rafkier Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Przed chwilą, Mariusz Kopacki napisał: Nie bardzo wiem, co ten kabel robi, ale wyjscie jack z Mini jest analogowe - do podlaczenia bezposrednio kablem analogowym np. ze wzmacniaczem. Tam nie ma sygnalu cyfrowego dla DACa. No to tutaj klops. Dzieki. a możesz polecić jakiś konwerter o którym pisałeś z toslink na USB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Nie bardzo. Latwo o konwerter w druga strone, ale nie w taka, jak potrzebujesz. Przykladowo jest takie cos https://hifimediy.com/product/hifime-ur23-spdif-optical-to-usb-converter/ i jest niedrogie, ale to nie dziala w trybie hosta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Jako ze idzie do mnie nowe Mini, moge dac do testowania stare, w miare sprawne, ale z problemami gniazda toslink - wtyczka nie bedzie juz stabilnie osadzona i od 96 kHz zaczynaja sie problemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 oo jakiś link do informacji ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Hmm... informacja cala jest powyzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Jako ze idzie do mnie nowe Mini, moge dac do testowania stare, w miare sprawne, ale z problemami gniazda toslink - wtyczka nie bedzie juz stabilnie osadzona i od 96 kHz zaczynaja sie problemy. Dać czy wypożyczyć Jestem chętny Edytowano 14 kwietnia 2023 przez Pawel Laszenko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Oddac na wieczne wypozyczanie, jak ktos sie kolejny znajdzie, to zakladam, ze aktualny posiadacz przekaze dalej. Moze tak byc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 15 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Oddac na wieczne wypozyczanie, jak ktos sie kolejny znajdzie, to zakladam, ze aktualny posiadacz przekaze dalej. Moze tak byc? Ok pisze priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 A ja bym kupił w pełni sprawnego mini. Jakby ktoś miał to dajcie znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 (edytowany) Mini podrozuje do @Pawel Laszenko Edytowano 15 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Ktos pytal czy nie miałby ktos sprzedac Mini.Mam ale bede wystawiał na sprzedaz tylko z zasilaczem liniowym od.Nostromo.Cena nie bedzie niska😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 @T Z6 Poszło info na pv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Testuję z Yamaha RN 602 (po optyku) ( tymczasowy amplituner) bo RN 803d sprzedane. Docelowo będzie Cambridge cxa 80. Czekam na transport. U Yamahy nie odczuwam różnicy w jakości pomiędzy z amplitunera a wiim mini. Gdy podłączyłem pod tv, to znacznie gorzej grało. Czytałem komentarze to trochę się bałem że będzie słabo grał. Nie wiem, jak będzie z Cambridge ale raczej jaśniej nie powinien zagrać od Yamahy. Najwyżej będę myślał nad wymianą na lepszego DAC. Ale podobno w Cambridge zły nie jest. Gra to na heco Aurora 700. Ogólnie do słuchania na tidalu jest spoko i wygodniejsze w obsłudze niż u Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Hej jakby komuś się znudził wiim mini i chciałby go sprzedać w sensownych pieniądzach to chętnie kupię:) pozbędę się w pracy kabla do kompa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 1 godzinę temu, Michał Gałązka napisał: Hej jakby komuś się znudził wiim mini i chciałby go sprzedać w sensownych pieniądzach to chętnie kupię:) pozbędę się w pracy kabla do kompa Ile to sensowna cena. Bo słyszałem ostatnio o takim przypadku. Zapytam czy jeszcze ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 2 godziny temu, Michał Gałązka napisał: Hej jakby komuś się znudził wiim mini i chciałby go sprzedać w sensownych pieniądzach to chętnie kupię:) pozbędę się w pracy kabla do kompa To nie są tanie rzeczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafkier Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ile to sensowna cena. Bo słyszałem ostatnio o takim przypadku. Zapytam czy jeszcze ma. Za 400 sprzedam. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 36 minut temu, rafkier napisał: Za 400 sprzedam. Zapraszam Nie no dziękuję, za 440 mam nowego a szukam czegoś na 3-4 miesiące do użytku. @Piotr Sonido ostatnio kupiłem za 250 zł, nie liczę na powtórkę choc kto wie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał: To nie są tanie rzeczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Mój wisi na giełdzie za 300. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 maja 2023 Udostępnij Napisano 14 maja 2023 Dnia 12.05.2023 o 23:10, Michał Gałązka napisał: Nie no dziękuję, za 440 mam nowego a szukam czegoś na 3-4 miesiące do użytku. @Piotr Sonido ostatnio kupiłem za 250 zł, nie liczę na powtórkę choc kto wie Czyli co 300? no to zapytam. Dnia 13.05.2023 o 09:52, T Z6 napisał: Mój wisi na giełdzie za 300. O proszę Długo już go sprzedajesz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 14 maja 2023 Udostępnij Napisano 14 maja 2023 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli co 300? no to zapytam. O proszę Długo już go sprzedajesz? Jutro wysyłam do nowego wlasciciela😁. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 maja 2023 Udostępnij Napisano 16 maja 2023 A nowy właściciel już zadowolony Dobrze że się dogadaliście. Jakby ktoś jeszcze potrzebował to mogę zapytać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 (edytowany) A jaki jest dac w wiim mini? Bo przy podłączeniu do daca w Cambridge cxa 80 mam wrażenie że wysokie tony aż kują. Musiałem obniżyć o 10-15% wysokie tony. Kolumny to Heco Aurory 700. Takiego odczucia nie miałem nawet przy Yamaha RN 803d i Klipsch RP 260f. Czy po prostu obniżyć trochę wysokie tony na wzmacniaczu i dać sobie spokój z kombinacjami? Bo ogólnie w porównaniu do Yamahy RN 803d to Cambridge gra delikatnie czyściej i bass jest bardziej dociążony. Ale niestety wysokie tony dla mnie zbyt mocno atakują. ( A ogólnie lubię takie brzmienie) z góry dzięki za pomoc Edytowano 22 maja 2023 przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Sekcja analogowa jest co najwyzej przecietna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts