Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 godzin temu, mateolo2 napisał:

Nie jestem znawca tematu, wiec wolałem kupić taka sama jaka używają wszyscy do tego cxc. Bez kombinowania. 50 zł mnie to kosztowało, wiec żaden koszt. A podobno te inne wynalazki tańsze są zwyczajnie gorsze. Tak jak masz cenniki wygłuszen samochodów w firmach audio i tańsze ceny są za zwykle maty, a wygluszenie dynamat’em jest droższe bo gość u którego kupowałem powiedział, ze działa zdecydowanie najlepiej w tej kwestii. Plus nie wiem, jakoś się na rym długo nie zastanawiałem - tak jak mówię - 50 zł :)

"Podobno najlepsza. W ciul droga."

vs

"50 zł mnie to kosztowało, wiec żaden koszt."

Dobrze, ze "wszyscy" nie nasladuja much. Jeszcze...

Napisano
2 godziny temu, Aprox napisał:

Bo mantra "tata a Marcin powiedział że jego tata powiedział..." ma moc 💪

Nie Marcin a "wszyscy" ;)

Mnie najbardziej rozczula wiara w to że te kawałeczki stanowiące może 15% powierzchni mają wpływać dobroczynnie na odtwarzany sygnał.

8 godzin temu, DiBatonio napisał:

50zl to rzeczywiście nie majątek, ale można troszkę taniej i równie dobrze.

https://allegro.pl/oferta/ab-25-mata-wygluszajaca-butylowa-bitumiczna-75x50-5850760959

To dobry trop ale trzeba też mieć świadomość że trafiają się egzemplarze które rozwulkanizowują się (tak to chyba się w tym przypadku nazywa) Ja mam wyklejony praktycznie cały ME61 - ze względu na to że byle puknięcie w obudowę powodowało przerwy. Tam gdzie nie mogłem zmieścić pod napędem i płytką - przykleiłem od spodu odtwarzacza na całej powierzchni. I właśnie tam wyczuwam taką niepokojącą lepkość. Czyżby to mogło być aplikowane tylko w "jedną stronę"?

Napisano

Od środka? W materiałach reklamowych Sphinx nie było zdjęcia pokrywy z przyklejonymi matami i producent nie chwali się opisie. Zresztą metod na eliminacje rezonansow jest wiele.

Bardziej doszukiwalbym się sensowności wyklejania. W którą to pójdzie stronę....? I czemu producent od razu tego nie zrobił. Cięcie kosztów? Nie sądzę.

Napisano
3 minuty temu, audiowit napisał:

Od środka? W materiałach reklamowych Sphinx nie było zdjęcia pokrywy z przyklejonymi matami i producent nie chwali się opisie.

Sprecyzuj o czym piszesz. ( "Od środka?") Bo nie rozumiem twojej wypowiedzi.

Sphinx nie musi sie chwalić, ważne że recenzenci zauważą :)

Napisano
12 godzin temu, Fafniak napisał:

To dobry trop ale trzeba też mieć świadomość że trafiają się egzemplarze które rozwulkanizowują się (tak to chyba się w tym przypadku nazywa) Ja mam wyklejony praktycznie cały ME61 - ze względu na to że byle puknięcie w obudowę powodowało przerwy. Tam gdzie nie mogłem zmieścić pod napędem i płytką - przykleiłem od spodu odtwarzacza na całej powierzchni. I właśnie tam wyczuwam taką niepokojącą lepkość. Czyżby to mogło być aplikowane tylko w "jedną stronę"?

Są jeszcze takie pokryte folią aluminiowa lub folia z tworzywa.

Kiedy ja się bawiłem  w te pierdolety nic się nie lepiło i nie rozpuszczało,  używałem wtedy takich lub podobnych.

https://allegro.pl/oferta/mata-bitumiczna-boll-wygluszajaca-wyciszajaca-flex-5732188835

Marcin, a Tobie się grzeje urzadzenie?