maciek72 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Kolego , załóż nowy temat w odpowiedniej zakładce i tam ratuj świat . Proszę. Może wystarczy już roz... tego tematu w tym temacie ? 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, audiowit napisał: Ale co? Chcesz zeby ktoś kupował te smieci? Moze warto go od razu uswiadomić. Problem jest taki,że uważasz,że Twoja racja jest najważniejsza i każdy inny się myli. Celowo śmieciami nazywasz coś co Ci się nie podoba. Moim zdaniem to całkiem fajne monobloki, a Ty stawiasz się w roli eksperta nie dlatego ,że nim jesteś , a dlatego,że masz droższy sprzęt. Niech każdy kupuje co chce. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze to calkiem fajne monobloki? Po to jest wlasnie cło dla takich jak Ty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Na jakiej podstawie Ty stwierdzasz ze to smieci? To dziala we dwie strony, takie STWIERDZANIE. Kazdy ma do tego prawo. Jedni jednak potrafia uszanowac czyjes zdanie, innym to sie w glowie nie moze zmiescic. Ciekawe dlaczego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoś Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, audiowit napisał: Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze to calkiem fajne monobloki? Po to jest wlasnie cło dla takich jak Ty. Cła są narzędziem polityki handlowej państw a nie karą dla ludzie ,ze sprowadzają sobie jakieś drobiazgi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Proszę nie karmić .... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Wlaśnie, drobiazgi. Wiesz na czym robi się najwieksza kasę. Na drobiazgach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @audiowit, twierdzisz że to śmieć, a zupełnie zapominasz o różnych przezaczeniach dla sprzętu audio. Może Ty i ja nie postawimy tych chińczyków na ołtarzyku w podstawowym systemie stereo któremu nikomu nie damy ruszać. Takie tanie monobloki to fajne rozwiązanie to rozwinięcia niedrogich systemów kina domowego czy np. do budowania drugiej czy n-tej strefy w domu. Prosty przykład Onkyo. Ma wbudowanych 9 wzmacniaczy ale przetwarza 11. Soft daje możliwość wykorzystania wszystkich kanałów dodając końcówki mocy wyłącznie na "tylne" kanały, uważasz że taki tani monoblok na "tyły" to zły pomysł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Moje podejscie jest inne. Monobloki do satelit nie są mi potrzebne wiec nie kupię ich. Butler, ale wiesz, ze nie o to mi chodzi. Wyprowadzasz pieniadze ( czyli jakiś kapitał) z kraju zeby kupić cos bez wartosci. To takie koraliki dla indian za skory i zloto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murciano Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Myślę, że powinieneś napisać o tym piosenkę... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu A ja myslę, ze powinienes wrocic do przedszkola. No chyba, ze nie ukonczyleś i nadal tam siedzisz. Jeszcze wracajac do utraty wartosci tych spezetow. Ktos napisal, ze staci tyle samo co uznany sprzet. No nie. Straci wiecej bo nikt tego nie kupi. Bo bedzie nastepny w ladniejszym kolorze lub ... tanszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu @audiowit myślę,że już czas kończyć ta dyskusję. Jeżeli chcesz załóż ja w innym temacie. Ten jest o okazjach cenowych. Ciebie to nie interesuje, odwiedzających ten temat tak. W sumie to jeżeli Moderacja mogłaby usunąć tę dyskusję z tego tematu to łatwiej by się czytało. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murciano Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, audiowit napisał: A ja myslę, ze powinienes wrocic do przedszkola. No chyba, ze nie ukonczyleś i nadal tam siedzisz. Jeszcze wracajac do utraty wartosci tych spezetow. Ktos napisal, ze staci tyle samo co uznany sprzet. No nie. Straci wiecej bo nikt tego nie kupi. Bo bedzie nastepny w ladniejszym kolorze lub ... tanszy. Poczucie humoru to cecha ludzi inteligentnych. ...Ty i tak nie zrozumiesz, ale inni może będą mieli troche beki 😂🤣 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Beki spod budki z piwem. A ja apeluje do moderacji zeby nie usuwala tych postow. Mam prawo do wlasnych spostrzezeń. Mysle, ze jesli choc 1% czytelnikow da ten wywod do myslenia to bedzie juz duzy krok zeby podniesc kulture techniczna i swiatopogladową. Masz Tomek jeszcze jakies inne okazje ? No i nie odpowiedzialeś na pytanie czy nie liczac ceny uwazasz ten monoblok za okazję? Np walory soniczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murciano Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, audiowit napisał: Beki spod budki z piwem. No i już wiemy jakie są Twoje klimaty. Większy dramat niż elektrośmieci to to, że w internecie byle kto może napisać co chce i nawet jak już dla wszystkich wokół jest jasne, że bredzi, to ten dalej idzie w zaparte. Taka źle rozumiana indywidualność. I już bez przenośni, bo tego to Ty zupełnie nie rozumiesz - Internet jest pełny takich baranów jak Ty i to jest dopiero prawdziwy dramat naszych czasów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 40 minut temu, audiowit napisał: Moje podejscie jest inne. Monobloki do satelit nie są mi potrzebne wiec nie kupię ich. Bo nie jesteś grupą docelową dla tych zabawek. Prowadzenie krucjaty przeciw chińczykom też nic Ci nie da, w pełni rozumiem że kierują Tobą wyższe idee by wspierać choć częściowo rodzimy, czyt. europejski rynek, ale jest jak jest i nie wygrasz z tym. Cena powala na kolana a jakość? A kto by się tym przejmował. Z drugiej strony jakość wcale nie musi zła, kierujemy się często stereotypami i doświadczeniem które nie zawsze musi być w tej chwili zgodne z rzeczywistością. Temat jest o okazjach cenowych. Nie jest ona dla Ciebie, podobnie jak okazje dotyczące audiofilskich switchy czy kabli zasilających nie są dla mnie. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Widzisz, nie do konca. Przeciez sluchalem wiele tych okazji. Czy wygram? Przeciez to nie wojna. To kwestia swiadomosci. Nie chodzi o takiego goscia jak ten, co powyzej tylko tych co potrafia zdobyc sie na chwile refleksji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, Butler napisał: Temat jest o okazjach cenowych Nazwa tematu to okazje cenowe. Nie wertowałem całego, ale kilka razy tu byłem, nie widziałem żadnej. W sprzęcie używanym jest masa okazji cenowych ale odbiorców dobrego, wartościowego sprzętu niewielu stąd nie ma co tu wklejać. Ludzie wolą nowe, "pewne" pachnące. Ja np nie mam z tym problemu niech napędzają gospodarkę innych krajów tam też ludzie żyją, jakoś :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 minut temu, audiowit napisał: Widzisz, nie do konca. Przeciez sluchalem wiele tych okazji. W tej kwestii zachowam zdecydowany dystans, jest mnóstwo osób zadowolonych np. z SMSL, nie wrzucę do jednego wora wszystkiego co ma na plakietce ChRL choć światopoglądowo też nie za bardzo mi to leży. No ale nie będę hipokrytą, miesiąc temu kupiłem do syna TV 55" TCL. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu No wiesz, ale nie wciskaleś innym tego szajsu tylko synowi :))) a to róznica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Problem jest taki że ten "szajs" za niecałe 3000zł nie ma w sobie nic do zarzucenia do tego stopnia że chyba byłbym w stanie kupić ten sam model w wersji 98" (~15000zł) rezygnując z 3-letniego Sony 75" oraz projektora. Edytowano 59 minut temu przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 50 minut temu, audiowit napisał: Jeszcze wracajac do utraty wartosci tych spezetow. Ktos napisal, ze staci tyle samo co uznany sprzet. No nie. Straci wiecej bo nikt tego nie kupi. Bo bedzie nastepny w ladniejszym kolorze lub ... tanszy. Tutaj już dokładnie widać ze nie masz pojęcia o czym piszesz. Miałem Sabaja A4 którego kupiłem za 350zl a sprzedałem za 400 po 2 latach. Później kupiłem Smsl A300 za 600zl i zaraz dokupiłem drugiego za 500zl żeby je zmostkowac dla testu. Po roku jednego i drugiego sprzedałem za 600zl sztukę. Teraz mam Sabaja a30a i jakbym chciał to mógłbym go sprzedać od ręki za tyle co go kupiłem więc jak widzisz te śmieci trzymają cenę lepiej niż lepsze marki. Teraz kupowałem WiiM ultra i śledziłem używki a ich ceny to 1400 lub nawet 1450zl a nowy kupiłem za 1520zl ze sklepu z Polski. Radze wiec nie wypowiadać się o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 36 minut temu, audiowit napisał: Masz Tomek jeszcze jakies inne okazje ? No i nie odpowiedzialeś na pytanie czy nie liczac ceny uwazasz ten monoblok za okazję? Np walory soniczne. Mam pełno, założyłem ten temat, żeby każdy mógł się dzielić swoimi. Ty jakieś wrzucałeś ? Odpowiem na pytanie ale nie zaśmiecają już. Tak uważam,że tak dużo czystej mocy w tej cenie to okazja, zresztą nie bez powodu są tak popularne. Zresztą sam mam wzmacniacz oparty o 3255 , nie wybrałem monobloków , bo wizualnie mi się nie podobają i ilość kabli mi nie pasuje. Mam oprócz tego Atolla, Audiolaba, mam Wiimy, dopiero sprzedałem Yamahę. Czytam i oprócz tego sam porównuje. Dzięki temu mam jakąś wiedzę o doświadczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @Artur Charicki sory, ale uśmiałem się czytając to 😆😆😆😆 mega hehehehheeh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Spoko ale czy to takie śmieszne? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts