Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
28 minut temu, Dedal75 napisał:

No to coś tam słyszysz ok 13khz a później to raczej już nic się nie dzieje 😏 . Pzdr 

Ale tu jest wiek 29 lat coś mi nie gra 😋 Marcin ?

Odmłodziłem się troszkę 

Pokaż Twój cfanianiaczku 🤪

Napisano
2 minuty temu, Fafniak napisał:

Odmłodziłem się troszkę 

Pokaż Twój cfanianiaczku 🤪

Właśnie rzuciłem się robić skan ale niestety musiałem zostawić u laryngologa, wiem słabo to brzmi żałuję iż sobie nie zrobiłem scanu. Parametry wyszły mi w porządku na obu uszach  :)

3 minuty temu, Dedal75 napisał:

Ale mnie nie ciekawi specjalnie kto ile 😏 myślę że nic więcej nie słyszę a nawet mniej .

Więc taki ze mnie cwaniaczek jak to mówisz 🤭. Pzdr

Ja to badania zrobiłem z ciekawości jak to jest z moim słuchem i na ile mogę sobie pozwolić ze sprzętem :)

Napisano

Ja robiłem bo mialem.problemy , ale jak to wcześniej było wspomniane w normalnym gabinecie ograniczenia są do 8Khz które wystarcza do poprawnego porozumiewania się.

Twoje i innych wyniki mnie absolutnie nie interesują 😋 . Pzdr

Napisano
5 minut temu, Dariusz Urbaniak napisał:

Parametry wyszły mi w porządku na obu uszach

Czyli jaki zakres i jak ci wyszło 

Po za tym u mnie nie 13 a 14 i 15 na drugim uchu :)

A mnie interesują wyniki wyczynowych ;) ale oni nigdy nie opublikowali swoich badań

Ciekawe jak by wyszły mi badania nie po wysiłku

Napisano
5 minut temu, Fafniak napisał:

Czyli jaki zakres i jak ci wyszło 

Po za tym u mnie nie 13 a 14 i 15 na drugim uchu :)

A mnie interesują wyniki wyczynowych ;) ale oni nigdy nie opublikowali swoich badań

Niestety nie zrobiłem scanu doktorka powiedziała mi że jest ok, pamiętam też że wykresy na uchu lewym i prawym były takie same. Robiłem badania parę lat temu do sterowania specjalistycznymi pojazdami, poważne badani i wyszły też oki. Teraz poszedłem z ciekawości bo nie słyszę różnic jak niektórzy w kablach i pomyślałem iż coś jest nie tak ze mną :)

Napisano
13 minut temu, MariuszZ napisał:

Panowie! Ukryłem kilka niepotrzebnych postów. Proszę nie obrzucać się "błotem" i trzymać się tematu bez personalnych odnośników. Pozdrawiam.

Tak jest 😁 Pozdro

Wracając do transportu plików i streamerów, naprawdę gorąco polecam Intel NUC z foobarem, oczywiście odpowiednio skonfigurowanym. Można zdalnie sterować, odtwarzać każdy format plus jak ktoś będzie chciał filmy 4k i do tego cena rozsądna w zależności od ram, dysku no i procesora. U mnie z denonem 1600 fajnie brzmi. 

Napisano
1 godzinę temu, Seb napisał:

Też używam Foobara. Dla mnie świetny program. Pliki czy radio odtwarza doskonale.  Mam go na lapku, co niestety wiąże się z koniecznością używania kabla usb. 

Zwróć uwagę że nowe wzmacniacze z DAC są wyposażone w usb-b do przesyłu danych. Coaxial i optyk z tego co się orientuję nie da rady przesłać bardzo gęstych plików w pełnym wymiarze, natomiast usb-b tak. Pozdrawiam 

Napisano
21 minut temu, Dariusz Urbaniak napisał:

Zwróć uwagę że nowe wzmacniacze z DAC są wyposażone w usb-b do przesyłu danych. Coaxial i optyk z tego co się orientuję nie da rady przesłać bardzo gęstych plików w pełnym wymiarze, natomiast usb-b tak. Pozdrawiam 

Ja w domku na wsi używam sobie wraz z komputerem Nad dac 2. Komputer z nadajnikiem jest w drugim pokoju i działa wszystko super.

Napisano
18 minut temu, ULV napisał:

Ja w domku na wsi używam sobie wraz z komputerem Nad dac 2. Komputer z nadajnikiem jest w drugim pokoju i działa wszystko super.

No i o to chodzi. Miłego słuchania polecam posłuchać parę płyt SACD lub plików DAC robią robotę. I naprawdę polecam foobara2000 tylko dobrze go skonfiguruj. 

Napisano
5 minut temu, Dedal75 napisał:

Co to znaczy dokładnie ? Pzdr

Nie uważasz że ten wątek nie jest od podawania tutorialu konfiguracji foobara2000 ? Owszem brakuje takiego wątku na forum, jeżeli chcesz porady załóż takowy na forum. A na ten czas pełno jest gotowych porad chociaż by na forum Foobara2000. Serdecznie pozdrawiam. 

Napisano

Od obrzucania się błotem z Kolegą wcześniej również .

Wiec takie rady zachowaj dla siebie 👌 

Więc jeśli w prostych słowach nie potrafisz odpowiedzieć tylko pouczać nie pisz nic 😕

Pzdr

Napisano

Od wczoraj mam rpi4 z allo digione na zasilaniu liniowym. Koszt dużo poniżej 8000 :)

Na malinie DietPi z halo steruje przez BubbleUPnP. Działa bardzo szybko i stabilnie, powiedziałbym, że lepiej od Volumio. Podłączone do dac Mytek, z digione wyjście bnc do wejścia spdif w dac.

Co do dźwięku to jeszcze za wcześnie ale wydaje mi się, wydaje mi się, wydaje mi się, zaznaczam że wydaje mi się, że jest mniej basu :)

Napisano
46 minut temu, Dedal75 napisał:

Więc jeśli w prostych słowach nie potrafisz odpowiedzieć tylko pouczać nie pisz nic 😕

On chyba nabija posty 😉 Może jakaś nagroda za to jest.

1 godzinę temu, Dariusz Urbaniak napisał:

Nie uważasz że ten wątek nie jest od podawania tutorialu konfiguracji foobara2000 ? Owszem brakuje takiego wątku na forum, jeżeli chcesz porady załóż takowy na forum. A na ten czas pełno jest gotowych porad chociaż by na forum Foobara2000. Serdecznie pozdrawiam. 

Chyba kolega, który pytał nic nie wspominał o Foobar 😒 

Napisano
1 godzinę temu, Dedal75 napisał:

Od obrzucania się błotem z Kolegą wcześniej również .

Pzdr

O następny filozof  😁👍

2 minuty temu, Dariusz Urbaniak napisał:

Napisano
3 minuty temu, Dariusz Urbaniak napisał:

O następny filozof  😁👍

Kolego nie napisałem tego złośliwie, chodziło mi o to iż konfiguracja Foobara to temat rzeka a ten wątek nie jest od tego. Co tu jest do zrozumienia ? Napisałem iż jest bdb forum Foobar2000 gdzie wszystko tam jest i tylko tyle i aż tyle. Nie powołuj się na kolesia który tak samo zaareagował nerwiwo jak Ty i zaczął dziwne rzeczy wypisywać. Pozdrawuam

Przed chwilą, Dariusz Urbaniak napisał:

Kolego nie napisałem tego złośliwie, chodziło mi o to iż konfiguracja Foobara to temat rzeka a ten wątek nie jest od tego. Co tu jest do zrozumienia ? Napisałem iż jest bdb forum Foobar2000 gdzie wszystko tam jest i tylko tyle i aż tyle. Nie powołuj się na kolesia który tak samo zaareagował nerwiwo jak Ty i zaczął dziwne rzeczy wypisywać. Pozdrawuam

Sorry za literówki  😁

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

A co to jest halo? Dietpi jeszcze nie próbowałem. Miałeś na tym systemie jakiś inny OS już? Bubble idzie po UPNP czy Open Home? 

Halo to telefon 😊

Nie miałem, mam aplikację BubbleUPnP na telefonie, odpalam wybieram między Tidal a Qobuz. Tak to wygląda, szybko łatwo, stabilnie. Dac pokazuje takie częstotliwości jak pliki w Qobuz. 

Screenshot_20220115-103416_BubbleUPnP.jpg

Screenshot_20220115-103113_BubbleUPnP.jpg

Screenshot_20220115-103923_BubbleUPnP.jpg

Edytowano przez soberowy
Napisano
7 minut temu, soberowy napisał:

Nie miałem, mam aplikację BubbleUPnP na telefonie, odpalam wybieram między Tidal a Qobuz. Tak to wygląda, szybko łatwo, stabilnie. Dac pokazuje takie częstotliwości jak pliki w Qobuz. 

😉 U mnie z tą różnicą ze nie wiedzieć czemu przy protokole Open Home pokazuje aktualny bitrate w danym momencie 

Screenshot_20220115_103926_com.bubblesoft.android.bubbleupnp.jpg