Chyba Miro 84 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 11 minut temu, soundintruder napisał: Temat zbiera coraz większe grono, włącznie z Moderatorem, stąd też spróbuję - do trzech razy sztuka - może, ktoś z Forumowiczów będzie w stanie zaspokoić moją ciekawość i wypowie się w temacie. pytasz o bardzo konkretny sprzet i widocznie mało kto miał z nim doczynienia. Z tąd pewnie brak "ruchu" w Twoim temacie 🤷♂️ Ja również nie pomogę... sorki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Proszę pisać na temat wątku - wpis Soundintrudera o monobloki Denona jest nie na temat i po raz kolejny powtórzony. @soundintruder - skoro utworzyłeś już wątek na ten temat, to czekaj w nim na odpowiedzi - a jeśli ich nie ma, to widocznie inni użytkownicy naszego Forum nie mają na ten temat nic do powiedzenia (albo nie chce im się wypowiadać) ,więc nie zadawaj po raz kolejny pytania na ten sam temat. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 59 minut temu, DiBatonio napisał: Ewidentnie Ty masz jakąś traumę z dzieciństwa z tymi krasnoludkami? Skrzywdził ktoś widzę i to nieźle.... Zły dotyk? Krasnoludka. Ehehehehe Jacku, ja ci chyba wybaczę twe złe uczynki względem mej skromnej osoby, bo Ty mnie do śmiechu doprowadzasz. 🤣🤣🤣 👍 24 minuty temu, RoRo napisał: więc nie zadawaj po raz kolejny pytania na ten sam temat. Oj tam oj tam, kolega próbuje, chyba nam to nie przeszkadza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Przed chwilą, Mikelas76 napisał: Ehehehehe Jacku, ja ci chyba wybaczę twe złe uczynki względem mej skromnej osoby, bo Ty mnie do śmiechu doprowadzasz. 🤣🤣🤣 👍 Żadnych złych uczynków nie poczyniłem wobec Twojej osoby, to Ty źle zinterpretowałeś moją sugestię. 😛 Sprzedałeś? No sprzedałeś, więc nie becz już więcej na ten temat 😁😁😁😂😂😂 P.S. Podaj model Netgeara, bom zapomniał, może wygospodaruję miejsce 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 44 minuty temu, soundintruder napisał: Temat zbiera coraz większe grono, włącznie z Moderatorem, stąd też spróbuję - do trzech razy sztuka - może, ktoś z Forumowiczów będzie w stanie zaspokoić moją ciekawość i wypowie się w temacie Proponuje sąsiednie forum odwiedzić, jest dużo większe, więcej doświadczonych użytkowników, być może ktoś to miał. Ja bym chyba nie wchodził w Denona, miałem co prawda kiedys tylko wzmaka z seri 720, ale nie wchodziłbym w to 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Podaj model Netgeara, bom zapomniał, może wygospodaruję miejsce https://allegro.pl/oferta/netgear-gs108e-300pes-8x-10-100-1000mbps-12151487679 mosz dziadu 😉 wspólnemu koledze się spodobał i kupil, czy Tobie też? Zobaczymy. On słyszy roznice nawet na impulsie. Ja mam tam zasilacz od Pawla. Ale poszukaj innej ceny bo gosc przegiął Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) 7 minut temu, Mikelas76 napisał: mosz dziadu 😉 wspólnemu koledze się spodobał i kupil, czy Tobie też? Zobaczymy. On słyszy roznice nawet na impulsie. Ja mam tam zasilacz od Pawla. Za drogi, nie stać mnie na przedłużacz /przełącznik za prawie 300zl, jeszcze liniowy do tego i chyba tylko w kredyt na 30 lat świetlnych, żeby była mini ratka. Odpada. 😁 Edytowano 21 marca 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Za drogi, nie stać mnie Hehehe Masz taniej ty poznańska zlotowo https://allegro.pl/oferta/switch-netgear-gs108e-13240206443 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 1 minutę temu, Mikelas76 napisał: Hehehe Masz taniej ty poznańska zlotowo https://allegro.pl/oferta/switch-netgear-gs108e-13240206443 Ale jeszcze kolejny WW Starlight 8 od switcha do streamera. Mam żółtka 3m luźno tylko muszę wtyki kupić i żółtka pociąć. Najwyżej zwrócę te skrzyneczkę 😆 Ale najpierw MuzgAudio muszę ogarnąć do końca. 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Ale jeszcze kolejny WW Starlight 8 od switcha do streamera. Mam żółtka 3m luźno tylko muszę wtyki kupić i żółtka pociąć. Najwyżej zwrócę te skrzyneczkę 😆 Ale najpierw MuzgAudio muszę ogarnąć do końca. Powiem Ci ze WW mam na samym końcu od Netgeara do aniołka. Wcześniej mam już tylko kabel beldena na wtykach telegartner, ale ekran odpiąłem. I teraz jest OK. Rusz tyłek i przyjedz posluchac, nowy dac, nowy streamer, no i nowe paczki na seasie crescendo i podwójny nexel na dole. Dużo się zmieniło. DUŻO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 3 minuty temu, J4Z napisał: Co chłopaki dalej mieszacie ten bigos? Lubię bigos, zwłaszcza Marysiowy 😁 3 minuty temu, Mikelas76 napisał: Powiem Ci ze WW mam na samym końcu od Netgeara do aniołka. Wcześniej mam już tylko kabel beldena na wtykach telegartner, ale ekran odpiąłem. I teraz jest OK. Ja żółtki mam bez podpięcia ekranu z jednej strony. A RJ45 beznarzędziowe równie dobre nie muszą być Telegartnera. Wiesz, że WW ma przejście między obiema wtykami znaczy ich masą/obudową? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Bo Marysia o dziwo chyba Cie kocha 🤭 7 minut temu, DiBatonio napisał: Wiesz, że WW ma przejście między obiema wtykami znaczy ich masą/obudową podpięte z obu stron? przecież ma kierunek, to chyba z jednej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 17 minut temu, Mikelas76 napisał: podpięte z obu stron? przecież ma kierunek, to chyba z jednej? Masz oscyloskop? Tfffu multimetr? To se zmierz 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: To se zmierz Wierzę na słowo. Nie mam multimetra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 26 minut temu, Mikelas76 napisał: Rusz tyłek i przyjedz posluchac, nowy dac, nowy streamer, no i nowe paczki na seasie crescendo i podwójny nexel na dole. Dużo się zmieniło. DUŻO. Wiem, pisałeś, wiem co miałeś i co masz teraz. Jeno mnie w tygodniu nie bardzo pasuje, a Tobie w weekendy znowu nie pasuje 😛 Za jakiś czas, bo będę miał wolne. Dam znać. 1 minutę temu, Mikelas76 napisał: Wierzę na słowo. Nie mam multimetra To jak Ty robisz kable hobbystycznie, nie sprawdzając swojej roboty. Tak bez kontroli jakości? Wstyd! 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Tak bez kontroli jakości? Wstyd! Shame on me Ja tylko slucham 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 54 minuty temu, soundintruder napisał: Dziękuję za wytyczne, pozwolę sobie zaznaczyć, iż temat monobloków założyłem 09 marca, Napisz coś tam wtedy temat wpadnie na samą górę i ludzie znów zauważą.🧐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 (edytowany) 6 minut temu, Mikelas76 napisał: Shame on me Ja tylko slucham 😉 Czy nie ma zwarcia między PE, a fazą? Albo między masą , a sygnałowym? 😂😂😂 Dobra Michu, kończymy, luz się przydał trochę w wątku. Ale teraz to już przesada 😆😆😆 Edytowano 21 marca 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Male info dla zainteresowanych - Pro nie ma izolacji galwanicznej na wyjsciu coax. W pomiarach wychodzil mi DC offset od -5mV do -18mV, w zaleznosci od sample rate. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Dnia 21.03.2023 o 09:49, Mikelas76 napisał: Oczywiscie ze sprawdź. Ja wszystko sprawdzam sam, na sluch. Jeśli nie gra mi lepiej to nie ma sensu. przepłacać. Na razie mi się do tego nie pali. Bo nie oczekuje przeskoku. ale najważniejsze że Ty jesteś zadowlony. Dnia 21.03.2023 o 09:59, kiki2010 napisał: Ja słucham codziennie. Nie odróżnisz jednego od drugiego. 😀 Mam nawet kolegę który zmienił lumina u1 na malinę jako Roon Endpoint. Stwierdził że szkoda kasy. Albo i tak, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majmaj Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Cześć Panowie zastanawiam się nad tym odtwarzaczem, ino walczę z sobą pomiędzy Taga Harmony TWA-10B a Wiim Pro. Wiim Pro muśże sprowadzać z zagranicy co bardziej problematyczne, Taga od ręki. Wstępnie będzie to grało po RCA, po wakacjach może dokupię jakiś DAC. Mam obecnie yamaha wxad-10 ale zawiesza się przy strumieniowania radia w formacie FLAC, głównie z tego powodu wymiana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioMoon Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Witam wszystkich, mam pytanie: dzisiaj przyszedł do mnie WiiM Pro. Podłączyłem go kablem optycznym i przy zmianie utworów np. z Tidala mam w prawej kolumnie za każdym razem krótki dźwięk na początku utworu, taki ”pstryk” - czy może mam coś nie tak z mini wieżą? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Z Tidala przez Connect czy z aplikacji WiiM Home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioMoon Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) 14 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Z Tidala przez Connect czy z aplikacji WiiM Home? Nie próbowałem przez Connect, tylko przez WiiM Home. Chyba coś będzie z mini wieżą, przypomniałem sobie, że jak podłączałem tv przez kabel optyczny to tez przy włączeniu wieży był taki trzask. Obecnie coaxial nie mam, spróbowałem na rca i problem nie występuje. Edytowano 23 marca 2023 przez AudioMoon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 WiiM wymusza relock na DACu przy recznej zmianie utworow prawie w kazdym przypadku, a to przy niektorych DACach skutkuje kliknieciem. Przy korzystaniu z Connect tak jest tylko gdy przy zmianie utworu zmienia sie sample rate, wiec mozna tym rozpoznac, czy to tej kategorii przyczyna. Acz nie kojarze, zeby to bylo zalezne od kanalu. Na analogowy wyjsciu tak nie bedzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Dokładnie. Twój DAC się gasi i włącza ponownie na odpowiedni sygnał. Niektóre DACi tak reagują ale błąd lezy po stronie źródła. Jeśli recznie nie klikniesz przeskoku tylko samo przejdzie na kolejny utwór to tego nie będzie. Była o tym mowa przy Wiim mini także na optyku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts