Dedal Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Naturalnie luźna sugestia , bo nie pasuje mi ten laptop do wystroju 😋 Pzdr serdecznie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 45 minut temu, Darek Zuk napisał: Ja ostatnio stwierdziłem że na razie koniec z kupowaniem czegokolwiek do systemu bo to nie ma końca a w domu wydatków jest i tak dużo. Audio jest tak interesującym hobby z taką różnorodnością narzędzi i instrumentów sprawiających frajdę, że aż trudno się czasem powstrzymać od kolejnych poszukiwań, które najczęściej kończą się kolejnym zakupem. Dlatego ja teraz nałożyłem na siebie embargo na jakiekolwiek zakupy audio z jednym wyjątkiem: mogę inwestować tylko w poprawę akustyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Naturalnie luźna sugestia , bo nie pasuje mi ten laptop do wystroju 😋 Pzdr serdecznie 👍 Mi bardziej nie pasuje ten kwiatek😁😁już się go pozbyłem 😉😁 1 godzinę temu, sonique napisał: Dlatego ja teraz nałożyłem na siebie embargo na jakiekolwiek zakupy audio z jednym wyjątkiem: mogę inwestować tylko w poprawę akustyki Też ostatnio patrzyłem na ustrojstwa do akustyki. I żona ma też coraz więcej kwiatów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 (edytowany) Ustroje akustyczne mają jedną przewagę nad cyfrowymi procesorami poprawiającymi dźwięk: poprawiają jakość nie tylko słuchanej muzyki, ale również jakość przebywania w danym pomieszczeniu. Pogłos obecny w większości pomieszczeń urządzonych modnie i nowocześnie na dłuższą metę może męczyć również podczas rozmowy, przesuwania krzesła, itp. Są to oczywiście dźwięki, na które nie zwracamy za bardzo uwagi ale jestem pewien, że mogą jednak sprawiać, że pomieszczenie nie jest wystarczająco przytulne sonicznie Nawiązując zgrabnie do tematu wątku - kolumny Monitor Audio znane są z soczystej góry pasma. A ona brzmi świetnie tylko gdy pogłos jest na przyzwoitym poziomie. Edytowano 2 grudnia 2021 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Przyzm sczerze że ta soczysta góra na początku użytkowania trochę mi przeszkadzała... Szukałem kabli które trochę okiełznają wysokie częstotliwości. W końcu znalazłem van den hul cs 122 które to zadanie wykonują świetnie po dziś dzień 😉 Dziś zmieniłem przetwornik i zamiast arcama powrócił denon który naprawdę dociąża dźwięk na niskich częstotliwościach i jest bardzo pastelowy. Aż brakuję mi trochę wysokich😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 6 minut temu, Darek Zuk napisał: Przyzm sczerze że ta soczysta góra na początku użytkowania trochę mi przeszkadzała... Szukałem kabli które trochę okiełznają wysokie częstotliwości. W końcu znalazłem van den hul cs 122 które to zadanie wykonują świetnie po dziś dzień 😉 Ja miałem szczęście zakupić swoje Silver 500 u fachowców rzetelnie i bez naciągania podchodzących do klienta. Zaproponowali mi VdH CS122 jako absolutnie wystarczające jak również dobrze pasujące do moich nowo nabytych MA. Po czasie widzę, że to był dobry i optymalny cenowo wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 17 minut temu, sonique napisał: Ja miałem szczęście zakupić swoje Silver 500 u fachowców rzetelnie i bez naciągania podchodzących do klienta. Zaproponowali mi VdH CS122 jako absolutnie wystarczające jak również dobrze pasujące do moich nowo nabytych MA. Po czasie widzę, że to był dobry i optymalny cenowo wybór. Czyli mamy te same kabelki. Ja swoich vdh używam na średnicę i górę natomiast dół jest zasilany na chord clearway gdyż w połączeniu z cyrusem miałem niedosyt niskich częstotliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Chord Clearway też był na mojej liście. Jak zrobię porządek z akustyką to zabiorę się za audio biżuterię i gdy usłyszę różnicę to pewnie nawet coś kupię A jak nie to zaoszczędzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 2 minuty temu, sonique napisał: Chord Clearway też był na mojej liście. Jak zrobię porządek z akustyką to zabiorę się za audio biżuterię i gdy usłyszę różnicę to pewnie nawet coś kupię A jak nie to zaoszczędzę Jeśli chodzi o chord clearway w połączeniu z ma i cyrusem miałem za dużo wysokich tonow i było dla mnie za ostro. Poza tym mam wrażenie że vdh jest poprostu kablem jeśli chodzi o scenę i głębię 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Czy ktoś z was próbował kombinować coś z nóżkami lub kolcami w Ma?(sam na własną rękę zlecił komuś wykonanie lub może gdzieś kupił inne,lepiej wykonane kolce lub nóżki) Te oryginalne w moich silverach są naprawdę kiepskiej jakości i stąd moje pytanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 (edytowany) Ja coś takiego zrobiłem dąb olejowoskiem zrobiony i nóżki z alli. Dystanse 1cm . Pzdr To nie MA ale ....😉 Edytowano 4 grudnia 2021 przez Dedal75 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Kto Ci to zrobił czy masz sam tyle talentu? Wygląda naprawdę super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 (edytowany) Dzięki fajnie że się podoba . Sam zrobiłem . Tzn klocek z dębu wyrwałem u znajomego stolarza, czekałem aż schody będzie działał, o wymaganej przeze mnie grubości 😊 więc zawsze jakiś kawałek zostanie to sobie odciąłem. Otwory nawierciłem według szablonu kupiłem olejowosk wtarłem 4 razy ,dystanse ,nóżki i jest 😉. Pzdr Edytowano 4 grudnia 2021 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Ale same nóżki masz oryginalne tak?(chodzi mi o części toczone)Ja chcę same kolce bo mam granity na których stoją Ma . Te które są oryginalnie to straszna bieda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 (edytowany) Tak kupne jednorazowe zrobienie wyszłoby pewnie dużo drożej . Ja chciałem coś mniej popularnego więc poszedłem w drewno . Kamień i granit sorry ale dla mnie to jak boazeria kiedyś kazdy to miał 😊 Pzdr Edytowano 4 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Już nie pamiętam jaki to dokładnie materiał poza tym że bardzo ciężkie są te podstawki. A wygląda to tak(teraz Ma stoją na tych płaskich oryginalnych stopkach). Wyślij linka proszę na PW gdzie kupiłeś te nóżki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 (edytowany) Są też na allegro ale pamiętam ze spora różnica była w stosunku do Aliexpress. Pzdr Przed chwilą, Dedal75 napisał: Edytowano 4 grudnia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 Chyba będę zmuszony poprosić mikołaja o te z allegro bo te z chin nigdy nie dotrą na czas. W ogóle czekam z niecierpliwością kiedy będę mógł w końcu wysunąć kolumny do przodu..Tutaj gdzie teraz mieszkam jeszcze tej okazji nie miałem ze względu na małego . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 Ale jak chcesz to zamontować ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 Muszę zmierzyć fi gwintu w ma i poszukać odpowiedni na a...ja chcę same kolce tudzież nóżki bez ramion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 Mam pytanie do klubowiczów, którzy doświadczyli przesiadki z Silverów na Goldy. Na czym polegają największe różnice, jeśli chodzi o brzmienie? Mam na myśli ilość i jakość poszczególnych zakresów pasma. Czy czegoś robi się więcej / mniej, szczególnie basu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 Dziś na testy z MA Silver 500 trafił się do mnie Vincent 237mk. Nowiutki więc dam mu trochę godzin pograć. Miałem w planach inne wynalazki ale niestety problem z dostępnością. Mogę tylko powiedzieć, że już przy pierwszym włączeniu jest dobrze😁 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 U mnie z silverami od przeszło doby wygrzewa się to coś co na zielono świeci. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 No Panowie, jeden lepszy od drugiego - fajne klocki Czekam z niecierpliwością, aż skrobniecie swoje pełne odczucia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 32 minuty temu, Amarok napisał: to coś co na zielono świeci Ależ musiałeś być grzeczny w tym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts