Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, Adi777 napisał:

Z drugiej strony, czy pokój odsłuchowy zawsze musi oznaczać lepszą jakość dźwięku? Chyba niekoniecznie.

I tak i nie. Wszystko zależy od adaptacji akustycznej. Nie musisz się liczyć z komunikacją , wyglądem ustroi akustycznych , umiejscowieniem kolumn. Masz większą swobodę kształtowania tego co potem dociera do Twoich uszu. Jednym słowem , taka zabawa na lata.

Napisano
1 minutę temu, Adi777 napisał:

U mnie właściwie te rzeczy będą spełnione.

Zazdroszczę. U mnie nie chodzi o WAŻ , mój pokój dzienny musi być przyjazny również dla mnie. Pełni kilka funkcji i chciałbym by tak zostało.

Napisano

Wracając do tematu, bo widzę, że całkiem sporo mnie ominęło. Z tego co widzę najbardziej polecanymi wzmacniaczami są NAD lub przy większym budżecie, także Rotel, jeśli ktoś miałby jakąś konkretną propozycję modelu bardzo chętnie wysłucham. Nawiązując do zapytania o moje doświadczenie z DAC'ami, zamierzałem wybrać Cambridge Audio DAC Magic 100, aczkolwiek może są jakieś lepsze propozycje, również bardzo chętnie bym je usłyszał. 

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, Adi777 napisał:
6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

boskie zadęcie i przekonanie o nieomylności oraz zupełności procedur

Ja tam nic takiego nie wywnioskowałem, na razie.

Bo nie masz kompletnie żadnego doświadczenia, jak sam pisałeś to na razie się przymierzasz do poważnego audio systemu.

A jedyne co robisz, to skaczesz po forach, czytasz, cytujesz i komentujesz na podstawie tego co zasłyszałeś, przeczytałeś i co napisał Amir.

13 minut temu, Jakub Gasinski napisał:

Nawiązując do zapytania o moje doświadczenie z DAC'ami, zamierzałem wybrać Cambridge Audio DAC Magic 100, aczkolwiek może są jakieś lepsze propozycje, również bardzo chętnie bym je usłyszał. 

1. Szukasz DACa do 1000zl, czy troszkę drożej? 

2. Pytasz o nowy, czy rynek wtórny? 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
8 minut temu, DiBatonio napisał:

1. Szukasz DACa do 1000zl, czy troszkę drożej? 

2. Pytasz o nowy, czy rynek wtórny? 

Z DAC'em chciałbym chyba spróbować się zamknąć w 1000 chyba, że wykroczenie poza ten budżet zrobi faktycznie diametralną różnicę. Jak dla mnie propozycje mogą być i z rynku pierwotnego i wtórnego, nie robi mi to różnicy chce po prostu spróbować osiągnąć super jakość dźwięku jak na moje uszy.

Napisano (edytowany)

Apeluję jak już aptekę mamy robić to musisz  poszukać w tabelkach jaki wzmacniacz i dac jest rekomendowany do B&W. 😏

A , co będzie źródłem że na wstępie potrzebujesz przetwornik ?

Edytowano przez Dedal75
Napisano
11 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Może Topping E30 /Smsl 10mk2 - kupisz za 500 a grają całkiem przyzwoicie 

Zaciekawiły mnie obie propozycje, szczególnie druga poprzez wzgląd na możliwość podłączenia telefonu, szkoda nie posiada także wejścia na komputer. Ale zrodziło mi się w głowie pytanie czy faktycznie nie będzie różnicy w jakości dźwięku? Czytając opinie cambridge'a nie znalazłem ani jednego niezadowolonego użytkownika, o tych niestety nie umiem się wypowiedzieć - stąd moje pytanie  

10 godzin temu, Dedal75 napisał:

Apeluję jak już aptekę mamy robić to musisz  poszukać w tabelkach jaki wzmacniacz i dac jest rekomendowany do B&W. 😏

A , co będzie źródłem że na wstępie potrzebujesz przetwornik ?

Źródłem będzie tv, najpewniej podłączony kablem optycznym + komputer/telefon - najlepiej oba, aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że trochę nie ten budżet 

Napisano
19 minut temu, Jakub Gasinski napisał:

Zaciekawiły mnie obie propozycje, szczególnie druga poprzez wzgląd na możliwość podłączenia telefonu, szkoda nie posiada także wejścia na komputer.

To są bliźniacze dac. Oba mają coax, optyk i Usb 

Napisano

Panowie proszę już nie offtopować tego tematu. Poprzenoszę posty nie na temat do wątków tematycznych i tam kontynuujcie do woli. Szczególnie ciekawy OT urodził się na temat kreowania przestrzeni wzmacniaczy więc warto o tym pogadać. Posty na ten temat polecą do "Czy wzmacniacze mają brzmienie". 

Link: https://forum.audio.com.pl/topic/84333-czy-wzmacniacze-mają-brzmienie/page/19/