Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szukasz dobrego wzmacniacza z bogatą funkcjonalnością sieciową w rozsądnej cenie i z bardzo dobrym dźwiękiem? Sprawdź 🇫🇷 OCTAVIO AMP.

Zapraszamy serdecznie do salonu Q21 na prezentacje. Szczegóły dostępne są pod LINKIEM.

A poniżej fragment kolejnej, bardzo pozytywnej recenzji wzmacniacza all-in-one Octavio AMP, tym razem w magazynie Multiroom - LINK.
"Ten wzmacniacz Octavio udowadnia, że dziś możliwe jest oferowanie wysokiej jakości produktów audio. Muzyka tam jest, po prostu. Zawsze można narzekać na ten czy inny szczegół, oczywiście z urządzeniami kosztującymi 10 lub 100 razy więcej możemy osiągnąć znacznie więcej. Ale jeśli pozostajemy w sferze prostej przyjemności słuchania muzyki, nie chcemy spędzać miesięcy lub lat próbując stworzyć kompletny system z wielu oddzielnych elementów i kabli, to Octavio Amp wychodzi naprzeciw Twoim wymaganiom."
Tłumaczenie fragmentu recenzji w magazynie Multiroom.fr

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66
www.Q21.pl

Zapraszamy na film, prezentujący urządzenie:

Napisano

Brakuje mi w tym filmiku porównania z innymi urządzeniami tego all-in-one / wzmacniaczami z wbudowanymi funkcjami sieciowymi, choćby i droższymi, jak na przykład Audiolab czy Denon. ;) Albo jak dobierać głośniki do tego Octavio.

Napisano (edytowany)

Miałam okazję przez parę dni posłuchać Octavio w wersji 32V i zgodzę się, że jako rozwiązanie dla osób, które szukają kompaktowego urządzenia i nie szukają dziury w całym, to może być strzał w 10.  Szczególnie biorąc pod uwagę całą jego funkcjonalność kontra gabaryt i cena.

Faktycznie jest maleńki, do tego stopnia, że umieszczenie na tylnej ściance wszystkich złącz okazało się niezłym wyzwaniem. Wpięcie wszystkich kabli wymaga ciut gimnastyki, no i przy bardziej sztywnych czy cięższych przewodach może się zdarzyć, że wzmacniacz stanie dęba.

Bardzo łatwo dał się uruchomić, podłączyć z wifi. Niestety aplikacja nieco rozczarowała zarówno funkcjonalnością jaki i stabilnością działania. Na usprawiedliwienie Octavio muszę napisać, że jestem całkowicie rozpuszczona przez Sonosa, który ma genialną aplikację :-), więc moja poprzeczka jest postawiona bardzo wysoko.

Grał z Ariami 926 oraz Electro Voice Gamma i grało to poprawnie/dobrze. Choć czegoś mi trochę brakowało, mimo wszystko. Robiłam sobie spore nadzieje szukając bezpretensjonalnego urządzenia na codzień/upały. Jednak konkurencji z hybrydą Haiku ani lampowym Arioso2A3 nie wytrzymał.

Szkoda, że tak niewiele pamiętam, może powinnam robić notatki ;-). Miejmy nadzieję, że @lpomisspisał się lepiej.

IMG-20220818-170118.jpg

Edytowano przez Asia
Napisano
7 godzin temu, Asia napisał:

Grał z Ariami 926 oraz Electro Voice Gamma i grało to poprawnie/dobrze. (...) Jednak konkurencji z hybrydą Haiku ani lampowym Arioso2A3 nie wytrzymał

Asia, jak to u Ciebie jest - masz dwa systemy w dwu pomieszczeniach? Sądziłem, że Arioso wyparł Brighta, a Electro Voice Gamma zastąpiły Arie.