zbynio Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Witam, posiadam kolumny monitor audio silver 500 i wzmacniacz denon 1500r,w przyszłości będzie wyższy model Denona z serii 2000,jako streaming to chromecast audio, proszę o poradę o jakiś fajny dac,tak w cenie do 1000zl, żeby w miarę fajnie wkomponować go w mój tor audio pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Nostromo Wolf2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 2 godziny temu, 1Ender napisał: Nostromo Wolf2. Pozdrawiam A możesz coś więcej napisać czemu akurat ten nostromo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 rDAC. Bo to klasyk i gra świetnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Wśród nowych daców w tym budżecie ciężko znaleźć coś co będzie konkurować. Ale najlepiej weź sobie zestaw od Projekt Nostromo (dac i dedykowany zasilacz) wyjdzie trochę ponad budżet, ale warto, potestuj w domu. Jak się nie spodoba, odeślesz. Tobie ma się podobać! Koniec, kropka. Dodatkowo możesz sobie spersonalizować dźwiękowo daca u producenta, nawet po okresie gwarancyjnym. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Cześć, Jeśli chciałbyś w chwili obecnej wykorzystać Chormecast Audio i uzyskać brzmienie muzykalne to polecałbym Topping E30. W przyszłości polecałbym zainteresować się transportami sieciowymi takimi jak Malinka, SOtM SMS200, iFi Audio Zen Stream i inne. Z używanych możesz rozważyć Arcam rDAC i dokupić do niego zewnętrzny zasilacz liniowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Nie sugeruj się do końca co my tu proponujemy. Musisz zacząć słuchać daców i wybrać to co dźwiękowo będzie dla Ciebie najlepsze! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 4 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Dzięki za porady,pora zacząć słuchać u siebie w domu,a może by tak jednak transport i dac w jednym np taki bluesound mode?,dobrze oceniany tu na forum,czy jednak mój Chromecast audio,i dac w cenie bluesounda nie zabrzmią podobnie jakością jak node 2i ?,co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Według mnie zainteresowanie się gotowym streamerem też jest dobrym pomysłem. Bo w pewnym momencie osiągniesz sufit z chromecastem. Plusem rozdzielania transportu i DACa jest to, że masz większe możliwości manipulowania brzemieniem. Ale zdecydowanie panowie dobrze radzą. Trzeba zacząć wypożyczać/kupić,zwróć i wtedy się dowie, czego się oczekuje. Wolf i rDAC na pewno przygasza MA, jeśli Ci tego trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 Teraz jest dobra cena na DAC Magic 100 od Kambodży: https://www.rtvmax.pl/przetworniki-dac/117-cambridge-audio-dacmagic-100.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 Dnia 3.11.2021 o 09:20, Q21 napisał: Jeśli chciałbyś w chwili obecnej wykorzystać Chormecast Audio i uzyskać brzmienie muzykalne to polecałbym Topping E30. 👍 W Nostromo nie ma Usb więc bardzo toto ograniczone. E30 gra swietnie jak na swoją cenę. Przed D90, Rme Adi i Pontusem wstydu nie było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 A jak się ma E30 do D50 brzmieniowo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 20 minut temu, Tweeter2016 napisał: A jak się ma E30 do D50 brzmieniowo? Miałem wrażenie że D50 sucha, techniczna. E30 (ale jeszcze na Akm) naturalna i szczegółowa. Zostawiłem ja sobie jako kartę do kompa, bo szkoda sprzedać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 Ja żargonu fanów audio niestety jeszcze (mimo, że sporo siedzę na forum) nie znam... "Sucha, techniczna" to neutralna, bez ubarwień i bez ocieplania/chłodzenia? Zastanawiam się czy jest sens iść w DAC który przenosi wysokie częstotliwości i obsługuje pliki DSD, itp.? Ogólnie fajnie mieć wszystko na "full wypasie", ale z drugiej strony plików DSD jest nadal bardzo mało w sieci (może jest inaczej, tylko jeszcze nie dotarłem do dużych zasobów?), a jak są to głównie z muzyką poważną. A ja jestem tak niepoważny, że nie trawię muzyki poważnej. Z kolei serwisy streamujące chyba nie przekraczają bariery 24 bit / 192 kHz. Czy są takie, które zapewniają wyższą jakość? (poza Quobuz, który ma głównie muzykę klasyczną). Bo jeśli serwisy streamujące nie oferują nic ponadto, to taka Kambodża DACMAGIC 100 może nadal być ciekawym wyborem. Nie mam racji? Koledzy w innym wątku namówili mnie na rDAC od ARCAM-a, ale raczej trudno je dostać w dobrej cenie. Więc rozważam jeszcze Toppingi i Kambodże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 5 minut temu, Tweeter2016 napisał: Bo jeśli serwisy streamujące nie oferują nic ponadto, to taka Kambodża DACMAGIC 100 może nadal być ciekawym wyborem. Nie mam racji? Koledzy w innym wątku namówili mnie na rDAC od ARCAM-a, ale raczej trudno je dostać w dobrej cenie. Więc rozważam jeszcze Toppingi i Kambodże. Nie chodzi o DSD, cuda na kiju itp. Cały czas jadę na 16/44,1 ze znacznie droższego Rme Adi. Mi się Kambodża nie podoba dźwiękowo, a o ostatnio zakupionym Rdac możesz poczytać na forum. Z tym dźwiękiem Rdac też jakaś mania 😉 DSD nie użyłem ani raz... 10 minut temu, Tweeter2016 napisał: Sucha, techniczna" to neutralna, bez ubarwień i bez ocieplania/chłodzenia? Tani sprzęt czasem tak brzmi, tanio, syczaco, bez barwy - tak odebrałem D50 i ogólnie wszystko na Sabre ess Technicznie poprawny jest Adi - choć wiele osób o nim też mówi że suchy 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 Czyli po staremu - trzeba przesłuchać Ten Rme Adi wygląda groźnie, profesjonalny sprzęt (wiem, że są jeszcze droższe DAC). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 8 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Teraz jest dobra cena na DAC Magic 100 od Kambodży: https://www.rtvmax.pl/przetworniki-dac/117-cambridge-audio-dacmagic-100.html Nie polecam. Miałem. 8 godzin temu, marcinmarcin napisał: 👍 W Nostromo nie ma Usb więc bardzo toto ograniczone. E30 gra swietnie jak na swoją cenę. Przed D90, Rme Adi i Pontusem wstydu nie było Do czego USB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 9 godzin temu, marcinmarcin napisał: Miałem wrażenie że D50 sucha, techniczna. E30 (ale jeszcze na Akm) naturalna i szczegółowa. Zostawiłem ja sobie jako kartę do kompa, bo szkoda sprzedać to teraz sprzedawane e30 sa juz na innej kosci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 1 godzinę temu, 1Ender napisał: Do czego USB? Do PC do maliny, do streamerów... 28 minut temu, zbynio napisał: to teraz sprzedawane e30 sa juz na innej kosci? ESS, ale mogą jeszcze mieć na AKM, ADI miesiąc temu jeszcze się trafił na AKM (fabryka AKM się spaliła) 8 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Ten Rme Adi wygląda groźnie, profesjonalny sprzęt nie jest taki brzydki, a korzystam z Equalizera do korekty modów (dudnienia) na basie i jako przedwzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 7 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Do PC do maliny, do streamerów... ESS, ale mogą jeszcze mieć na AKM, ADI miesiąc temu jeszcze się trafił na AKM (fabryka AKM się spaliła) nie jest taki brzydki, a korzystam z Equalizera do korekty modów (dudnienia) na basie i jako przedwzmacniacz na akm jest jeszcze ten smsl sanskrit 10 mk2,takie pudeleczko chinskie tylko u nas widze slabo dostepne w sprzedazy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 7 listopada 2021 Udostępnij Napisano 7 listopada 2021 17 minut temu, zbynio napisał: na akm jest jeszcze ten smsl sanskrit 10 mk2,takie pudeleczko chinskie tylko u nas widze slabo dostepne w sprzedazy Bardzo dobre, kumpel ma to i lepsze było od smsl 500 z MQA 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 17 godzin temu, marcinmarcin napisał: Nie chodzi o DSD, cuda na kiju itp. Cały czas jadę na 16/44,1 ze znacznie droższego Rme Adi. Mi się Kambodża nie podoba dźwiękowo, a o ostatnio zakupionym Rdac możesz poczytać na forum. Z tym dźwiękiem Rdac też jakaś mania 😉 DSD nie użyłem ani raz... Co masz na myśli mówiąc Mania? Miałem ten przetwornik długo i moim zdaniem mimo wieku jest nadal atrakcyjny. Ja odpaliłem 3 razy płytę w DSD miałem pliki od znajomego który je kupił i szczerze to nie poznał bym chyba w ciemnym odsłuchu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts