Tomasz S. Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 @Artur Charicki@T Z6 Próbowaliście może łączyć je w grupę,żeby zrobić multiroom ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Laczylem Pro z Mini w grupe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) @Mariusz Kopacki dobrze to działa ? Chodzi mi o to czy zdarzają się sytuacje ,że pomimo wybrania grupy gra tylko jeden lub czy jest słyszalne opóźnienie. Czy da się używać razem Wiim i Mini uzywająć chromecast ? Póki co to połączyłem tylko Wiim mini z głośnikiem Amazonu. Edytowano 22 marca 2023 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Tak, dziala to dobrze. Ewentualne roznice w opoznieniach na poszczegolnych torach kompensujesz ustawieniem w WiiM Home app. Pisze tu o miltiroomie Linkplay, czyli z aplikacji. Muliroom Amazona z uzyciem Alexy to inne rozwiazania, podobnie jak to od Google gdy laczysz same Pro. Ten od Linkplay to czyste master-slaves. Sa jakies ograniczenia w kwestii utrzymania bit-perfect, ale tego tematu nie zglebialem, bo i nie uzywam multiroom na co dzien. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Chcecie powiedzieć że mogą grać dwa systemy razem? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 W jakim sensie dwa systemy? Moze grac wiele urzadzen jednoczesnie, polaczone w gupe. 27 minut temu, Tomasz S. napisał: Czy da się używać razem Wiim i Mini uzywająć chromecast ? Pro z Mini w grupie Google sie nie da, bo Mini nie ma wsparcia dla chromecast i nie ma Google Home / Google Assistant. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Jak mam w sypialni wiima pod edifierami a w pokoju dziennym inny system z drugim Wiimem to mogę włączyć muzykę równolegle na tych dwóch systemach żeby grało tu i tu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Pewnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Rozumiem że po to by słuchać podczas odkurzania 😂 mieszkania ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Witam Czy do Wiim mini można podłączyć DAC DragonFly Cobalt Audioquesta i to dalej do CA CXA81? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) 12 godzin temu, T Z6 napisał: Ja wole Noda.Mam tego najnowszego i Wiim u mnie przegrał z Nodem.... Jak to przegrał? Przecież Wiim nie gra inaczej, czyli gorzej ? P.S. Wg niektórych. Edytowano 22 marca 2023 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: Pewnie. A jak to zrobić żeby polaczyc razem dwa Wiimy? Bo zawsze muszę wybrać w Tidal Connect sypialnie albo salon. 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Rozumiem że po to by słuchać podczas odkurzania 😂 mieszkania ? Chociażby po to 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 W WiiM Home app na ekranie urzadzen jest ikona "lancucha" do tworzenia grupy. 1 godzinę temu, rafkier napisał: Witam Czy do Wiim mini można podłączyć DAC DragonFly Cobalt Audioquesta i to dalej do CA CXA81? Nie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 2 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: W WiiM Home app na ekranie urzadzen jest ikona "lancucha" do tworzenia grupy. Dziękuję 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) 19 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: W WiiM Home app na ekranie urzadzen jest ikona "lancucha" do tworzenia grupy. Nie. Edytowano 22 marca 2023 przez rafkier Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Przed chwilą, rafkier napisał: Sorry za ignorancję, ale możesz pls wyjaśnić dlaczego? Jasne. WiiM nie ma wyjscia audio USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 20 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: W WiiM Home app na ekranie urzadzen jest ikona "lancucha" do tworzenia grupy. Nie. 21 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: W WiiM Home app na ekranie urzadzen jest ikona "lancucha" do tworzenia grupy. Nie. 1 minutę temu, Mariusz Kopacki napisał: Jasne. WiiM nie ma wyjscia audio USB. A kabel Jack-USB jest taki? Wtedy można podłączyć do wyjścia audio Jack z Wiim i do USB DragonFly? Chyba ze nie ma takiego kabla / adaptera… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Przed chwilą, rafkier napisał: A kabel Jack-USB jest taki? Wtedy można podłączyć do wyjścia audio Jack z Wiim i do USB DragonFly? Chyba ze nie ma takiego kabla / adaptera… Mini ma cyfrowe wyjscie optyczne, wiec to musialby byc konwerter toslink-usb. Czemu w ogole takie kombinacje? Nie prosciej bezposrednio do CXA81 z Mini? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 1 godzinę temu, Wito76 napisał: Jak to przegrał? Przecież Wiim nie gra inaczej, czyli gorzej ? P.S. Wg niektórych. Po analogu.Plus opcja usb. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Analog w Mini jest bardzo slaby, stary Chromecast Audio go bije na glowe. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 4 godziny temu, Pawel Laszenko napisał: Który model dokładnie N130. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 30 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Mini ma cyfrowe wyjscie optyczne, wiec to musialby byc konwerter toslink-usb. Czemu w ogole takie kombinacje? Nie prosciej bezposrednio do CXA81 z Mini? DAC w CXA81 z tego co wiem jest słabszy niż ten w DragonFly Cobalt, chyba ze się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Byc moze, nie wiem, ale zeby polaczyc tak jak chcesz bedziesz potrzebowal konwertera, o ktorym wspomnialem, do tego pracujacego prawdopodobnie w trybie hosta, co z miejsca dyskwalifikuje czesc tych tanszych. A te dobre to nie sa tanie zabawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 1 minutę temu, Mariusz Kopacki napisał: Byc moze, nie wiem, ale zeby polaczyc tak jak chcesz bedziesz potrzebowal konwertera, o ktorym wspomnialem, do tego pracujacego prawdopodobnie w trybie hosta, co z miejsca dyskwalifikuje czesc tych tanszych. A te dobre to nie sa tanie zabawki. Myślałem o takim ustrojstwie https://abc-rc.pl/product-pol-9954-Przewod-USB-Mini-jack-3-5mm-Adapter-przejsciowka-OTG-Host.html może byłby jakiś bardziej pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) Nie bardzo wiem, co ten kabel robi, ale wyjscie jack z Mini jest analogowe - do polaczenia bezposrednio kablem analogowym np. ze wzmacniaczem. Tam nie ma sygnalu cyfrowego dla DACa. Edytowano 22 marca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts