Rafał S Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 (edytowany) Jak w temacie, w związku z upgradem systemu i zakupem wzmacniacza Norma Revo Ipa 140, sprzedam swój poprzedni – Haiku SOL Indigo. Kupiony jako fabryczna nówka w salonie Audioneo w sierpniu 2022 r., Stan idealny. Wszystko w komplecie: pilot, oryginalny karton z zabezpieczeniem producenta, dowód zakupu i gwarancja do sierpnia 2024 r. Szczegóły podane przez producenta: Wzmacniacz tranzystorowy SOL Indigo o mocy 75/120 W. Konstrukcja wzmacniacza opiera się na rozwiązaniu opracowanym w Haiku-Audio prowadzenia sygnału przez pierwsze dwa stopnie pracujące w klasie A w topologii single ended i stopniu końcowym Push-Pull opartym na tranzystorach bipolarnych, jak w starych dobrych wzmacniaczach ze złotej epoki Hi-End. Gałka w kolorze indigo, front grafitowy. Wskaźniki wychyłowe, pilot głośności. Moc wyjściowa: 75/120 W Klasa pracy: A (single ended, Push-Pull) Pasmo przenoszenia (do 1dB): 16Hz - 96 kHz, (do 3dB): 8Hz - 192 kHz. Recenzja portalu „W stereo” ze zdjęciami: http://wstereo.pl/test-haiku-audio-sol-indigo-wszystko-do-siebie-pasuje/ W swoim czasie sam pisałem o nim bardziej szczegółowo tu: https://forum.audio.com.pl/topic/88332-haiku-sol-indigo-jeszcze-więcej-audiofilskiego-powietrza/ W skrócie: duży dźwięk, barwny i nasycony, z otwartymi sopranami. Mocny i dobrze kontrolowany bas, ładnie budowana scena w głąb i na szerokość, dość długie wybrzmienia, wokale przyjemnie łączą namacalność ze świeżością. Wspaniały do jazzu / muzyki akustycznej, ale w odpowiednim torze spokojnie poradzi sobie też z rockiem, również cięższym. Natomiast nie jest to idealny piec do metalu (pod tym względem można lepiej w tym samym budżecie). Indigo zastąpił u mnie Haiku SOLa II. W porównaniu z tamtym charakteryzuje się bardziej otwartą górą, lepszą kontrolą całego pasma (w tym basu), większą przejrzystością, dynamiką i swobodą wynikającą z większej mocy. Rysuje trochę mniejsze źródła pozorne niż SOL II, ale wciąż znacznie większe niż inne piece, z którymi go porównywałem przed zakupem i które u mnie pokonał (były wśród nich Trigon Exxceed i Gato Amp 150). Podpinałem do niego różne kolumny, bardzo fajnie grał z moimi starymi Canto Grand New Premium (Studio 16 Hertz). Zależnie od preferencji można próbować łączyć go z kolumnami nasyconymi, lub szybkimi i przejrzystymi. Unikałbym tylko ekstremalnie jasnych. Cena: 10 000 zł. (do negocjacji). Preferowany odbiór osobisty - zachęcam do odsłuchu u mnie w Gdańsku. Za kilka dni dodam link do ogłoszenia na OLX ze zdjęciami. Oddzielnie sprzedaję swoje kolumny Canto Grand New Premium: Edytowano 28 stycznia 2023 przez Rafał S Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 31 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 Link do ogłoszenia na OLX. https://www.olx.pl/d/oferta/haiku-sol-indigo-stan-idealny-5-m-cy-gwarancja-do-08-2024-CID99-IDSU4Sw.html Oczywiście dla forumowiczów drobny rabat (do negocjacji) od podanej na OLX ceny (10 000 zł.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Można kupić fabrycznie nowy za 10900 pln 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 (edytowany) W takim razie u mnie wciąż znacząco taniej. Szczególnie po rabacie dla forumowiczów (do ustalenia przez PW). A stan różni się od tego "fabrycznie nowego" wyłącznie wygrzaniem. Oba są z tego samego rzutu, bo tamta konkretna sztuka dostępna w sieci też jest z sierpnia 2022 r. Edytowano 1 lutego 2023 przez Rafał S Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Poza tym 2 lata gwarancji i 14 dni na odstąpienie od umowy! Nie umawiam się na pw. Wolę opcje z możliwością zwrotu za 900 pln, poza tym ten wzmak to żaden rodzynek. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 15 godzin temu, Rafał S napisał: . A stan różni się od tego "fabrycznie nowego" wyłącznie wygrzaniem. A prąd w dzisiejszych czasach drogi , także z takim wygrzanym można od razu działać bez żartów to wg mnie Haiku przesadził z ceną , wolałbym dorzucić 2 tyle na jakiegoś luxmana czy accuphasa sorrki za OT 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 @Fantomas @Kubakk proszę nie zaśmiecać oferty. Kto będzie zainteresowany zakupem dopyta sprzedawcę. Zniechęcanie i obrzydzanie oferty jest bynajmniej nie na miejscu. Pozdrawiam. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 5 minut temu, J4Z napisał: @MariuszZ w regulaminie powinien byc punkt: jezeli nie jestes zainteresowny oferta - nie pisz, a takie posty powinny byc usuwane. Myślę iż słowo moderatora powinno być ostatnim , niestety w 2/3 tematów musisz "zaistnieć" swoimi bzdetami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 12 godzin temu, J4Z napisał: @MariuszZ w regulaminie powinien byc punkt: jezeli nie jestes zainteresowny oferta - nie pisz, a takie posty powinny byc usuwane. @MariuszZ Absolutnie. Co to w ogóle za nawyki rozwalania ogłoszeń w taki sposób. Nie jesteś zainteresowany? To nie pisz. Cena za wysoka? To napisz prywatnie do sprzedającego. Proste? A za chwilę handlarz vel śpiąca królewna sam pewnie coś wystawi (obstawiam Cyrusa). 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Dnia 2.02.2023 o 13:03, J4Z napisał: @MariuszZ w regulaminie powinien byc punkt: jezeli nie jestes zainteresowny oferta - nie pisz, a takie posty powinny byc usuwane. J4Z, Nie będziemy na razie zmieniali Regulaminu. Co do reszty-masz rację. Uzupełniłem informację w dziale GIEŁDA, by nie pisać komentarzy. A jak ktoś tego nie zrozumie (lub lubi rozwalać innym wątki), to będą punkty karne. Tym bardziej że już kilka razy były prośby, by nie komentować i nie zaśmiecać Forum. Dotyczy to szczególnie pewnego recydywisty, ale i innym użytkownikom to się zdarzało. Pozdrawiam-i to koniec OT. Kolejne wpisy nie na temat będą usuwane, a co do ich autorów... możecie się domyślić co będzie! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2023 Moderatorom dziękuję za reakcję, kolegom za wsparcie. @Kubakk Kuba, odpowiadam Ci w wątku dot Indigo w dziale Testy. Pozdrawiam wszystkich. Jednocześnie ustalam nową cenę dla forumowiczów: 9700 zł. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2023 (edytowany) Nowa cena dla forumowiczów: 9500 zł (do negocjacji). Przy okazji: @Butler zauważył w innym wątku, że sprzedający mają tu wygodną darmową platformę ogłoszeniową. Dało mi to do myślenia - może powinienem zapłacić szeroko rozumianemu Forum jakąś drobną prowizję od tej usługi? Dlatego od teraz nowa zasada dot. moich ogłoszeń. W przypadku transakcji kupujący płaci mi 95% wynegocjowanej ceny końcowej. Pozostałe 5% wpłaca na konto podane w wątku "Forumowicze pomagają" (akcja pod patronatem Forum). (W ciągu kilku dni dodam tę informację do ogłoszeń na OLX.) Edytowano 12 lutego 2023 przez Rafał S 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 9300 zł (do negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 9100 zł (do negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8900 zł (do drobnej negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8700 zł (do drobnej negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8600 zł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8500 zł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8400 zł. (do drobnej negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2023 Nowa cena dla forumowiczów: 8300 zł. (do drobnej negocjacji). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Sprzedane. 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts