libra Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Myślę o zmianie obecnego daca (Topping e30) na dużo lepszy aby maksymalnie wyciągnąć z transportu USB. Interesują mnie nowe jak i modele z rynku wtórnego, które są wybitne w podanych pułapie cenowym z jakością via USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 5 minut temu, libra napisał: Myślę o zmianie obecnego daca (Topping e30) na dużo lepszy aby maksymalnie wyciągnąć z transportu USB. Lepszy to pojęcie względne. Lepsze parametry techniczne? Mniej zniekształceń, szumu? Czego brakuje w E30? Funkcjonalności? Pilot nie leży? Z regulacją głośności coś nie tak? Z dźwiękiem coś nie halo na wyjściu systemu audio? Może doprecyzuj bo pojawi się tysiąc propozycji i będzie dylemat 😉 Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Mając E30 kupiłem D90 ale progres nie był duży. Zauważalnie lepiej zagrał mi dopiero Rme Adi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Nostromo Wolf 2 wersja rozszerzona z dedykowanym zasilaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 8 godzin temu, 1Ender napisał: Nostromo Wolf 2 wersja rozszerzona z dedykowanym zasilaczem. Ja miałam Nostromo,z tym że bez dedykowanego zasilacza,i wybrałem Topping E30, Nostromo grał w moim odczuciu sucho,tak,technicznie, dźwięk z Topping bardziej analogowo,mi odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
libra Napisano 18 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 (edytowany) E30 to fajny budżetowy DAC i często lepszy niż, niektóre dwa razu droższe ale ma swoje ograniczenia - dźwięk nie jest tak przejrzysty jak bym oczekiwał, brakuje precyzji na dole a przede wszystkim brakuje mi przestrzeni. Tu niestety E30 sporo zawęża. Uprzedzę od razu posty o wymianie zasilania bo to ślepa uliczka, pchanie tzw. liniowych zasilaczy za ponad tysiaka nic tu nie daje. Jeśli jest zmiana to naprawdę marginalna, nie słyszę różnicy na E30 pomiędzy dobrą "cichą" impulsówką a drogim liniowym zasilaczem na super cichych stabilizatorach... Jest wiele starszych bardzo fajnych DAC-ców, które można obecnie kupić za ułamek ich dawnej ceny ale w tamtych czasach chipy USB nie były jeszcze tak rozwinięte bo i muzyka via USB nie była wówczas popularna a i wykładnią jakośći cyfrowej było wówczas gniazdo BNC Reasumując, DAC nie może być "ciemny" bo to już tnie przestrzeń, chodzi o to co maksymalnie dobrego w USB można wyciągnąć w sumie nie wielkim budżecie? Edytowano 18 kwietnia 2022 przez libra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 2 godziny temu, tomaz75 napisał: Ja miałam Nostromo,z tym że bez dedykowanego zasilacza,i wybrałem Topping E30, Nostromo grał w moim odczuciu sucho,tak,technicznie, dźwięk z Topping bardziej analogowo,mi odpowiada. Nostromo Wolf 2, gra neutralnie, nie podbarwia, nie dodaje. Widocznie Twój system gra technicznie i sucho. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 23 minuty temu, 1Ender napisał: Nostromo Wolf 2, gra neutralnie, nie podbarwia, nie dodaje. Widocznie Twój system gra technicznie i sucho. Pozdrawiam Mój system gra tak jak chcę,z Toppingiem E30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 E30 ma dobrą implementacje Usb, Wolf z tego co kojarzę w ogóle nie ma Usb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 https://nostromo.audio/pl/zestawy/55-zestaw-promocyjny-rozszerzony-wolf-2-konwerter-zasilacz-12v.html Taki zestaw, mieści się w budżecie. :))) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 (edytowany) Trochę nieścisłości z mojej strony,miałem wersję Hypnos Top i ona posiada USB ,z tego co pamiętam na tym samym WM8741,co Wolf 2. Edytowano 18 kwietnia 2022 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Chord Mojo 2? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
libra Napisano 25 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 Myślałem raczej o stacjonarnym rozwiązaniu i najlepiej z wyjściem zbalansowanym jeszcze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 25 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2022 (edytowany) Mój głos na SMSL SU-9. Bardzo fajny przetwornik. Gra neutralnie, z dobrym detalem, nie koloryzuje. Edytowano 25 kwietnia 2022 przez lpomis 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts