ProjectPi Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 15 minut temu, J4Z napisał: Ja z tobą dyskutować nie będę. Proszę abyś nie obrażał. Nie rozumiem. Kogo / co obrazam? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Nowacki Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Pewnie ma manie niższości 1500mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 22 minuty temu, J4Z napisał: Pewnie masz niskie IQ. Po prostu rozmawiaj normalnie. W jakim celu wstawki o krasnoludkach? Staram sie. Chetnie zastapie krasnoludki czyms innym jesli ktos mi podpowie co to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 Panowie chill Dajcie sobie prezent na mikołaja i na wstrzymanie zostawmy to bo niepotrzebnie przejdziemy na kwestię kabli.... Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 2 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 A propos prezentu to Pro na gwiazdke moze sie nie udac, bo planowany stock na Amazon dla EU jest na styczen. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 6 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 150 USD za Pro sie potwierdzilo. W naszym przypadku przy zamowieniu z USA i dodaniu VAT + koszty wysylki wychodzi prawie 200 USD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Na Amazonie właśnie sie pojawil w cenie 149 usd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 52 minuty temu, Prawie Audiofil napisał: Na Amazonie właśnie sie pojawil w cenie 149 usd. We wtorek, wiec troszek wczesniej niz "wlasnie" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Od wczoraj u mnie. Wielkie pudlo porownujac z Mini. Podobnie jak Mini z potencjalem na bit-perfect od zrodla do DA, tyle ze nie przy korzystaniu z chromecast. Dla zainteresowanych, wiecej detali tu: https://wiim.community.forum/threads/my-pro-tests.186/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Oba sa zdolne do transferu bit-perfect. A czy tak bedzie w istocie, zalezec bedzie od tego czym i do czego zostana podlaczone. Wstepnie wyglada na to, ze Pro ma odrobine mniejszy jitter / lepszy zegar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekWF Napisano 28 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 Mariusz, a jak wrażenia dźwiękowe mini vs pro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2022 8 minut temu, JacekWF napisał: Mariusz, a jak wrażenia dźwiękowe mini vs pro? W scenariuszu bit-perfect nawet nie probuje ich szukac, bo w krasnoludki nie wierze. A tam gdzie nie mam bit-perfect, czyli na miniDSP, nie slysze roznic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 A co tak raptem ucichlo? Żadnych relacji posiadaczy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał: A co tak raptem ucichlo? Żadnych relacji posiadaczy... A co bys chcial wiedziec? Myslisz, ze zbior posiadaczy tu ma wiecej niz jeden element? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 @Mariusz Kopacki czy masz może jak przetestować triger out ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 13 minut temu, Tomasz S. napisał: @Mariusz Kopacki czy masz może jak przetestować triger out ? Tak. Gdy znajde kabelek, to sprawdze, czy poprawnie steruje wzmacniaczem. Pewnikiem dam znac jutro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Dzięki! Nie znalazłem w internecie wzmianki czy ktoś używał a chciałbym właśnie,żeby mi wybudziło wzmacniacz. Jeżeli wzmacniacz ma też auto standby nieużywany to wydaje mi się to super opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 19 minut temu, Tomasz S. napisał: żeby mi wybudziło wzmacniacz. Jak mowa o końcówce mocy to ok. Jak o integrze to już nie kumam ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 42 minuty temu, Tomasz S. napisał: Dzięki! Nie znalazłem w internecie wzmianki czy ktoś używał a chciałbym właśnie,żeby mi wybudziło wzmacniacz. Jeżeli wzmacniacz ma też auto standby nieużywany to wydaje mi się to super opcją. Jednak kabelka 2,5 niet, a w Pro nie ma 3,5, choc pierwotnie mial byc. Sterowania wzmacniaczem nie sprawdze w najblizszym czasie, ale zmierzylem miernikiem trigger out. Wychodzi 12V w trakcie odtwarzania, a po pauzie po minucie czy dwoch jest 0V. Wzmacniacz powinien dawac sie tym sterowac zatem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 3 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: A co bys chcial wiedziec? Myslisz, ze zbior posiadaczy tu ma wiecej niz jeden element? Jestem posiadaczem Wiim Mini od początku dziejów w Polsce i chciałbym wiedzieć, czy przesiadka na Wiim Pro wnosi zauważalne i ewentualnie jakie zmiany w dźwięku. Bo juz zaczynam oglądać transporty za wielokrotność tej sumy i mam nadzieję, ze ktos mnie powstrzyma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jak mowa o końcówce mocy to ok. Jak o integrze to już nie kumam ? Wyobraźmy sobie taką sytuację że gotuje coś w kuchni i chce ,żeby w salonie zaczęła grać już muzyka. Na telefonie ustawiam Spotify connect na Wiim, ten wybudza integrę i sobie gra. Jak skończy grać to wzmacniacz po 20 minutach idzie do trybu uśpienia. Drugi przykład to jakbym połączył sobie alexę z wiimem to mogę głosowo uruchomić wzmacniacz. Wzmacniacz ma też trigger out i może być przedwzmacniaczem i wybudzać jeszcze np końcówkę mocy więc robi się taki łańcuszek. 5 minut temu, Prawie Audiofil napisał: Bo juz zaczynam oglądać transporty za wielokrotność tej sumy i mam nadzieję, ze ktos mnie powstrzyma Stop, in the name of love ! https://youtu.be/NPBkiBbO4_4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 51 minut temu, Tomasz S. napisał: Wyobraźmy sobie taką sytuację że gotuje coś w kuchni i chce ,żeby w salonie zaczęła grać już muzyka. A ile masz kilometrów z kuchni do salonu ? 😂 Sorry , nie mogłem się powstrzymać. Jasne , że możesz sterować sprzętem wg. uznania. Jest jeszcze ustawienie głośności na wzmacniaczu , ale to rozumiem też przez komórkę ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał: Bo juz zaczynam oglądać transporty za wielokrotność tej sumy i mam nadzieję, ze ktos mnie powstrzyma Po co? Bitperfect to bitperfect, chyba nie sądzisz, ze jakiś Lumin, albo inny Naim zagrają lepiej do tego krążka. 😊 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Po co? Bitperfect to bitperfect, chyba nie sądzisz, ze jakiś Lumin, albo inny Naim zagrają lepiej do tego krążka. 😊 Dzięki DiBatonio! zostanie mi więcej na tor analogowy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał: Jestem posiadaczem Wiim Mini od początku dziejów w Polsce i chciałbym wiedzieć, czy przesiadka na Wiim Pro wnosi zauważalne i ewentualnie jakie zmiany w dźwięku. Bo juz zaczynam oglądać transporty za wielokrotność tej sumy i mam nadzieję, ze ktos mnie powstrzyma Nie wnosi zadnych zmian do dzwieku w porownaniu z Mini. Jak stream idzie do DACa bit-perfect to idzie bit-perfect, identycznie z oryginalem. Moze byc inaczej jak sie to i owo w dzwieku zmieni, ale oba WiiMy nic nie zmieniaja jesli nie uzywasz EQ, masz glosnosc na 100% i laczysz sie z DACem, ktory wezmie na bary niedoskonalosci spdif. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts