Rafał S Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 2 godziny temu, Ace2 napisał: 6g są za ok. 5k a 7g to min 9400. To w ogóle nie ma o czym rozmawiać. Ale i tak pamiętaj, żeby negocjować rabaty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Dnia 19.02.2022 o 16:10, Ace2 napisał: Dziś tylko przyglądałem się kolumną, myślałem że MA Silver 500 to duże kolumny, nic bardziej mylnego. Wzornictwo nie zbyt ładne. Zwróciłem uwagę na Heco Revolution 7 lub 9 cena 12k to chyba 9 i Focal 926. Będę raczej z nich wybierał i być może Heco. Nie wiem na ile MA gra surowo metalicznie jak to nazwano. W środę się przekonam. Ciekawe jakie wasze są sugestie. Heco revolution mogą cię bardzo zaskoczyć. Pozytywnie Moim zdaniem elac nie do końca pasuje do magnata. zacznij od odsłuchu Silver 300. Zobaczysz i napiszesz jak je wtedy odbierasz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Heco revolution mogą cię bardzo zaskoczyć. Pozytywnie Chyba Kraft już nas wszystkich do nich przekonał (zakładam, ze podłogówki nie są gorsze od monitorów). Ale czy Silver 300 nie dadzą więcej basu i nie spasują się lepiej z Magnatem dzięki wyraźniejszej górze? Heco Revolution grają bardziej równo, prawda? Edytowano 21 lutego 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 7 godzin temu, Rafał S napisał: Chyba Kraft już nas wszystkich do nich przekonał (zakładam, ze podłogówki nie są gorsze od monitorów). Ale czy Silver 300 nie dadzą więcej basu i nie spasują się lepiej z Magnatem dzięki wyraźniejszej górze? Heco Revolution grają bardziej równo, prawda? Heco Revolution są równiejsze, Silver 300 zapewnią większą dynamikę i wyciągną więcej smaczków z nagrań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Może byłoby możliwe wrzucić zdjęcie Twojego pomieszczenia? Spróbowalibyśmy ocenić, gdzie można by ustawić te kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 21 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 A KEF Q950 jak wyglądają w porównaniu do MA Silver 300? 6 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Może byłoby możliwe wrzucić zdjęcie Twojego pomieszczenia? Spróbowalibyśmy ocenić, gdzie można by ustawić te kolumny. Domyślne miałem je w rogach skosów po stronie wbudowanych szafek. Obecnie spróbuję wzdłuż pokoju dając je narożnie. Naprzeciw jest wejście no i naprzeciw skosu głębszy bo bez szafek. Jest 25 M2, wysokość 2.4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 3 godziny temu, Ace2 napisał: A KEF Q950 jak wyglądają w porównaniu do MA Silver 300? Domyślne miałem je w rogach skosów po stronie wbudowanych szafek. Obecnie spróbuję wzdłuż pokoju dając je narożnie. Naprzeciw jest wejście no i naprzeciw skosu głębszy bo bez szafek. Jest 25 M2, wysokość 2.4 Masz tam trochę miejsca. Przestawiłbym stolik z telewizorem w prawo o jakiś metr. Miałbyś wtedy więcej przestrzeni. Wtedy kolumny po bokach. Lepiej jest ustawić kolumny na krótszej niż dłuższej ścianie. W dodatku, konstrukcja zamknięta jak KEF Q950 mogłaby mieć zaletę nad kontrolą basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 21 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Stolik tak ale TV bo jak gompowiesze na oknie pokoj to kwadrat. Nie ma dłuższych boków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 14 godzin temu, Q21 napisał: Silver 300 zapewnią większą dynamikę i wyciągną więcej smaczków z nagrań. A dopnę się do tematu. Chyba się do was przejadę w najbliższym czasie. Też jestem po lekturze internetów i momentami bardzo ciekawych i pożytecznych (i momentami kontrowersyjnych) - Kraftestów. Do lampy EL34 czegoś potrzebuję. Faworyci: Silver 300, Diamond 25 i nie brane w ogóle pod uwagę wcześniej KEF 750. Właśnie o te smaczki z nagrań chodzi no i dynamikę. Za to lubię Monitor Audio choć czasem irytuje góra. Ale to "czarowanie" Diamondów i ich barwa też mnie intryguje, choć martwi ta "osłodzona" góra, czy nie będzie zaburzać percepcji i odbioru dźwięku jako mniej detaliczny. I tak trochę po lekturze Kraftestu jak Filip z konopii wyskoczyły mi KEFy, nigdy nie myślałem o nich. Czy to nie będzie udany kompromis między charakterem Diamond i Silver? A może jeszcze coś? Focale odpadają, Dynaudio odpadają, Saxo 60 po babsku odpadają - brzydale, takie nieproporcjonalne, chociaż model Saxo 40 bardzo dobrze wspominam z odsłuchów u was. Na ile wcześniej trzeba się umówić na salkę tę na dole? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 22 godziny temu, Rafał S napisał: Chyba Kraft już nas wszystkich do nich przekonał (zakładam, ze podłogówki nie są gorsze od monitorów). Ale czy Silver 300 nie dadzą więcej basu i nie spasują się lepiej z Magnatem dzięki wyraźniejszej górze? Heco Revolution grają bardziej równo, prawda? Akurat Kraft w ostatnim czasie okazał się być wątpliwym testerem. Ale jesli Cie przekonał no to dobrze. Tak Revolution grają równiej. Ale silver nie dostarcza więcej basu. Powiedział bym właśnie że Heco. 14 godzin temu, Ace2 napisał: A KEF Q950 jak wyglądają w porównaniu do MA Silver 300? To ciemniejsze granie. O wolniejszym , głębszym basie. 9 minut temu, Wito76 napisał: Do lampy EL34 czegoś potrzebuję. Faworyci: Silver 300, Moim zdaniem te. KEfy nie są czymś pomiędzy Silverem a Diamondem. To na pewno nie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 23 minuty temu, S4Home napisał: Moim zdaniem te. Coś jeszcze w podobnym budżecie? Mówimy o budżecie Silver 300 6G Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 43 minuty temu, S4Home napisał: Akurat Kraft w ostatnim czasie okazał się być wątpliwym testerem. Ale jesli Cie przekonał no to dobrze. Tak Revolution grają równiej. Ale silver nie dostarcza więcej basu. Powiedział bym właśnie że Heco. To ciemniejsze granie. O wolniejszym , głębszym basie. Moim zdaniem te. KEfy nie są czymś pomiędzy Silverem a Diamondem. To na pewno nie. Piotr S4Home - Rozumie , że wszystkie za są po stronie Silver 300. Tylko czy warto dać 9500 za 7G czy 5,5 za ^G czyli model starszy? PS. kilka dni temu napisałem do Was poprzez stronę i formularz o odsłuch Silver 300 vs Q950 ale nie ma odzewu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 45 minut temu, Ace2 napisał: 5,5 za ^G czyli model starszy Poszukaj i za 1k mniej znajdziesz, dzwoniłem do jednego sklepu w lutym i za 4,5k 6G są do kupienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Przed chwilą, Wito76 napisał: Poszukaj i za 1k mniej znajdziesz, dzwoniłem do jednego sklepu w lutym i za 4,5k 6G są do kupienia. no to różnica 50% między nowy a starym modelem tylko nikt nie odpisał jakie są różnice. Kto słyszał stare i nowe. Mówię tu o sprzedawcach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 lutego 2022 Dnia 21.02.2022 o 16:15, Q21 napisał: Silver 300 zapewnią większą dynamikę i wyciągną więcej smaczków z nagrań. Parę postów wyżej zadałem Wam pytanie - zerknijcie i dajcie jakąś odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Dnia 22.02.2022 o 07:52, Ace2 napisał: S4Home - Rozumie , że wszystkie za są po stronie Silver 300. Tylko czy warto dać 9500 za 7G czy 5,5 za ^G czyli model starszy? Moim zdaniem nowsza seria gra ciekawiej, ale nie na tyle aby teraz dokładać. Tak rządzi sie rynek. Starsze modele są po prostu wyprzedawane i ich współczynnik cena/jakośc jest wyższy Dnia 22.02.2022 o 07:52, Ace2 napisał: PS. kilka dni temu napisałem do Was poprzez stronę i formularz o odsłuch Silver 300 vs Q950 ale nie ma odzewu. Napisz do mnie na PW z numerem telefonu i ogarnę. Dnia 22.02.2022 o 08:40, Ace2 napisał: no to różnica 50% między nowy a starym modelem tylko nikt nie odpisał jakie są różnice. Kto słyszał stare i nowe. Mówię tu o sprzedawcach. Tak napisalem wyżej. Na pewno nie na tyle aby dokładać. Dnia 22.02.2022 o 07:30, Wito76 napisał: Coś jeszcze w podobnym budżecie? Mówimy o budżecie Silver 300 6G ELAc Uni Fi, KEf Q 750, chodź tu będzie ciemniej, Ale czekaj. Po ile macie Silver 300 6 i 7 G? Może od tego zacznijmy jaki budżet? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 9 minut temu, S4Home napisał: Moim zdaniem nowsza seria gra ciekawiej, ale nie na tyle aby teraz dokładać. Tak rządzi sie rynek. Starsze modele są po prostu wyprzedawane i ich współczynnik cena/jakośc jest wyższy Napisz do mnie na PW z numerem telefonu i ogarnę. Tak napisalem wyżej. Na pewno nie na tyle aby dokładać. ELAc Uni Fi, KEf Q 750, chodź tu będzie ciemniej, Ale czekaj. Po ile macie Silver 300 6 i 7 G? Może od tego zacznijmy jaki budżet? Piotr W formularzu poprosiłem właśnie o odsłuch Q950 i MA 300 Silver 7G. Budżet 8K a jak mnie coś urzeknie to do 10K. Tylko czy nie jest już za późno ? MA 300 Silver 7G już proponują do dalszej negocjacji poniżej 8K a Focal poniżej 10K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 24 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2022 Pozostał mi wybór MA Silver 300 7G za 7.5k lub Focal 926 za mniej niż 9.5k. Trudny wybór bo różnica cen dość duża. W odsłuchu oba fajnie ale lepiej Focal ale czy aż tyle lepiej sam nie wiem. Jutro muszę podjąć decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 23 godziny temu, Ace2 napisał: W formularzu poprosiłem właśnie o odsłuch Q950 i MA 300 Silver 7G. Budżet 8K a jak mnie coś urzeknie to do 10K. Tylko czy nie jest już za późno ? MA 300 Silver 7G już proponują do dalszej negocjacji poniżej 8K a Focal poniżej 10K. Napisz do mnie na PW to ogarnę ten odsłuch. Co będzie to sobie posłuchasz. 13 godzin temu, Ace2 napisał: Jutro muszę podjąć decyzję. Czemu tak? Pospiech nie jest dobrym doradcą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 25 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 Choćby z tego , że od marca MA drożeje o min. 10% poza tym już od za długo jestem bez kolumn. Nie zdecydowałem tylko czy 2K warte jest aby dopłacić do Focala? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 25 lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 Za późno , teraz jak nie kupisz focala to Cię będzie męczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 26 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 5 godzin temu, Tomasz S. napisał: Za późno , teraz jak nie kupisz focala to Cię będzie męczyć Cenę dostałem już chyba progową dla sprzedawcy a lepsza dla mnie i kupiłem Focale 926 za 9k. Pon lub wtorek będę je miał w domu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 26 lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 Wyglądają nieźle, oby tak samo zagrały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 Ale finalnie je odsłuchales tak? Więc będzie to dobra decyzja. Napisz za miesiąc jak chwilę z nimi pozbędziesz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 26 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 S4Home oddychałem. Kupiłem gdzie taniej. Przebili Waszą propozycje. Poza tym wsparłem lokalną firmę. MA Silver 300 wykonanie jest okropne a grają na pewno nie tak jak się je chwali. Pewnie kiedyś były wykonane super teraz to chińska tandeta. Plastikowy cokół i szpilki to jakaś kpina za 7k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts