Trufelka Napisano 23 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Tak jak w tytule Yamaha 803d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 No chyba z Yamahą 803d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Mocniejszy bas dostaniesz w Aurora 700, Polk S60, ELAC F6.2, KEF Q 750. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trufelka Napisano 25 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 30 minut temu, S4Home napisał: Mocniejszy bas dostaniesz w Aurora 700, Polk S60, ELAC F6.2, KEF Q 750. Piotr Piotr, a co uważasz o Diamond 28 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 (edytowany) Wprawdzie nie jestem Piotrem, ale uważam że Pylon Audio Diamond 28 powinny być bardzo dobrym połączeniem z wzmacniaczem który masz i powierzchnia jest optymalna dla tych kolumn. Edytowano 26 grudnia 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trufelka Napisano 26 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Dnia 25.12.2021 o 20:05, S4Home napisał: Mocniejszy bas dostaniesz w Aurora 700, Polk S60, ELAC F6.2, KEF Q 750. Piotr Piotr, a co uważasz o Diamond 28 Brakuję mi większej Dynamiki, jeszcze więcej energii i basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Dnia 25.12.2021 o 20:36, Trufelka napisał: Piotr, a co uważasz o Diamond 28 ? Chyba najlepszy produkt Pylona. Tylko nie wiem czy on jest dla Ciebie. Ewidentnie szukasz kolumn o brzmieniu energicznym, basowym, wciągającym, Moim zdaniem Heco Revolution 7 czy KEF Q 950 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Dnia 23.12.2021 o 13:26, Trufelka napisał: Choć zastanawiam się czy jest jeszcze mocniejszy konkurent dla niego ? który zagra jeszcze bardziej, dynamicznie, da jeszcze więcej Energii muzycznej zachowując przyjemną barwę brzmienia ? A mocny Bass zmusi mnie to udania się w stronę pokrętła O takiej barwie jak Dali Oberon 7 ciężko będzie znaleźć, one grają dosyć ciepło. Kolumny bardziej dynamiczne z większą energią, mogą zmęczyć przy dłuższych sesjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Dnia 15.12.2021 o 07:28, S4Home napisał: No właśnie Waty. A jakoś Pathos Inpol generuje znacznie niższą moc a gra bezapelacyjnie lepiej..... W końcu jakaś rozsądna teza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 Jako że byłem 4 lata użytkownikiem Yamaszki Rn803d wraz z Heco Aurora 700 to podzielę się z Wami wrażeniami. Najpierw kupilem rn602, później skok na 803d. Brzmienie podobne ale wyraźnie lepsze. Większą moc, rozdzielczość, wykop, solidniejszy bass - ogólnie było czuć zmianę na lepsze. Po 4 latach użytkowania podkusilo mnie o zmianę. Myślałem początkowo o kolumnach ale cenach rn803d poszybowala wysoko i sprzedałem ją za 3.5k (4 lata temu kupując za równe 3). Dołożyłem dosłownie 500 zł I kupilem 5 miesięczny Cambridge Audio CXA81 i powiem Wam ze to strzal w 10. Myślałem że będzie różnica ale jakas subtelną, a tu Heco dopiero zaczęły grać!!! Odkryłem muzykę na nowo, początkowo obwinialem Heco za brzmienie mojego zestawu ale zmiana na cxa pokazała że Heco aurory 700 to petardy w swojej klasie cenowej. Brzmienie głębsze, wokale cudowne, wysokie tony wyraziste, w Yamaszce były bardziej suche. Bas wydobywający się z Heco potężny. Nie spodziewałem się takiej różnicy. Heco zostają i jeszcze pewnie pograją aż znow będę chciał pójść troszkę wyżej. Powiem szczerze że po 4 latach użytkowania rn803d uświadomiłem sobie ze wcale nie jest taka super. Cxa81 zmiażdżył ją totalnie. Ja słucham od ponad tygodnia i za każdym włączeniem systemy efekt wow - to było najlepiej wydane 500 zł w ostatnim czasie. Polecam użytkownikom Yamahy 803d posłuchać jakiegoś wzmaka. Będzie opad koparki... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 10 minut temu, chemik1989 napisał: Polecam użytkownikom Yamahy 803d posłuchać jakiegoś wzmaka. Będzie opad koparki... Hmmm, czeka Cię jeszcze niejeden opad - jak pogonisz Heco, potem jak pogonisz Kambodże 🙂 To się nazywa progres 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Właśnie! Super wpis. Ja akurat też jestem zwolennikiem podłączania pod heco po prostu lepszych wzmacniaczy. Te kolumny potrafią zagrać. Mało tego faktycznie w swojej klasie cenowej to jest bardzo mocny produkt. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 18 godzin temu, chemik1989 napisał: Dołożyłem dosłownie 500 zł I kupilem 5 miesięczny Cambridge Audio CXA81 i powiem Wam ze to strzal w 10. Możesz napisać czy i jakiego używasz teraz streamera? Na zdjęciu widać tylko wzmak i adapter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik1989 Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Dnia 21.02.2022 o 16:55, rafau napisał: Możesz napisać czy i jakiego używasz teraz streamera? Na zdjęciu widać tylko wzmak i adapter. Póki co słucham spotify przez wbudowany bluetooth w cxa81 ale nie jest to szczesliwe rozwiązanie więc będę się rozglądał za streamerem, poleci ktoś coś w cenie 1-2k? Do tego słucham winylkow na reeloop turn 2 + Rega Fono Mini - brzmi świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Do CXA81 możesz podłączyć Malinke 3B + Allo Digi ONE, Malinkę 4B+ po USB, IEAST M 30 PRO, Argon Audio Solo (nic o nim nie wiem), IfI Zen Stream. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Heco Aurora 700 to wybitne kolumny w swoim przedziale cenowym i warto do nich podłączyć lepszy wzmacniacz. Yamaha RN803d to dobry amplituner ale daleko mu do dobrego wzmacniacza stereo. CXA81 to zdecydowanie klasa wyżej i jeśli chciałbyś uzyskać dostęp do opcji sieciowych to miałbym transport sieciowy iFi Audio Zen Stream oraz muzykalniejszy streamer Silent Angel B1. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts