Rafał S Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia Dnia 27.04.2025 o 20:43, kaczadupa napisał: Gdybyś był faktycznie zainteresowany to telefon do Q21 Nie każdy zainteresowany celuje w nowy sprzęt. 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia (edytowany) 1 minutę temu, Rafał S napisał: Nie każdy zainteresowany celuje w nowy sprzęt. To można posłuchać w salonie audio albo u sprzedającego. Edytowano 30 kwietnia przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 6 minut temu, kaczadupa napisał: To można posłuchać w salonie audio albo u sprzedającego. To pierwsze nabiera specyficznego charakteru, jeśli nie rozważa się zakupu w tymże salonie. A to drugie może wymagać dłuższej wycieczki. Dlatego doskonale rozumiem, dlaczego @uniquefreak woli najpierw zapytać na forum, zanim np. wybierze się w podróż czy zaryzykuje zakup na odległość w ciemno. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia (edytowany) To nie lepiej zadzwonić i zapytać w Q21, jak już pisałem? A może i rabat zmieni wstępny zamysł kupna używki Edytowano 30 kwietnia przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 10 minut temu, kaczadupa napisał: A może i rabat zmieni wstępny zamysł kupna używki I to mnie bardziej przekonuje niż ustna opinia tego pracownika salonu, na którego się akurat trafi. (Moja uwaga ma charakter ogólny - nie jest zarzutem do cenionego przeze mnie Q21.) Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia (edytowany) 10 minut temu, Rafał S napisał: cenionego przeze mnie Q21.) No widzisz, też ich cenię (pomijam marketing z filmów na tubie, tam wszystkie salony są takie same). Skoro mają nasze zaufanie to tym bardziej można się zapytać. Nie dalej jak tydzień temu zadzwoniłem do Q21 z zapytaniem o odtwarzacz CD (Rega / Naim). Pierwszy Pan (Rafał) powiedział wprost, że nie jest w stanie sobie przypomnieć różnic a nie chce wymyślać, drugi Pan (Szymon) powiedział o różnicach. A nawet o jakichś drobiazgach czysto użytkowych. I nie promował CD Regi z ich dystrybucji a wręcz pod moje oczekiwania lepszym wyborem będzie Naim. Edytowano 30 kwietnia przez kaczadupa Odpisz, cytując
uniquefreak Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia Serwus W planach kupno nowego Elex, ofkors na testy (wiadomo), a jak piknie zagra w analogowy torze - zostaje na pokładzie 🫡 16 minut temu, Rafał S napisał: I to mnie bardziej przekonuje niż ustna opinia tego pracownika salonu, na którego się akurat trafi. (Moja uwaga ma charakter ogólny - nie jest zarzutem do cenionego przeze mnie Q21.) Uważam, że ważne jest wyczucie (groove) w każdym aspekcie tematyki audio, również w postaci otrzymywanej wiedzy bazującej na doświadczeniu doradców audio (lub nie - to do wyłapania), czy indywidualnych potrzeb melomana, który powinien znać je bardzo dobrze. Błądzenie po omacku to wieczne poszukiwania Św. Graala 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 8 minut temu, uniquefreak napisał: planach kupno nowego Elex, ofkors na testy (wiadomo), a jak piknie Gdyby z Elex zabrakło organiczności, płynności i ciepła to zostając przy Redze jest Elicit mk5. Tylko cena inna. Trzymam kciuki za Elexa. 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 30 kwietnia Napisano 30 kwietnia 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Trzymam kciuki za Elexa. Ja również;) 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 maja Napisano 1 maja 15 godzin temu, kaczadupa napisał: A nawet o jakichś drobiazgach czysto użytkowych. I nie promował CD Regi z ich dystrybucji a wręcz pod moje oczekiwania lepszym wyborem będzie Naim. Zaciekawiłeś mnie. Jakie to oczekiwania, w których Naim miałby być lepszym wyborem? 1 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 maja Napisano 1 maja Ok, Może inaczej. Jakie są Twoje oczekiwania od odtwarzacza CD? 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 maja Napisano 1 maja Rozumiem, że miałeś u siebie Naima CD5si oraz Rege Saturn MK3? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 maja Napisano 1 maja Nie, ale czemu zmieniasz temat? Przecież dobrze wiesz o co pytałem 😀 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 maja Napisano 1 maja Czyli cała ta dyskusja jest niepotrzebna. Miłego weekendu. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 maja Napisano 1 maja A od kiedy rozmawiamy na forum tylko o tym co mamy/mieliśmy? Może nie zrozumiałeś mojego pytania. Spróbuję raz jeszcze. Powiedziałeś Panu Szymonowi o swoich oczekiwaniach i on stwierdził, że pod Twoje oczekiwania lepiej sprawdzi sie Naim. I ja pytam o te oczekiwania. 😅 5 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 maja Napisano 1 maja No tak, bym zapomniał, nie jestem audiofilem godnym Twojej uwagi. Więcej nie będę pytał jakie masz oczekiwania od cedeka. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 maja Napisano 2 maja 18 godzin temu, soberowy napisał: Może nie zrozumiałeś mojego pytania. Unikanie odpowiedzi na niewygodne pytania to strategia, którą Adam podchwycił od swojego idola. 1 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 maja Napisano 2 maja Nie mogę się z Tobą zgodzić Rafale. Ja zawsze odpowiadam, nawet na niewygodne pytania 😉 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 maja Napisano 2 maja 42 minuty temu, Rafał S napisał: Unikanie odpowiedzi na niewygodne pytania to strategia, którą Adam podchwycił od swojego idola. A wiesz, że dziś ta sama myśl przeszła mi przez głowę 😂. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 maja Napisano 2 maja 22 godziny temu, soberowy napisał: Ok, Może inaczej. Jakie są Twoje oczekiwania od odtwarzacza CD? Ja myślę że chodzi o kolor wyświetlacza i mechanizm ładowania płyty, bo cała ta historia, że cedeki różnią się brzmieniem to nic innego jak tylko audiofilskie voodoo. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 maja Napisano 2 maja To tylko Adam wie, czemu chce kupić odtwarzacz CD bez wyjścia cyfrowego, posiadajac cenionego wśród audiofili Chorda 😀 Trzymam kciuki za Proacze i Cyrusa 😉 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 maja Napisano 2 maja (edytowany) 2 godziny temu, soberowy napisał: To tylko Adam wie, czemu chce kupić odtwarzacz CD bez wyjścia cyfrowego, posiadajac cenionego wśród audiofili Chorda 😀 No właśnie. Minimalistyczny Naim CD5si jest oczywiście tańszy, ale rzeczywiście skazuje nas na wbudowanego daka. Tymczasem Rega Saturn MK3 ma pięknie rozdzieloną sekcję transportu cyfrowego i przetwornika i oferuje wyjście koaksjalne i optyczne. Do tego jest w II klasie ochronności, więc nie będzie zbierać ani oddawać śmieci do uziemienia. Naim zwyczajnie nie może być lepszy pod każdym względem, chyba, że zawęzimy zbiór kryteriów - stąd zasadność pytania, na które @kaczadupa nie chce odpowiedzieć (a szkoda, bo wybór między tymi dwoma urządzeniami jest ciekawy). Edytowano 2 maja przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 maja Napisano 2 maja 1 minutę temu, Rafał S napisał: Doskonale wiesz na co zwracam uwagę, znasz moje preferencje. Nic się nie zmieniło, ma grać z werwą i namacalnie Odpisz, cytując
Recommended Posts