tomek4446 Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 59 minut temu, Dzik napisał: Firma się dogadała z producentem mebli, żeby ładne obudowy miały głośniki, Dzik , wiesz co w kapitalizmie , czytaj interesach ,znaczy słowo " dogadała " ? 1 godzinę temu, Kraft napisał: JBL L82 Classic A nie lepiej iść w oryginalne , stare setki ? A'propos L 100 , chciałem wstawić link i ...... zniknęły ? Ani OLX ani Allegro . Jeszcze do niedawna spokojnie trzy pary można było spotkać. No , cóż , co dobre szybko się kończy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A nie lepiej iść w oryginalne , stare setki ? Jak się jest konserwatorem zabytków, to jak najbardziej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Nie jest z nimi tak źle, aby trzeba było je oddawać do pracowni konserwatora zabytków. Myślę, że niektórym nowym bardziej by się to przydało. No, chyba że chodzi o ten lakier fortepianowy. Niedawno na jednym ze znanych mi portali, gdzie jest duzo takich kolumn, były właśnie odnowione setki w ten sposób. Tyle , że białe. Cena - po przeliczeniu ok 5 tys zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 (edytowany) Jak się ma sprawdzone źródło, człowiek się na tym zna i ewentualnie potrafi coś pogrzebać, to jasne, że warto. W innym przypadku jest jednak ryzyko wtopy. Edytowano 21 lutego 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 To raczej kupując nowe Z tej serii istnieje ryzyko wtopy. Jednakże w tym wypadku moze ona polegać na tym że te kolumny nie zagrają tak jak stare. Posłuchałem troche starych JBL, tych made in USA i tych nowych Made in China i ....... to inne granie i inny dźwięk. Lepszy czy gorszy - nie mnie oceniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 2 minuty temu, Rega napisał: To raczej kupując nowe Jakie ryzyko? Przecież nikt nie mówi żeby kupować w ciemno. To tylko propozycje do odsłuchania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 16 minut temu, Kraft napisał: Jak się jest konserwatorem zabytków, to jak najbardziej. Jarek , takie podejście prezentuje większość ludzi. Lepiej nowe bo ....no właśnie , bo co ? Jeszcze jestem w stanie zrozumieć obawy przed wiekowym wzmacniaczem , ale kolumny ? Albo są odrapane albo nie ? / choć to akurat żaden problem , a może być atutem dla majsterkowicza/ . Albo grają albo nie ? Stan można łatwo sprawdzić oglądając membrany czy zwrotnice , tam nic więcej nie ma ! Naprawdę nie kumam, po co kupować nowe kolumny skoro można mieć używane z wyższej półki w tych samych pieniądzach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Sam naprawiałem kiedyś kolumny i wiem, że można to... spartolić. I wiem, że z zewnątrz tego nie było widać;). Nie jestem przeciwnikiem staroci (sam kupuję). Ale ryzyku kupienia szmelcu jednak jest. Tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 43 minuty temu, Kraft napisał: Ale ryzyku kupienia szmelcu jednak jest. Właśnie w przeciągu pięciu m-cy wymieniam trzeci raz nowiutką lodówkę. Wiem coś niecoś o szmelcu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Chciałbym przypomnieć jedynie, że granie starych i nowych JBL to dwie różne rzeczy. Łączy je jedynie podobny wygląd. A zaczęlismy od propozycji odsłuchania JBL i na tym poprzestańmy. A to czy ktoś woli takie czy takie brzmienie zostawmy słuchającemu bez oceniania gdzie ryzyko wtopy jest większe. Prosze zapytać naszego forumowego Kolegi Dedala co sądzi na temat nowych wynalazków Scan speaka - kosmicznych iluminatorów. I gdzie tu ryzyko wtopy (jak również związanych z tym kosztów) większe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Klipsch nie pasuje do elektorniki Cambridge. Masz fajny wzmacniacz i mozna uzyskać przy nim znaczie lepsze brzmienie. Tańsze Heco Revolution 7 jako entry level powiniene,s odsłuchac. Zostanie budżet a juz mocno poprawisz dzwiek. Dalej Dynaudio EMIT 50, Polk R700, Fyne F 502 SP, https://s4home.pl/outlet/focal-aria-948-orzech-outlet.html Ale tych kolumn może być na prawdę sporo. Zapraszamy na odsłuch podłączymy Ci kilka ciekawych produktów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanos505 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 56 minut temu, S4Home napisał: Klipsch nie pasuje do elektorniki Cambridge. Masz fajny wzmacniacz i mozna uzyskać przy nim znaczie lepsze brzmienie. Tańsze Heco Revolution 7 jako entry level powiniene,s odsłuchac. Zostanie budżet a juz mocno poprawisz dzwiek. Dalej Dynaudio EMIT 50, Polk R700, Fyne F 502 SP, https://s4home.pl/outlet/focal-aria-948-orzech-outlet.html Ale tych kolumn może być na prawdę sporo. Zapraszamy na odsłuch podłączymy Ci kilka ciekawych produktów. Piotr Dzięki, za podpowiedź na pewno wezmę pod uwagę wasze propozycję. Natomiast do was mam daleko więc musze posłuchać w innym miejscu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts