tomek4446 Napisano 8 czerwca 2022 Napisano 8 czerwca 2022 2 minuty temu, Adi777 napisał: Z drugiej strony, czy pokój odsłuchowy zawsze musi oznaczać lepszą jakość dźwięku? Chyba niekoniecznie. I tak i nie. Wszystko zależy od adaptacji akustycznej. Nie musisz się liczyć z komunikacją , wyglądem ustroi akustycznych , umiejscowieniem kolumn. Masz większą swobodę kształtowania tego co potem dociera do Twoich uszu. Jednym słowem , taka zabawa na lata. 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 8 czerwca 2022 Napisano 8 czerwca 2022 15 minut temu, tomek4446 napisał: Nie musisz się liczyć z komunikacją , wyglądem ustroi akustycznych , umiejscowieniem kolumn. U mnie właściwie te rzeczy będą spełnione. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 8 czerwca 2022 Napisano 8 czerwca 2022 1 minutę temu, Adi777 napisał: U mnie właściwie te rzeczy będą spełnione. Zazdroszczę. U mnie nie chodzi o WAŻ , mój pokój dzienny musi być przyjazny również dla mnie. Pełni kilka funkcji i chciałbym by tak zostało. Odpisz, cytując
Jakub Gasinski Napisano 9 czerwca 2022 Autor Napisano 9 czerwca 2022 Wracając do tematu, bo widzę, że całkiem sporo mnie ominęło. Z tego co widzę najbardziej polecanymi wzmacniaczami są NAD lub przy większym budżecie, także Rotel, jeśli ktoś miałby jakąś konkretną propozycję modelu bardzo chętnie wysłucham. Nawiązując do zapytania o moje doświadczenie z DAC'ami, zamierzałem wybrać Cambridge Audio DAC Magic 100, aczkolwiek może są jakieś lepsze propozycje, również bardzo chętnie bym je usłyszał. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 (edytowany) 6 godzin temu, Adi777 napisał: 6 godzin temu, marcinmarcin napisał: boskie zadęcie i przekonanie o nieomylności oraz zupełności procedur Ja tam nic takiego nie wywnioskowałem, na razie. Bo nie masz kompletnie żadnego doświadczenia, jak sam pisałeś to na razie się przymierzasz do poważnego audio systemu. A jedyne co robisz, to skaczesz po forach, czytasz, cytujesz i komentujesz na podstawie tego co zasłyszałeś, przeczytałeś i co napisał Amir. 13 minut temu, Jakub Gasinski napisał: Nawiązując do zapytania o moje doświadczenie z DAC'ami, zamierzałem wybrać Cambridge Audio DAC Magic 100, aczkolwiek może są jakieś lepsze propozycje, również bardzo chętnie bym je usłyszał. 1. Szukasz DACa do 1000zl, czy troszkę drożej? 2. Pytasz o nowy, czy rynek wtórny? Edytowano 9 czerwca 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Jakub Gasinski Napisano 9 czerwca 2022 Autor Napisano 9 czerwca 2022 8 minut temu, DiBatonio napisał: 1. Szukasz DACa do 1000zl, czy troszkę drożej? 2. Pytasz o nowy, czy rynek wtórny? Z DAC'em chciałbym chyba spróbować się zamknąć w 1000 chyba, że wykroczenie poza ten budżet zrobi faktycznie diametralną różnicę. Jak dla mnie propozycje mogą być i z rynku pierwotnego i wtórnego, nie robi mi to różnicy chce po prostu spróbować osiągnąć super jakość dźwięku jak na moje uszy. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 2 godziny temu, Jakub Gasinski napisał: Z DAC'em chciałbym chyba spróbować się zamknąć w 1000 Może Topping E30 /Smsl 10mk2 - kupisz za 500 a grają całkiem przyzwoicie Odpisz, cytując
Dedal Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 (edytowany) Apeluję jak już aptekę mamy robić to musisz poszukać w tabelkach jaki wzmacniacz i dac jest rekomendowany do B&W. 😏 A , co będzie źródłem że na wstępie potrzebujesz przetwornik ? Edytowano 9 czerwca 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując
Jakub Gasinski Napisano 9 czerwca 2022 Autor Napisano 9 czerwca 2022 11 godzin temu, marcinmarcin napisał: Może Topping E30 /Smsl 10mk2 - kupisz za 500 a grają całkiem przyzwoicie Zaciekawiły mnie obie propozycje, szczególnie druga poprzez wzgląd na możliwość podłączenia telefonu, szkoda nie posiada także wejścia na komputer. Ale zrodziło mi się w głowie pytanie czy faktycznie nie będzie różnicy w jakości dźwięku? Czytając opinie cambridge'a nie znalazłem ani jednego niezadowolonego użytkownika, o tych niestety nie umiem się wypowiedzieć - stąd moje pytanie 10 godzin temu, Dedal75 napisał: Apeluję jak już aptekę mamy robić to musisz poszukać w tabelkach jaki wzmacniacz i dac jest rekomendowany do B&W. 😏 A , co będzie źródłem że na wstępie potrzebujesz przetwornik ? Źródłem będzie tv, najpewniej podłączony kablem optycznym + komputer/telefon - najlepiej oba, aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że trochę nie ten budżet Odpisz, cytując
Dedal Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 No to wypada wypróbować E30- pc podepniesz . Pzdr Odpisz, cytując
Jakub Gasinski Napisano 9 czerwca 2022 Autor Napisano 9 czerwca 2022 4 minuty temu, Dedal75 napisał: No to wypada wypróbować E30- pc podepniesz . Pzdr A co go wyróżnia względem cambirdge'a? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 19 minut temu, Jakub Gasinski napisał: Zaciekawiły mnie obie propozycje, szczególnie druga poprzez wzgląd na możliwość podłączenia telefonu, szkoda nie posiada także wejścia na komputer. To są bliźniacze dac. Oba mają coax, optyk i Usb Odpisz, cytując
Jakub Gasinski Napisano 9 czerwca 2022 Autor Napisano 9 czerwca 2022 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: To są bliźniacze dac. Oba mają coax, optyk i Usb Właśnie z tego co widziałem Smsl 10mk2 nie posiada wejścia Usb, jeśli nie mam racji proszę mnie wyprowadzić z błędu Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 7 minut temu, Jakub Gasinski napisał: Właśnie z tego co widziałem Smsl 10mk2 nie posiada wejścia Usb, jeśli nie mam racji proszę mnie wyprowadzić z błędu Posiada, tylko mini a nie B Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 czerwca 2022 Napisano 9 czerwca 2022 Panowie proszę już nie offtopować tego tematu. Poprzenoszę posty nie na temat do wątków tematycznych i tam kontynuujcie do woli. Szczególnie ciekawy OT urodził się na temat kreowania przestrzeni wzmacniaczy więc warto o tym pogadać. Posty na ten temat polecą do "Czy wzmacniacze mają brzmienie". Link: https://forum.audio.com.pl/topic/84333-czy-wzmacniacze-mają-brzmienie/page/19/ 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts