Skocz do zawartości

Rega Elex MK4

Grzesiek202

Recommended Posts

6 minut temu, kaczadupa napisał:

To można posłuchać w salonie audio albo u sprzedającego. :)

To pierwsze nabiera specyficznego charakteru, jeśli nie rozważa się zakupu w tymże salonie. A to drugie może wymagać dłuższej wycieczki. Dlatego doskonale rozumiem, dlaczego @uniquefreak woli najpierw zapytać na forum, zanim np. wybierze się w podróż czy zaryzykuje zakup na odległość w ciemno. :) 

10 minut temu, Rafał S napisał:

cenionego przeze mnie Q21.)

No widzisz, też ich cenię (pomijam marketing z filmów na tubie, tam wszystkie salony są takie same). 

Skoro mają nasze zaufanie to tym bardziej można się zapytać. Nie dalej jak tydzień temu zadzwoniłem do Q21 z zapytaniem o odtwarzacz CD (Rega / Naim). Pierwszy Pan (Rafał) powiedział wprost, że nie jest w stanie sobie przypomnieć różnic a nie chce wymyślać, drugi Pan (Szymon) powiedział o różnicach. A nawet o jakichś drobiazgach czysto użytkowych. I nie promował CD Regi z ich dystrybucji a wręcz pod moje oczekiwania lepszym wyborem będzie Naim. 

Edytowano przez kaczadupa

Serwus

W planach kupno nowego Elex, ofkors na testy (wiadomo), a jak piknie zagra w analogowy torze - zostaje na pokładzie 🫡

16 minut temu, Rafał S napisał:

I to mnie bardziej przekonuje niż ustna opinia tego pracownika salonu, na którego się akurat trafi. (Moja uwaga ma charakter ogólny - nie jest zarzutem do cenionego przeze mnie Q21.) 

Uważam, że ważne jest wyczucie (groove) w każdym aspekcie tematyki audio, również w postaci otrzymywanej wiedzy bazującej na doświadczeniu doradców audio (lub nie - to do wyłapania), czy indywidualnych potrzeb melomana, który powinien znać je bardzo dobrze. Błądzenie po omacku to wieczne poszukiwania Św. Graala :35_thinking: