El Torro Napisano 18 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2022 Proszę o propozycję jak w temacie wyżej. Chciałbym słuchać głównie z serwisów muzycznych - Tidal, Deezer ciągnąć z Internetu po wifi lub kablu podłączając do wzmacniacza lampowego z głośnikami Audio Physic Tempo 25. Głośniki zamierzam zmienić na jakieś inne bo nie pasują mi do wzmacczniacza. Słuchałem jak do tej pory Cambridge Audio cxn 2 v2, dac'ki z nizszej półki cenowej typu topping d30, nuprime omnia wr-1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 W takiej cenie zdecydowanie BS Node 2, Ifi Zen stream, Rassberry Pi 4 + Allo digione Signature + Chord Qutest , Denafrips Aries II Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Torro Napisano 19 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Tak, zastanawiam sie nad takim zestawieniem np. BS Node lub Ifi Zen Stream + Denafrips Aries II. Trzeba przetestować. Czy taki zestaw jest lepszy od np. RME Adi 2 czy też SMSL VMV D2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Co do transportu sieciowego lepszą jakość dźwięku w stosunku do Omnii Wr-1 czy też CA CXN w takiej roli, daje NuPrime Stream-9. Odczuwalne jest to zwłaszcza w budowaniu przestrzeni i separacji poszczególnych planów w głąb, realniej jest oddane granie instrumentów. Bardzo dobrze ten transport się łączy po HDMI I2S z DACami Nuprime DAC-9SE i Alita. Jeżeli szukasz bardziej ciepłego grania i podkreślonymi niskimi tonami to polecam DAC-9SE, natomiast Alita, gra bardzo równo, neutralnie i bez problemu przekazuje najdrobniejsze niuanse w nagraniu. W tej kwocie do sprawdzenia polecam jeszcze CA 851N lub Auralic Altair G1 jeżeli zależy Tobie na tym aby mieć wszystko w jednym urządzeniu i obsługę Tidal, MQA czy Spotify Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Cześć, Napisz przede wszystkim jakiego brzmienia oczekujesz? Na pewno łatwiej będzie znaleźć optymalne rozwiązanie w zestawie dzielonym i przykładowo z transportów miałbyś iFi Audio Zen Stream lub Pro Ject Stream Box S2 Ultra, pozostaje tylko kwestia dobrania DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PianoMan Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Myślę, że proponowany wyżej Autalic Altair G1 będzie najlepszym wyborem. Bardzo dobre urządzenie z dopracowaną aplikacją i rewelacyjną obsługą dysków USB. Jeśli chodzi o brzmienie to myślę, że mało komu nie przypadnie do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 Ja bym stawiał na osobny transport osobny DAC. Dnia 19.04.2022 o 14:45, El Torro napisał: Trzeba przetestować. Daj znać jakie wnioski. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Torro Napisano 26 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 Dzisiaj dostałem na testowanie Arcama ST60 i słuchałem z Tidala po Chromecast i bezpośrednio z telewizora 4k, także z Deezera. Z telewizora idzie PCM 48kHz, natomiast obsługując z komórki za pomocą aplikacji Google Tidal odtwarza jedynie HiFi a nie Master, dedykowana aplikacja Arcam Music Life nie chce sie łączyć z Arcamem. Co do dźwięku Arcama to jest on naturalny, dość przestrzenny, brak było może większej szczegółowości , wysublimowania w wyższych tonach ale posłucham jeszcze trochę folku, jazzu, bluesa, gitary i dobrych wokali żeby to ocenić. Odnosłem wrażenie, że CA cxn V2 jest nieco bardziej jaśniejszy i bardziej szczegółowy, ma dobrą przestrzeń ale nie do końca był precyzyjny w lokalizowaniu źródeł dźwięku, ma dobry bas, chociaż nieco rozmyty, bez krawędzi. Generalnie pisząc o tych streamerach chciałbym nawiązać do dźwięku jaki preferuję- lubię dźwięk naturalny, nieco ciepły, przestrzenny, z głębią, jednoczęśnie dość szczegółowy i precyzyjny ale nie za bardzo, bo taki dźwięk szybko się nudzi., nie lubię dźwieku jasnego, suchego. Na tym etapie sprawdzam, czy jedno pudełko może zapewnić dobry dźwięk. Trzeba przetestować, tak jak tutaj napisano - Autalic Altair G1, chociaż cenowo jest już trochę drogi jak dla mnie, może Atoll ms120, Lumin D2, czy też Mytek Brooklyn Bridge ale ten jest jeszcze droższy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Dnia 18.04.2022 o 14:51, El Torro napisał: Proszę o propozycję jak w temacie wyżej. NAD C658 z Dirac Live na pokładzie. Genialna aplikacja do sterowania Bluos plus jeszcze lepszy program do korekty niedociagnięć akustyki pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Też bym chyba wolał Nad C658, ewentualnie z modułem MDC HDM-2 , żeby dodać HDMI. Nie jest piękny ale robi robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Cześć, moim zdaniem jeśli miałbyś iść w jedno pudełko warto sprawdzić wspomnianego wyżej już Auralica Altair G1. Gra rozdzielczo, ma fajną przestrzeń, do lampy będzie to bardzo dobry kompan. Jakbyś szukał później głośników to zerknij na włoskie Opery, bardzo fajny kompan do wzmacniaczy lampowych ( niekoniecznie kilkuwatowych SETów ). Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Torro Napisano 7 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2022 Przesłuchałem Arcama ST60 i jest to na pewno bardzo dobry punkt odniesienia, jest to streamer dający zrównoważony, naturalny, nieco ciepły dźwięk ale również przestrzenny ze zrównoważoną szczegółowością. Z moim wzmacniaczem lampowym, kulumnami AP Tempo 25 grał dynamicznie z mocnym głębokim basem, może brakowało nieco kontur. Tak więc teraz chciałbym przetestować kolejne streamery w podobnym przedziale cenowym- moze Cambridge Audio, Atoll? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 CXN V2 w połączeniu z wzmakiem lampowym to na pewno dobry trop do odsłuchu. Zdecydowanie polecam. Atoll bedzie dysponował podobnym, chodź nie identycznym dźwiękiem jak testowany Arcam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 Jeśli Arcam ST60 przypadł Ci do gustu to bliżej tej sygnatury brzmienia będzie model Azur 851n niż CXN V2, który zapewni większą dynamikę oraz ostrzejszą górę. Polecam jeszcze posłuchać Silent Angel M1 8GB ale w tym przypadku musisz go podłączyć przewodem internetowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts