Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Recommended Posts

Napisano
28 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To jest cena która była po raz pierwszy w cenniku za ten model. Dlatego na plakietce taka musi być.

Bzdury, pokrętne, idiotyczne tłumaczenie.

Niby dlaczego musi być podana cena z z pierwszego cennika???
Jeżeli sklep oferuje cenę promocyjną, to zgodnie z prawem, jest zobowiązany podać najniższa cenę z ostatnich 30 dni, żeby klient wiedział czy jest to naprawdę promocja, a nie pierwszą cenę urządzenia przy wprowadzeniu na rynek.

Nie pogrążaj się.

Napisano
9 minut temu, S Komp napisał:

Bzdury, pokrętne, idiotyczne tłumaczenie.

Niby dlaczego musi być podana cena z z pierwszego cennika???
Jeżeli sklep oferuje cenę promocyjną, to zgodnie z prawem, jest zobowiązany podać najniższa cenę z ostatnich 30 dni, żeby klient wiedział czy jest to naprawdę promocja, a nie pierwszą cenę urządzenia przy wprowadzeniu na rynek.

Nie pogrążaj 

Nikt Cię do niczego nie zmusza. Każda firma ma swoją politykę. Amen.

Napisano
Przed chwilą, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nikt Cię do niczego nie zmusza. Każda firma ma swoją politykę. Amen.

Niezła polityka sklepów TOP Hi-Fi -  szukanie jelenia, który  w ferworze przedświątecznych zakupów zapłaci kwotę dwukrotnie wyższą od rynkowej! 🤣

Napisano
18 godzin temu, pairtick napisał:

PRAKTYKA była taka, że mogłeś kupić bezpośrednio w Anglii - bez dodatkowych kosztów - a dostarczał to np. Amazon Polska lub Amazon Niemcy. 

A i same sklepy wysyłały bezpośrednio do Polski. 

Mówiąc krótko, była realna konkurencja.

nie  no to ja wiem, zdarzyło mi sięściagać sprzęt z UK. Ale pytałem o coś innego bo realnie teraz masz dużą konkurencję na zachodzie. Dużą.

12 godzin temu, terracan1929 napisał:

Z własnego doświadczenie z Topami napiszę, że można wynegocjować u nich dobrą cenę.

Mają nawet opcję internetową - zaproponuj swoją cenę. Zaproponowałem i w takiej kupiłem. 

Ale podobnie jest w innych branżach. Rok temu dostałem rabat na auto w wysokości 50 tys. zł. Salon z drugiego krańca Polski, ale dostałem dużo lepszą cenę niż mogłem otrzymać u siebie w Trójmieście.

W Topach nie ma jednej globalnej polityki. Każdy sklep decyduje co robi i jak robi troche po swojemu. Dlatego śa lepsze i gorsze doświadczenia. Aż nawet takie mocno skrajne. 

Ja na przykłąd paradoksalnie ale musze jechać do innego miasta. Albo dzwonić na drugi koniec Polski. Ale czasem się coś da.