Divx97 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Hej chciałbym poprosić o pomoc, mianowicie chcę zakupić zestaw z906 który będzie podłączony to telewizora LG kablem optycznym. Pyt.1. Czy jeżeli ustawie na centrali z906 dźwięk 5.1, a puszcze piosenke np z youtube, to będzie ona grała na wszystkich głośnikach? Pyt.2. Jeśli tak, to jak jest z tą jakością? Słyszałem że na 5.1 muzyka ma gorszą jakość niż po przełączeniu na 2.1 lub 4.1 Pyt.3. Jeśli przełączę centralkę na 2.1 i puszcze coś z youtube, wtedy dźwięk wydobywa się tylko z dwóch satelitek + subwoofer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 18 minut temu, Divx97 napisał: Pyt.1. Czy jeżeli ustawie na centrali z906 dźwięk 5.1, a puszcze piosenke np z youtube, to będzie ona grała na wszystkich głośnikach? to zależy czy Z906 ma taki tryb. 18 minut temu, Divx97 napisał: Pyt.2. Jeśli tak, to jak jest z tą jakością? Słyszałem że na 5.1 muzyka ma gorszą jakość niż po przełączeniu na 2.1 lub 4.1 to zależy co rozumiesz pod pojęciem jakość. Ten zestaw jest akurat kiepski sam w sobie, zatem jakości tam zbytnio nie dostaniesz. Natomiast w normalnej sytuacji, dźwięk stereo jest dedykowany na dwa głośniki. Aby uzyskać odpowiedni efekt muszą być one odpowiednio rozmieszczone. Normalne amplitunery mają tryb który pozwala odtworzyć stereo na wszystkich głośnikach, efekty są różne. Jednym się podoba, innym nie. 20 minut temu, Divx97 napisał: Jeśli przełączę centralkę na 2.1 i puszcze coś z youtube, wtedy dźwięk wydobywa się tylko z dwóch satelitek + subwoofer? tak to powinno działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 7 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2022 A polecisz może w takim razie inny zestaw w tej półce cenowej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 7 godzin temu, Divx97 napisał: A polecisz może w takim razie inny zestaw w tej półce cenowej ? a musi być 5.1? Niestety ceny elektroniki są zaporowe zatem sam amplituner i to używany już powoduje problem cenowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 7 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2022 Może być 2.1 jak najbardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 2 godziny temu, Divx97 napisał: Może być 2.1 jak najbardziej @S4Home @Q21 macie pole do popisu pomóc gościowi. budżet około 1.5k na zestaw 2.1. Domyślam się, że będzie ciężko samo Loxjie to około 860,- a trzeba jeszcze dwa monitory i suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 No z nowych zestawów sięnie uda. Słuchałem tego modelu 906 i uważam że w swoim budżecie jest nie zły. Patrzą cna to co teraz się dzieje z cenami jednak bym go tak nie skreślał. 1500 może być problem z uzywanym wzmakiem monitorami i subem. Bez suba ok. Używki wchodzą w gre? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: No z nowych zestawów sięnie uda. Słuchałem tego modelu 906 i uważam że w swoim budżecie jest nie zły. Patrzą cna to co teraz się dzieje z cenami jednak bym go tak nie skreślał. 1500 może być problem z uzywanym wzmakiem monitorami i subem. Bez suba ok. Używki wchodzą w gre? Piotr jak kierujecie do kogoś pytanie albo komuś odpowiadacie to należy wspomnieć go w treści aby dostał powiadomienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 12 minut temu, J4Z napisał: kolego, nie, nie należy... Założyciel tematu z automatu go obserwuje, tym samym dostaje powiadomienia o nowych postach. Natomiast jeżeli nie jest to jego temat, tylko wchodzi z butami, bo mu się nie chce zakładać, to w jego interesie jest żeby obserwować. Do tego przeważnie taki post jest offtopic-iem i powinien być usunięty przez moderatora. biorąc pod uwagę jak tutaj wyskakują często offtopy w tematach i jak moderacja tutaj nie działa, przy nowym temacie zapewne odznaczył bym powiadamianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Rozmawiałem kiedyś z zadowolonymi użytkownikami tych Logitech-ów. ja rozmawiałem kiedyś z zadowolonymi użytkownikami malucha tylko wtedy ludzie nie mieli zbytnio wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 9 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2022 Hej, dziękuje za udzielenie odpowiedzi w temacie. jeżeli chodzi o metraż, mieszkam tymczasowo w kawalerce, pokój ok. 18m. W najbliższym czasie szykuje sie przeprowadzka nie wiem jednak jeszcze jak będzie to wyglądało potem. Mieszkam w bloku, dlatego też wiem że nie wykorzystam nawet w pełni mocy tych głośników więc nie szukam też nie wiadomo jak mocnego zestawu, natomiast mocniejszego niż obecna mikrowieża phillipsa z głośnikami 2x7,5w 😅 odnośnie używek, mam niezbyt dobre doświadczenia z sprzętem nabywanym z drugiej ręki, natomiast jeżeli byłaby jeszcze przynajmniej z 2-3 msc gwarancja sklepowa na sprzęt to jak najbardziej wchodzi taka opcja w gre. Odnośnie z906 w media markt są co chwilę za 1299, do tego 100 zl w bonach sodexo, 50 zł rabatu za kod urodzinowy, cashback, więc finalnie wyjdzie jakieś 1100 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 47 minut temu, Divx97 napisał: Odnośnie z906 w media markt są co chwilę za 1299, do tego 100 zl w bonach sodexo, 50 zł rabatu za kod urodzinowy, cashback, więc finalnie wyjdzie jakieś 1100 zł. no to nie ma szans tego podbić niestety. Obawiam się, że może być problem nawet z używkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 22 godziny temu, lolekdrugi napisał: jak kierujecie do kogoś pytanie albo komuś odpowiadacie to należy wspomnieć go w treści aby dostał powiadomienie. To jest wątek kolegi. Myślę że tu zagląda. Jeśli jest na prawdę zainteresowany. 19 godzin temu, J4Z napisał: @lolekdrugikolego, nie, nie należy... Założyciel tematu z automatu go obserwuje, tym samym dostaje powiadomienia o nowych postach. Natomiast jeżeli nie jest to jego temat, tylko wchodzi z butami, bo mu się nie chce zakładać, to w jego interesie jest żeby obserwować. Do tego przeważnie taki post jest offtopic-iem i powinien być usunięty przez moderatora. Pozdrawiam. Dokładnie tak. Plusik 9 godzin temu, Divx97 napisał: dnośnie z906 w media markt są co chwilę za 1299, do tego 100 zl w bonach sodexo, 50 zł rabatu za kod urodzinowy, cashback, więc finalnie wyjdzie jakieś 1100 zł. No to nic innego nie dostaniesz w tej cenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 20 godzin temu, lolekdrugi napisał: biorąc pod uwagę jak tutaj wyskakują często offtopy w tematach i jak moderacja tutaj nie działa, przy nowym temacie zapewne odznaczył bym powiadamianie. To nie pisz OffTopów - będziemy mieli mniej roboty i może inni też się do tego dostosują. ... i proszę bez zbędnych złośliwości, dotyczy to również Twojej stopki na Forum. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 (edytowany) 4 minuty temu, RoRo napisał: To nie pisz OffTopów - będziemy mieli mniej roboty i może inni też się do tego dostosują. jak na razie to wasza wiadomość jest offtopem 4 minuty temu, RoRo napisał: .. i proszę bez zbędnych złośliwości, dotyczy to również Twojej stopki na Forum. złośliwości? Jeden z was usuwa moje wpisy od jego własnego widzi-misię bo się to nie zgrywa z jego światopoglądem. Moja stopka to właśnie protest w tym kierunku. Zatem ta złośliwość raczej przychodzi z drugiej strony, ja staram się być spokojny a moje wpisy często mają podkładkę w postaci odwołań do ludzi którzy mają większą wiedzę. Teraz tak naprawdę można wydzielić Twoją i moją wiadomość do osobnego wątku i nie będzie offtopu. Edytowano 10 maja 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 10 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2022 Nie wiem do końca czy mogę od razu w tym temacie zapytać o to, jednak kable do tylnych satelitek mają długość 7,6m i jest to odrobinkę za mało, chciałbym aby miały długość 10m. Będzie mi zależało na tym żeby kable były przynajmniej jakości jak oryginalne z zestawu. Oryginalne mają 2x1.0mm, czy takim kablem mogę śmiało je zastąpić ? https://www.speckable.pl/pl/product/29709,przewod-glosnikowy-smyp-2x1-czarny-cu-miedz-mercor Czytałem gdzieś że do takiego zestawu nie warto nawet inwestować więcej pieniędzy w grubsze kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 30 minut temu, Divx97 napisał: Czytałem gdzieś że do takiego zestawu nie warto nawet inwestować więcej pieniędzy w grubsze kable. dokładnie tak, wystarczą raczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 10 maja 2022 Udostępnij Napisano 10 maja 2022 19 godzin temu, Divx97 napisał: Odnośnie z906 w media markt są co chwilę za 1299, do tego 100 zl w bonach sodexo, 50 zł rabatu za kod urodzinowy, cashback, więc finalnie wyjdzie jakieś 1100 zł. Kolego ja na Twoim miejscu rozważyłbym glosniki aktywne np. Edifier. W tych pieniądzach to sztos. Miałem z906 i do gier były ok ale muzyka z Edkow o klasę lepsza pod każdym względem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 10 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2022 A jaki konkretnie model polecasz w tym budżecie nowy, lub używany lecz jeszcze z jakąś gwarancją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Ale ten Edifer to nie system kinowy tak? Tylko aktywne monitory stereo dobrze rozumiem? Kolega chce kino. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 8 godzin temu, Divx97 napisał: A jaki konkretnie model polecasz w tym budżecie nowy, lub używany lecz jeszcze z jakąś gwarancją? Taki Edifier 5.1 S760D jest 2x droższy od Z960 ale też dużo ciekawszy (byle nie podłączać go analogiem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Divx97 Napisano 11 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Może być nawet system 2.1, nie koniecznie musi być 5.1. Ten Edifier s760D wygląda super jednak tak jak napisałeś, raz że jest 2x droższy, a druga sprawa że nigdzie nie można go już dostać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts