Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
17 godzin temu, terracan1929 napisał:

I jak już ktoś wyżej wspomniał, to też jest jakaś forma lokaty kapitału. Zegarki jak wszystkie dobra luksusowe drożeją i dobry, markowy zegarek zawsze będzie sporo warty.

Tylko sprzedać żal 😜

Napisano
1 godzinę temu, pairtick napisał:

Czy ja wiem, zależy z której strony na to spojrzeć.

fakt , na tym zdjęciu trochę odstają swoją surowością. Ale jak by je tak machnąć na czerwono ? :) 

1 godzinę temu, lpomis napisał:

Więc gdybyś wybierał się na Jowisza i zabrał ze sobą Rolexa za bańkę, to tykałby odrobinę wolniej

A może to być podstawą do reklamacji ? 

Napisano
5 godzin temu, tomek4446 napisał:

jestem ekonomistą , wieloletnim handlowcem , miałem trzy własne firmy , ale tego co piszesz za cholerę nie rozumiem.

Tomek, no offence, co z tymi trzema firmami i dlaczego nie?

Napisano

Największe przychody w segmencie domowego HiFi audio generują firmy łączące sprzęt premium z masowym rynkiem konsumenckim.[1][10]

## Tabela porównawcza

| Firma | Przychody (mln USD, szac. 2024/2025) | Pracownicy (szac.) | Uwagi |

|--------------------|--------------------------------------|--------------------|-------|

| Bose | 4 000 – 5 000 | 10 000+ | Lider w głośnikach bezprzewodowych i AV domowym [11] |

| Sonos | 1 500 – 2 000 | 1 500 – 3 000 | Systemy multiroom, streaming audio [11] |

| Bang & Olufsen | 400 – 500 | 2 500 | Luksusowe HiFi, design premium [12] |

| KEF | 100 – 200 | 500 – 1 000 | Głośniki HiFi, aktywna technologia [13] |

| Bowers & Wilkins | 113 – 179 | 370 – 1 000 | Premium głośniki i słuchawki [11][10][11] |

| Focal | 100 – 150 | 1 000+ | Francuskie HiFi, kolumny i słuchawki [2] |

| Naim Audio | 50 – 100 | 200 – 400 | Brytyjskie wzmacniacze i streamery [2] |

Dane oparte na szacunkach rynkowych; dokładne liczby zależą od źródła i roku fiskalnego.[1][11] Firmy jak Yamaha czy Harman mają wyższe przychody, ale większy udział w pro-audio niż czystym HiFi domowym.[1]