Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Asia napisał:

Jakieś problemy z wifi? Słaby transfer?

Raczej nie, neta mam dobrego - mieszkam w centrum Wro :) Wszystko jest sprawdzone. Urządzenie po kablu nawet podpięte do sieci. Nie mam już pomysłu.

Ciekawe, ciekawe. Przez apkę na windowsie działa normalnie. 
image.thumb.png.a0a9c99a880a8d24399f82a1ff8b5503.png

Napisano
2 godziny temu, lukluk71 napisał:

Przez BT nie ma takiego problemu.
Jak wrócić do poprzedniej wersji Tidala ?

Ok. Wersja 24.3 ściągnięta i dalej to samo. :/

Sprawdziłem i u mnie jest tak samo.

Niezależnie od tego, co wybiorę w ustawieniach, pokazuje "normal".

Napisano
15 minut temu, Asia napisał:

Na stronie Lyngdorfa jest nowy software (luty 2022). 

ściągnięte.

23 minuty temu, MrJansjo napisał:

Sprawdziłem i u mnie jest tak samo.

Niezależnie od tego, co wybiorę w ustawieniach, pokazuje "normal".

No wczoraj jeszcze tam widniało HiFi.  Ciekawe teraz jaki sygnał leci po chromcascie z Tidala.

Napisano

Sprawdziłem, po chromcascie z Tidala idzie tylko NORMAL, gdy przerzucam na Blusounda od razu przeskakuje na HIFI. Jeśli chodzi o chromcast, to już jakiś czas temu tak było i po paru dniach powróciło do normy. 

Napisano
9 godzin temu, Amarok napisał:

Sprawdziłem, po chromcascie z Tidala idzie tylko NORMAL, gdy przerzucam na Blusounda od razu przeskakuje na HIFI. Jeśli chodzi o chromcast, to już jakiś czas temu tak było i po paru dniach powróciło do normy. 

Zawsze jest opcja przez bubble/mconnect - zarówno przez Chromecast jak i po upnp 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Zawsze jest opcja przez bubble/mconnect - zarówno przez Chromecast jak i po upnp 

To nie rozwiązuje problemu. Kupowałem to urządzenie żeby ułatwić sobie słuchanie po chromcascie. Poza tym jaką mam mieć pewność teraz w jakim formacie plik jest odtwarzany skoro sama aplikacja podaje błędne informacje - 32 bity przez chromcasta? jakaś magia:D gdzie odpala się przez aplikacje w normalu. WTF? trochę czar pryska. Mam nadziejeże znajdzie się rozwiązanie problemu bo bardzo mi się podoba urządzenie. Ale kupowałem to dla prostoty obsługi i też dobrego dźwięku, a teraz jakieś dziwne rzeczy się dzieją.
273760538_1203525637121649_8114042556633926563_n.thumb.jpg.3ac5f5085f0b875032ca5432e1525fb2.jpg

ale problem może być po stronie GoogleHome, albo samego urządzenia. Zainstalowałem sobie dla próby AppleMusic i jest to samo. Leci plik lossless na telefonie, po odpaleniu chroma znika logo lossless. Nawet nie wiem w jakiej jakości gra bo na apk Lyngdorfa wyświetlają się jakieś bzdury.  Uważam że powinien być Tidal Connect w takim urządzeniu.  Skoro mój telefon Xiaomi odtwarza pliki z wysoką jakością to takie urządzenie nie potrafi tego zrobić ? 

Tel.
273957681_640193260588612_7156659027637724315_n.thumb.jpg.a23aa540411d509a36209467db306ca7.jpg

Chromcast po odpaleniu przerzuca na niższą jakość.

273752834_5312775438746416_2298216665571307249_n.thumb.jpg.dfbc980bccee50f69ab2946c860ace32.jpg

Jestem mega zły, wczoraj spędziłem cały dzień na grzebaniu, kombinacjach, od przeinstalowywania aplikacji, od restartów urządzenia, poprzez nową konfiguracje siedzi i podłączanie urządzenia przez kabel. Zrobiłem wszystko i jest LIPA. Jeszcze znajomy wrzucił mi wczoraj SCREENa z Arcama SA 30 że sobie właśnie leży i pije winko i odtwarza po TIDALU CONNECT śmiejąc się że mogłem go posłuchać i kupić Arcama :o 

@S4Home czy możecie sprawdzić u siebie, jakbyście mieli chwile czasu, ewentualnie podłączonego Tdai 1120??
Coś można w tej kwestii zrobić? 

Edytowano przez lukluk71
Napisano

Nic już więcej nie kombinuj, jak pisałem wcześniej, problem jest na linii Tidal - chromecast. Mam Chromecast Audio, prawie go nie używam, ale jest to samo co u ciebie. Poza tym na takim sprzęcie co ty masz, Tidal Connect powinien być już jako standardowe wyposażenie.  

Napisano
2 minuty temu, Amarok napisał:

Nic już więcej nie kombinuj, jak pisałem wcześniej, problem jest na linii Tidal - chromecast. Mam Chromecast Audio, prawie go nie używam, ale jest to samo co u ciebie. Poza tym na takim sprzęcie co ty masz, Tidal Connect powinien być już jako standardowe wyposażenie.  

no zostawiam. Też uważam że powinien być Tidal Connect.
z apple to samo. Pamiętam jak próbowałem miesiąc temu appla i leciało normalnie w Lossess. Mega lipa.

Napisano

Trzeba przyznać że support w Lyndgdorfie jest na najwyższym poziomie. Za każdym razem kiedy zadaję pytanie, to dosłownie w ciągu max 2-3h mam odpowiedź. Nigdy nie zostawili jakiejś wymijającej odpowiedzi, albo marketingowej papki, a męczę ich pytaniami od 2 tygodni. 

Więc co się dowiedziałem.
- Są zaskoczeni tym problemem z chromcastem i przyznali się że faktycznie teraz coś się stało i badają sytuacje. 

- Pracują nad poprawieniem informacji próbkowania w Lyngdorf Remonte

- Zastanawiają się nad wprowadzeniem Tidal Connect. Decyzja jeszcze nie padła ale są wewnątrz firmy negocjacje. Może warto ich zasypywać pytaniami i przyśpieszyć proces negocjacji ... :) 

Napisano
4 godziny temu, lukluk71 napisał:

leży i pije winko i odtwarza po TIDALU CONNECT ś

Wow mówisz że wąski Ci zaimponował 🤪

Tidal connect w mojej opini to niepotrzebne coś, grające co najwyżej poprawnie. 

Pisałem, zainstaluj sobie bubble upn i puść to po upnp, będziesz miał lepsza jakość, dobra apke i jeszcze CI pokaże co gra 😁

Napisano
2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Wow mówisz że wąski Ci zaimponował 🤪

Tidal connect w mojej opini to niepotrzebne coś, grające co najwyżej poprawnie. 

Pisałem, zainstaluj sobie bubble upn i puść to po upnp, będziesz miał lepsza jakość, dobra apke i jeszcze CI pokaże co gra 😁

:D
Znów działa Tidal i wrzuca na HiFi - magia.
Mi właśnie zależy na obsłudze Tidala przez chromcasta, bardzo odpowiada mi ta jakość i obsługa apk Tidala.

Dzisiaj testowałem Upnp.  McConnect nie jest lepszy? Przesyła pliki w jakości 24 bit 48 kHz. 
Sprawdzałem darmową wersję Bubble i przesyła po UPNP 16Bit 41kHZ  - płatna więcej pociągnie? 

Ale nie wiem czy jestem wstanie usłyszeć różnice pomiędzy chromcastem z Tidala a tymi z Upnp. 
Z tym że nie miałem zbytnio czasu przysiąść na spokojnie. 

273983516_481101880221603_3118508987214042238_n.thumb.jpg.65a773dcd424bf472e690febaa8f51aa.jpg

Napisano
2 minuty temu, lukluk71 napisał:

Dzisiaj testowałem Upnp.  McConnect nie jest lepszy? Przesyła pliki w jakości 24 bit 48 kHz. 
Sprawdzałem darmową wersję Bubble i przesyła po UPNP 16Bit 41kHZ  - płatna więcej pociągnie? 

Mconnect z tego co pamiętam ma obsługe MQA (nie korzystam). Bubble nie wiem. Ja używam Tidala w wersji Hifi (w momencie zmiany abonamentu przeszedłem na HIFI - nie uznaje wynalazku MQA, nie mam i nie chce mieć daca z tym)

(Tidal ma 16/44,1 albo MQA)

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Amarok napisał:

@lukluk71 a wystarczyło trochę cierpliwości. 😁

Miałem wolny dzień od pracy i cały przesiedziałem na kombinowaniu :D
Masakra ale bania :o 

a może to dlatego że przeczytali mojego posta i szybko naprawili :D

Edytowano przez lukluk71
Napisano
8 godzin temu, lukluk71 napisał:

Trzeba przyznać że support w Lyndgdorfie jest na najwyższym poziomie. Za każdym razem kiedy zadaję pytanie, to dosłownie w ciągu max 2-3h mam odpowiedź. Nigdy nie zostawili jakiejś wymijającej odpowiedzi, albo marketingowej papki, a męczę ich pytaniami od 2 tygodni. 

Więc co się dowiedziałem.
- Są zaskoczeni tym problemem z chromcastem i przyznali się że faktycznie teraz coś się stało i badają sytuacje. 

- Pracują nad poprawieniem informacji próbkowania w Lyngdorf Remonte

- Zastanawiają się nad wprowadzeniem Tidal Connect. Decyzja jeszcze nie padła ale są wewnątrz firmy negocjacje. Może warto ich zasypywać pytaniami i przyśpieszyć proces negocjacji ... :) 

A jak do nich pisałeś? Z formularza na stronie?

Też napisałem(zgłoszenie problemu z chromecast-tidal(przy okazji pytanie o Connect, czy będzie), z balansem i z niepoprawną informacją o parametrach w apce remote) po południu, na razie zero odpowiedzi.

negocjacje to ja sobie mogę wyobrazić. 1120 i 3400 grają identycznie, może kosmetyczne różnice. Room Perfect - bez róznicy. To jest podkreślane we wszystkich poważniejszych recenzjach i też wynika z technologii. Więc róznice to praktycznie: moc i wyposażenie. Pytanie brzmi - czy  wieksza moc(nie każdy potrzebuje) i wejście USB są warte róznicy w cenie(większej niż cena 1120 :) - jeśli 1120 będzie obsługiwać TConnect?

W sume nie zaszkodziłoby gdyby Lyngdorf trochę zszedł na ziemię z cenami.

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, lukluk71 napisał:

:D
Mi właśnie zależy na obsłudze Tidala przez chromcasta, bardzo odpowiada mi ta jakość i obsługa apk Tidala.

Ale nie wiem czy jestem wstanie usłyszeć różnice pomiędzy chromcastem z Tidala a tymi z Upnp. 
Z tym że nie miałem zbytnio czasu przysiąść na spokojnie. 

273983516_481101880221603_3118508987214042238_n.thumb.jpg.65a773dcd424bf472e690febaa8f51aa.jpg

Coś takiego jak magia nie istnieje. Choć wystarczająco zaawansowana  techologia jest nie do odróżnienia :)

Jak chcesz nie mieć niespodzianek - wyłącz automatyczne akualizacje w tefefonie. 

Owszem, chromecast znów działa poprawnie. Dziś była aktualizacja Google Home na androidzie. U mnie zaczęło znów działać (HIFI) po aktualizacji tej apki. 

Przy okazji przetestowałem BubblePNP. Choć przetestowałem to mocno na wyrost - uruchomiłem i spiąłem z 1120 i Tidal-em. Działa. Wstępnie - podoba mi się. Słucham właśnie. Choć wyszukiwarka działa w tym sofcie przedziwnie :) - ale może trzeba się oswoić. Generalnie połączenie Tidal-a z wszelkimi smb/cloud/local, odtwarzanie gapeless i inne ficzery- rewelacja.

Nie używam MQA więc zapowiada się znakomicie. Jak się jakoś polubię z tym wyszukiwaniem - ta cała płatna licencja jest śmiesznie tania.

Edit #1

BTW - jednak odbiór jest różny. Apka Tidal w moim odbiorze jest...ledwo poprawna. W porównaniu z apką Spotify - bieda z nędzą. Trochę to zabawne - jedni mają świetny soft, drudzy FLAC/MQA :)

Edit #2 - przy korzystaniu z uPNP apka Lyndorf popranie wyświetla parametry streamingu.

W zasadzie - faktycznie można zapomnieć o chromecast :)

Edytowano przez MrJansjo
Napisano (edytowany)
7 godzin temu, lukluk71 napisał:

Miałem wolny dzień od pracy i cały przesiedziałem na kombinowaniu :D
Masakra ale bania :o 

a może to dlatego że przeczytali mojego posta i szybko naprawili :D

też już dostałem odpowiedź od Lyngdorf i faktycznie, muszę przyznać że z wyjątkową klasą - odnieśli się do każdego pytania, nie pomijając niczego.

Co do MQA to twierdzą że - w obliczu dostępności flac mają w ogóle wątpliwości czy MQA jest krokiem do przodu czy raczej sprytnym formatem stratnym i czy użytkownicy dobrze na tym wyjdą. Co do Connect - nie ma jeszcze decyzji.

Co do nieprawidłowego wskazania bitrate na apce Remote - pracują nad tym, błąd gdzieś na styku Remote/Spotify/Tidal. Na innych standardach i na Roon/Quobuz działa poprawnie.

Balansu nie poprawią - tak ma być, to decyzja projektowa. Hmm.

Na przymarudzenie że szkoda że nie zdecydowali się na wyświetlanie info o poziomie streamingu na panelu urządzenia - odpowiedź jest że rozważali czy dać wyświetlacz czy mikrofon wysokiej klasy plus statyw w takiej cenie jaką założyli i mikrofon/statyw wygrał.

Edytowano przez MrJansjo
Napisano
21 godzin temu, lukluk71 napisał:

@S4Home czy możecie sprawdzić u siebie, jakbyście mieli chwile czasu, ewentualnie podłączonego Tdai 1120??
Coś można w tej kwestii zrobić? 

Tak, zrobimy to.

13 godzin temu, lukluk71 napisał:

Naprawione?