Piotr Sonido Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Mieliśmy Myteka ale nie pamiętam jak to grało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 6 godzin temu, mateolo2 napisał: Nie jestem znawca tematu, wiec wolałem kupić taka sama jaka używają wszyscy do tego cxc. Bez kombinowania. 50 zł mnie to kosztowało, wiec żaden koszt. A podobno te inne wynalazki tańsze są zwyczajnie gorsze. Tak jak masz cenniki wygłuszen samochodów w firmach audio i tańsze ceny są za zwykle maty, a wygluszenie dynamat’em jest droższe bo gość u którego kupowałem powiedział, ze działa zdecydowanie najlepiej w tej kwestii. Plus nie wiem, jakoś się na rym długo nie zastanawiałem - tak jak mówię - 50 zł "Podobno najlepsza. W ciul droga." vs "50 zł mnie to kosztowało, wiec żaden koszt." Dobrze, ze "wszyscy" nie nasladuja much. Jeszcze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 2 godziny temu, Aprox napisał: Bo mantra "tata a Marcin powiedział że jego tata powiedział..." ma moc 💪 Nie Marcin a "wszyscy" Mnie najbardziej rozczula wiara w to że te kawałeczki stanowiące może 15% powierzchni mają wpływać dobroczynnie na odtwarzany sygnał. 8 godzin temu, DiBatonio napisał: 50zl to rzeczywiście nie majątek, ale można troszkę taniej i równie dobrze. https://allegro.pl/oferta/ab-25-mata-wygluszajaca-butylowa-bitumiczna-75x50-5850760959 To dobry trop ale trzeba też mieć świadomość że trafiają się egzemplarze które rozwulkanizowują się (tak to chyba się w tym przypadku nazywa) Ja mam wyklejony praktycznie cały ME61 - ze względu na to że byle puknięcie w obudowę powodowało przerwy. Tam gdzie nie mogłem zmieścić pod napędem i płytką - przykleiłem od spodu odtwarzacza na całej powierzchni. I właśnie tam wyczuwam taką niepokojącą lepkość. Czyżby to mogło być aplikowane tylko w "jedną stronę"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 W Sphinx Project CD32 jest wklejona mata przez producenta, więc widocznie coś tam te maty wnoszą. Przypominam, że Sphinx powstał w latach bez audiofilskiej nagonki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Ale ja nie napisałem że to nie działa, tylko że wątpię aby te maleńkie kawałeczki coś dawały. A druga sprawa to to że wyklejenie dobrze wygląda marketingowo, niezależnie od sensowności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Od środka? W materiałach reklamowych Sphinx nie było zdjęcia pokrywy z przyklejonymi matami i producent nie chwali się opisie. Zresztą metod na eliminacje rezonansow jest wiele. Bardziej doszukiwalbym się sensowności wyklejania. W którą to pójdzie stronę....? I czemu producent od razu tego nie zrobił. Cięcie kosztów? Nie sądzę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 3 minuty temu, audiowit napisał: Od środka? W materiałach reklamowych Sphinx nie było zdjęcia pokrywy z przyklejonymi matami i producent nie chwali się opisie. Sprecyzuj o czym piszesz. ( "Od środka?") Bo nie rozumiem twojej wypowiedzi. Sphinx nie musi sie chwalić, ważne że recenzenci zauważą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Nie chce mi się. Ten kto chciał zrozumieć załapał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Puścił bąka i wyszedł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 2 godziny temu, Fafniak napisał: Puścił bąka i wyszedł 🤣🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Cxc podłączony i odpalony z Irdac - gra zaaaajebiscie Lepiej niż destiny cd po jego dacu. Porównań nie robiłem po transporcie bo mi się nie chciało. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 12 godzin temu, Fafniak napisał: To dobry trop ale trzeba też mieć świadomość że trafiają się egzemplarze które rozwulkanizowują się (tak to chyba się w tym przypadku nazywa) Ja mam wyklejony praktycznie cały ME61 - ze względu na to że byle puknięcie w obudowę powodowało przerwy. Tam gdzie nie mogłem zmieścić pod napędem i płytką - przykleiłem od spodu odtwarzacza na całej powierzchni. I właśnie tam wyczuwam taką niepokojącą lepkość. Czyżby to mogło być aplikowane tylko w "jedną stronę"? Są jeszcze takie pokryte folią aluminiowa lub folia z tworzywa. Kiedy ja się bawiłem w te pierdolety nic się nie lepiło i nie rozpuszczało, używałem wtedy takich lub podobnych. https://allegro.pl/oferta/mata-bitumiczna-boll-wygluszajaca-wyciszajaca-flex-5732188835 Marcin, a Tobie się grzeje urzadzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 CD ??? Raczej nie Teraz sobie stoi i czeka na inne czasy a CD pracuje original 2008F pimped-up by fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 53 minuty temu, Fafniak napisał: CD ??? Raczej nie To fakt, chociaż mam DAC, który jest ciepły nawet na standby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts