Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Co byś chciał poprawić przy tych Fyne?

Brakuje mi umiejętności opisywania dźwięku. 😉

Nie wiem czy to kwestia kolumn, wzmacniacza czy synergii a raczej jej braku 😉 Tak jak napisał kolega Kraft brakuje nieco namacalności, może nieco detalu. Choć za wiele tego też nie lubię. Przed Fyne grałem na Tannoyach Precision 6.2. Niby ok, wszystko fajnie szeroka scena itd. ale dla mnie zbyt sterylnie na dłuższą metę, bez 'tego czegoś ', duszy. Z początku zachwycony byłem tymi moimi 502-mi. Z czasem jednak troszkę jakby pazura im brakuję.

Napisano

O to ciekawe. Osoboscię bardzo lubiłem serie 6.2 i 6.4 i stawiam ją wyzej niż Fyne serii 500. Z tym że dociążenie basu jest lepsze w Fyne. 

No to faktycznie może inny wzmacniacz po prstu wystraczy. Ale nie ten sam brand?

Może do Fyne obecnych sprawdzil byś Roksana K3? Albo nieco bardziej dokładnego Lyngdorfa. on Ma tez kalibrację. 

Sprawdził bym tez Arcama A25 lub A35 z Dirac albo Yamaha AS1200.

To tak w przypadku hdybys jednak chciał zostać z kolumnami. Jak one jednak do wymiany to też moge coś podesłac.

Łatwiej zamówić wzmak do domu i testować 

Napisano
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

O to ciekawe. Osoboscię bardzo lubiłem serie 6.2 i 6.4 i stawiam ją wyzej niż Fyne serii 500. Z tym że dociążenie basu jest lepsze w Fyne. 

No to faktycznie może inny wzmacniacz po prstu wystraczy. Ale nie ten sam brand?

Może do Fyne obecnych sprawdzil byś Roksana K3? Albo nieco bardziej dokładnego Lyngdorfa. on Ma tez kalibrację. 

Sprawdził bym tez Arcama A25 lub A35 z Dirac albo Yamaha AS1200.

To tak w przypadku hdybys jednak chciał zostać z kolumnami. Jak one jednak do wymiany to też moge coś podesłac.

Łatwiej zamówić wzmak do domu i testować 

no bardziej popróbowałbym właśnie wymiany wzmacniacza. Najlepiej cuś ze streamingiem all-in-one. Tu już czynnik WAF gra rolę, jak udało mi się przeforsować o dziwo ustroje na suficie i w narożnikach pokoju, tak z kolejnym klockiem na szafce może być problem ;)