Chyba Miro 84 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 6 godzin temu, Fafniak napisał: On an island" - D. Gilmour - jest dobrze (ale to wolę z lampy) I do tego.... 3 minuty temu, Fafniak napisał: Trash - Alice Cooper - dziwnie. Jest energia, jest pazur ale to jest jedna z tych płyt gdzie wydaje mi się że bardziej detaliczny tor pokazuje że realizacyjnie nie jest dobrze. Nie każdy utwór, ale wrażeni jest takie jakby każdy zakres grał oddzielnie. No nie umiem inaczej tego opisać Pytanie zatem czy warto "ładować" sie w sprzęt "inny" by obserwować takie efekty jak w drugim cytacie? A co za tym idzie prawdopodobnie odrzucenie fajnych kawałków niekoniecznie dobrze "zrobionych" ale dajacych fun i radość słuchania? Czy nie lepiej pozostać przy uniwersalnym systemie a do sprawdzenia jakosci boblioteki użyć b.dobrego zestawu słuchawkowego? Posze to tylko z punktu widzenia Twoich obserwacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Akurat Alica kupera słuchałem ze względu na wspomnienia młodości. Dzisiaj słucham go może raz w roku. Czy jest sens ładować się ? Pisałem wielokrotnie że ta inwestycja jest pod kątem muzyki klasycznej. Wystarczy posłuchać cos Szostakovicha czy choćby Bandytę M.Lorenca - banan na gębie nieziemski Co ciekawe płyta na której wiesza sie psy czyli metallica "and justice for all" całkiem nieźle sobie radzi. Wielokrotnie czytałem zarzuty że jest sterylna, płaska i pierwsze skrzypce gra perkusja że jest jej zbyt dużo itp. Tak to prawda ale jednocześnie jest to dźwiękowo spójne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 sprawdzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 BB King ma wspaniała sekcję rytmiczną i klimatem to ona ciągnie - w jego głosie ciepła znacznie mniej niż normalnie. Ale to brzmi dobrze. Fiona Boyes - voodoo in the shadows - dobrze ale znacznie bardziej "chłodno" Sade - nie... to sa ładne realizacje ale dla mnie wymagają ciepła Nina Simone - lepiej ale i tak wolę znacznie bardziej z lampy Tylko pamiętaj że ja porównuje do brzmienia lampowego. A to powoduje wrażeniowo znacznie większe różnice niż "normalnego" tranzystora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 34 minuty temu, Fafniak napisał: ade - nie... to sa ładne realizacje ale dla mnie wymagają ciepła To może coś z Nuprima STA-10 lub AMG STA. To jest klasa D po "cieplejszej" stronie dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Ale zanim wejdziesz w zakup, to radzę posłuchać. Ja kupowałem trochę w ciemno ale z założeniem że potrzebuje detalicznego zimnego przekazu. Mark knopfler shangrila Świetnie 1 minutę temu, slaw0001 napisał: To może coś z Nuprima STA-10 lub AMG STA. To jest klasa D po "cieplejszej" stronie dźwięku. Ale to wcale nie jest mi potrzebne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 14 minut temu, Fafniak napisał: Ale to wcale nie jest mi potrzebne Wiesz jak jest. Z czegoś trzeba żyć, to wciskam, każdemu kto sie nawinie. 😁👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 no kumam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 33 minuty temu, slaw0001 napisał: To może coś z Nuprima STA-10 lub AMG STA. Za chwilę będzie u nas STA-9X. Kto wie może się skuszę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Za chwilę będzie u nas STA-9X. Kto wie może się skuszę No tak. To prawię AMG za mniejszą kasę. To może być szczególnie atrakcyjne jak ktoś planuje połączyć to jako monobloki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Mnie Sta9 niczym nie zaskoczył , nie urzekł ani nie ujął 😉 po prostu grał . Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 54 minuty temu, Dedal75 napisał: Mnie Sta9 niczym nie zaskoczył , nie urzekł ani nie ujął 😉 po prostu grał . Pzdr A co miał tańczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 To skuś się na 9x , może Ci zatańczy 😏 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 15 minut temu, Dedal75 napisał: To skuś się na 9x Poczekam na ten X. Jest sporo ulepszeń wzgl starego. Ten stary jeżeli tak gra jak wygląda wewnątrz to faktycznie kiepsko To nie jest mój faworyt ale ciekawi mnie jak ta A klasa z D wypada sonicznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 (edytowany) To chyba autorski ich projekt .klasy D .miałem też ap505 od Teac.na hypexie i nie ma porównania , fakt cena wyższa no ale..Pal licho 😋.Pzdr Edytowano 25 listopada 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 3 minuty temu, Dedal75 napisał: fakt cena wyższa no ale 😂👍 Bagatela 2x. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Ja go miałem z dobrym rabatem . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 na tym ncore brzmi obłędnie ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Peter Gabriel obłędny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 A jak sprawa pre z lampami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 3 minuty temu, Asia napisał: A jak sprawa pre z lampami? ??¿????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Nie szukasz/budujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Ale do gramofonu. To owszem powoli 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 To wszystko przez Asię. Prawie wszystkie graty do złożenia końcówki na Icepower mam już w domu. Teraz tylko trzeba znaleźć trochę czasu na złożenie tego do kupy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 15 minut temu, Seb napisał: wszystko przez Asię Chyba przez zlot, ale już czuję się matką sukcesu. No ale sam powiedz - fajnie grało ze wzmacniaczem @mkk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts