeszcze telefon ale nie służy mi do odsłuchu Skupię się na tym co posiadam TV SONY XH9505 z ANDROID TV z asystentem google ,z wbudowanym chromecast podoba mi się ze posiada wszytko czego mi potrzeba NETFLIX,YOUTUBE,TIDAL,SPOTIFY Sprzęt będzie wykorzystywany 50% film ,tv 50% muzyka szybka (hip-hop,elektroniczna) System stereo 2.0 z możliwością rozbudowy o subwoofer 2.1 Odległość od Tv to 3,5m Poszukuje wzmacniacza zintegrowanego klasy D Podoba mi się mała nie duża wielkość tych urządzeń ( mały salon z małą ilością miejsca ) Kolumny podstawkowe z bass reflexem z przodu Edytowano 16 września 2021 przez Rafał Wysocki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Fajnie by było gdybyś podał jakiś budżet. Ale skoro ma być klasa D i monitory to może pewniak - KEF q350 i smsl Q5 pro 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 22 minuty temu, seba3002 napisał: Fajnie by było gdybyś podał jakiś budżet. Ale skoro ma być klasa D i monitory to może pewniak - KEF q350 i smsl Q5 pro 🙂. Napisał, że 3 tys zł 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 16 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) Do 3000 zł będę szczęśliwy jak coś używanego trafi się poniżej tej kwoty Edytowano 16 września 2021 przez Rafał Wysocki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Mały i wydajny wzmacniacz Argon Audio SA1 2 godziny temu, Rafał Wysocki napisał: Kolumny podstawkowe z bass reflexem z przodu Dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 13 minut temu, Amarok napisał: Napisał, że 3 tys zł 😉. Sorry, przeoczyłem 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 16 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2021 13 minut temu, lysyrafal napisał: Mały i wydajny wzmacniacz Argon Audio SA1 Dlaczego? Mało miejsca I chce najbliżej ściany postawić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Rozumiem i mogę zapewnić, że BR będzie z przodu czy z tyłu to nie ma znaczenia, ponieważ bliskość ściany i tak spowoduje wzmocnienie basu. Mało miejsca to chodzi tylko o głębokość czy wysokość lub szerokość też jest ograniczona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 16 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2021 Głębokość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 https://www.q21.pl/jbl-bar-5-1-surround.html https://www.q21.pl/harman-kardon-sb-26.html https://www.q21.pl/klipsch-cinema-600.html bierz coś takiego i będzie elegancko ew zwiększ budżet do 4tysi , albo szukaj w używkach coś typu kef q350 + jakiś amplituner typu onkyo 676 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) 27 minut temu, Rafał Wysocki napisał: Głębokość A ile ona wynosi? Rozważasz kolumny podstawkowe aktywne? Edytowano 16 września 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Kef Q350 https://allegro.pl/oferta/kef-q350-czarny-11069526978 2300zł SMSL Q5 pro https://www.ceneo.pl/46604411 639zł Ten zestaw mieści się w budżecie 3tyś zł wraz z dostawą. Te kolumny można ustawić dość blisko tylnej ściany. Nadają się do tego celu lepiej niz wiekszość kolumn z tunelem z przodu. Tu ten wzmacniacz jest jeszcze taniej: https://pl.aliexpress.com/item/4000429329144.html Na wyposażeniu tych kolumn są pierścienie i zatyczki z gąbki do regulacji basu z tunelu br. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 7 godzin temu, MobyDick napisał: Kef Q350 https://allegro.pl/oferta/kef-q350-czarny-11069526978 2300zł SMSL Q5 pro https://www.ceneo.pl/46604411 639zł Ten zestaw mieści się w budżecie 3tyś zł wraz z dostawą. Te kolumny można ustawić dość blisko tylnej ściany. Nadają się do tego celu lepiej niz wiekszość kolumn z tunelem z przodu. Tu ten wzmacniacz jest jeszcze taniej: https://pl.aliexpress.com/item/4000429329144.html Na wyposażeniu tych kolumn są pierścienie i zatyczki z gąbki do regulacji basu z tunelu br. A wspominany wzmacniacz obsłuży telewizor z systemem Android TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Dlaczego ten TV nie jest na środku tej ściany? Jestem za SMSL + KEF Q 350 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 Jak zamknę drzwi od sypialni to będzie środek ściany 🥳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 5 godzin temu, Rafał Wysocki napisał: A wspominany wzmacniacz obsłuży telewizor z systemem Android TV nie będziesz sterować pilotem bo to nie ampli kd , dlatego Ci proponowałem taki rodzaj zasilania , ew. soundbar = mniej kombinacji Przy wzmaku stereo to musisz podpiąć tv zapewne optykiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 @Rafał Wysocki bas reflexem bym się nie przejmował. Z nowego sprzętu miałbyś np. wspomniany już SMSL ale model AD18 + kolumny: Indiana Line Nota 260, Heco Aurora 300 lub wspomniane już Kef Q350. Podłączasz się do TV optykiem, BT jest na pokładzie. Zapraszam do kontaktu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 1 godzinę temu, LBX Systemy Audio napisał: @Rafał Wysocki bas reflexem bym się nie przejmował. Z nowego sprzętu miałbyś np. wspomniany już SMSL ale model AD18 + kolumny: Indiana Line Nota 260, Heco Aurora 300 lub wspomniane już Kef Q350. Podłączasz się do TV optykiem, BT jest na pokładzie. Zapraszam do kontaktu. Piotr Na Bluetooth mi nie zależy ,bardziej na możliwości rozbudowy do systemu 2.1 Kolumny mogą być używane Ale jak czytałem forum wiele osób pisze ze wzmacniacz lubi się z droższymi wymagającymi kolumnami więc i mogą być starsze modele z górnej półki (tylko nie wiem na co zwrócić uwagę ) które dobrze zabrzmią z muzyką którą słucham( hip-hop, elektroniczna, ) i z TV (filmy ,netflix,youtube,) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Z nowych kolumn powinny dobrze się z nim sprawdzić wspominane Kef Q350. Z rynku wtórnego lepszą opcją były by Kef Ls50. Wskazany może się jednak okazać przyzwoity subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 5 minut temu, Rafał Wysocki napisał: Na Bluetooth mi nie zależy ,bardziej na możliwości rozbudowy do systemu 2.1 tak na prawdę każdy możesz rozbudować do 2.1 stosując np. subwoofer ze złączami wysokopoziomowymi. Co do kolumn to myślę, że Kef Q350 byłby dobrym wyborem. Używany model Ls50 jak wspomniał @MobyDick - znajdziesz to bierz. Najlepiej podjedź gdzieś i posłuchaj. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 Przed chwilą, LBX Systemy Audio napisał: tak na prawdę każdy możesz rozbudować do 2.1 stosując np. subwoofer ze złączami wysokopoziomowymi. Co do kolumn to myślę, że Kef Q350 byłby dobrym wyborem. Używany model Ls50 jak wspomniał @MobyDick - znajdziesz to bierz. Najlepiej podjedź gdzieś i posłuchaj. Piotr Odsłuch będzie w mieszkaniu Coś jeszcze z używanych kolumn polecicie starsze modele które dobrze będą współgrać z muzyką której słucham i z wykorzystaniem TV film netflix youtube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Cześć, W kwocie około 3000zł miałbyś monitory aktywne takie jak Klipsch the Fives, które zapewnią dynamiczne brzmienie z mocną podstawą basową. Monitory posiadają wbudowany moduł bluetooth oraz DACa z wejściami optycznymi, coaxialnymi oraz USB. Dodatkowo dużym plusem jest HDMI ARC, dzięki któremu będziesz mógł połączyć TV i korzystać z pilota do telewizora. Alternatywą oczywiście byłby zestaw stereo taki jak np. SMSL Q5 Pro w połączeniu z Jean Marie Reynaud Lucia lub Kef Q350. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 2 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, W kwocie około 3000zł miałbyś monitory aktywne takie jak Klipsch the Fives, które zapewnią dynamiczne brzmienie z mocną podstawą basową. Monitory posiadają wbudowany moduł bluetooth oraz DACa z wejściami optycznymi, coaxialnymi oraz USB. Dodatkowo dużym plusem jest HDMI ARC, dzięki któremu będziesz mógł połączyć TV i korzystać z pilota do telewizora. Alternatywą oczywiście byłby zestaw stereo taki jak np. SMSL Q5 Pro w połączeniu z Jean Marie Reynaud Lucia lub Kef Q350. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny. Smsl q5 pro chyba lepiej zagra niż aktywne kolumny klipsch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 Tutaj może być różnie, na pewno w przypadku SMSL Q5 Pro mamy więcej możliwości, w przypadku Klipsch albo brzmienie się spodoba albo nie. Natomiast funkcjonalność the Fives jest zdecydowanie większa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wysocki Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 4 minuty temu, Q21 napisał: Tutaj może być różnie, na pewno w przypadku SMSL Q5 Pro mamy więcej możliwości, w przypadku Klipsch albo brzmienie się spodoba albo nie. Natomiast funkcjonalność the Fives jest zdecydowanie większa. Wezmę to pod uwagę 😊 I na odsłuch w mieszkaniu może się zdecyduje Ale z tego co czytam tu na forum ludzie bardziej chwalą q5 pro Chodzi o poprawę dźwięku z bluetooth nie korzystam aplikacje mam w TV dla mnie jedynie fajna sprawa to obsługa głośności jednym pilotem,Ale coś za coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts