Kubus72 Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem zainteresowany kupnem Cyrus One z możliwością kupna za chwilę rowniez streamera z APClassic 5 lub 3. Czytałem dosyć sporo pochlebnych recenzji na temat tego konkretnego zestawu. Tylko mam dylemat co do kolumn. Czy 3, które są ponoć bardziej muzykalne czy 5. Pokój w, którym będę słuchał muzyki ma 18 m2. Pokoj jest typowym prostokatem. sprzet będzie ustawiony na dłuższej ścianie. Potrzebuję zestawu uniwersalnego do praktycznie uniwersalnej muzyki od mocnego uderzenia typu Metallica czy Iron Maiden, Pearl Jam do Diany Krall i muzyki klasycznej. Preferuję dźwięk bardziej naturalny z nieprzesadzonym dudniącym basem, ale nisko schodzącym, czytelnym środkiem, niekrzykliwymi i męczącymi tonami wysokimi gdzie można muzyki słuchać długimi godzinami nie męcząc się. Mój dotychczasowy zestaw to sprzęt z lat 90'. Amplituner Onkyo TX 8511 z kolumnami Paradigm Monitor 3. Źródła z, których słucham to już tylko Tidal HiFi Master i Deezer. Odtwarzacza CD już nie mam. Widziałem dobre oferty tego typu sprzętu używanego w super stanie. Biorę też pod uwagę kupna sprzętu nowego w jakiejś super ofercie w zestawie. Rozwazalem tez kupno Marantza 7000N z Fyne F501, ale chyba powyzszy zestaw będzie bardziej dojrzały muzykalnie. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 (edytowany) Zaproponowałbym system oparty na używanym Cyrusie 8.2 DAC z AP C3. Bardzo uniwersalne, żywe granie. I coś ekstra - zjawiskowe napowietrzenie średnicy i wysokich. Świetna synergia. Edytowano 8 grudnia 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Ja tez bym stawiał na 3ki. I jeśli jest opcja to 8,2. Był także u dystrybutora ostatnio na dobrej przecenie. 501ki fajne kolumny tez. Cieplejsze. mniej rozdzielcze, mocniejsze nieco na basie. Jest jeszcze kilka ciekawych produktów. Byłeś na odsłuchu? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 9 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Nie, nie byłem na odsłuchu. Co byś jeszcze zaproponowal?, a Marantz 7000n jak się ma do Cyrusa?. Jaka konkretnie byłaby cena na 8.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Marantz zagra równiejszym dźwiękiem ale nie uzyskasz takiej przestrzeni jak w Cyrusie. Jeśli chodzi o Audio Physic to koniecznie posłuchaj 5 i 3, ponieważ prezentują inne brzmienie. Classic 3 są muzykalniejsze, bliższe na średnicy. Classic 5 to jaśniejsze brzmienie z węższą sceną dźwiękową. Do Classic 3 podobne są Classic 8. Fyne Audio F501 to gęsto brzmiące kolumny, które potrzebują dynamicznego wzmacniacza typu Heed Elixir, Atoll IN100 czy właśnie Marantz PM7000n. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Cześć, Biorąc pod uwagę wielkość Twojego pokoju możesz śmiało wstawić tam zarówno 3 jak i 5. Biorąc pod uwagę preferowaną muzykę oraz preferencje bardziej dojrzałego dźwięku obstawiałbym 5, jednak 3 również zdadzą egzamin. Pytanie również o miejsce, w którym chciałbyś ustawić kolumny, to może dać odpowiedź, który wariant byłby lepszy. Jeśli byłbyś zainteresowany wyceną zapraszam na priv, możemy również przygotować atrakcyjną ofertę na model 6DAC czy 82DAC. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 Również biorąc pod uwagę muzykę i realizacje tych zespołów szedłbym chyba raczej w AP Classic 5, ewentualnie możesz jeszcze spojrzeć w kierunku Acoustic Energy AE320. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 21 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 A jak sprawdzi się Audiolab 6000 Play z AP Classics 5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 Moim zdaniem idziesz wtedy w stronę bardziej dudniącego basu. Pozdrawiam, Michał 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 Trzeba jeszcze umiec odróżnić bas dudniacy od normalnego głębokiego. Co, jak się okazuje, nie dla wszystkich jest zrozumiałe. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2022 To też prawda. Niektórzy to lubią. Tu jednak też obstawiam że z Cyrusem czy Atollem było y po prostu ciekawiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2022 Będzie za dużo midbasu przy AP Classic 5. Dla mnie nr1 jest Atoll In50 Signature lub jeśli lubisz dynamiczniejsze brzmienie to IN100 Signature. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2022 I tu się zgadzamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts