MayEr Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Witam serdecznie, mam pytanie jakie głośniki polecacie do tego amplitunera w systemie 7,1. https://audioplaza.pl/products/34222-denon-avr-x1700h-amplituner-kina-domowego-salon-poznan Te dołączane do zestawòw mi nie pasują bo tylne są wysokie, a mam wnęki w tylnej ścianie na małe. Co będziecfajnie grało w niezawysokim budżecie? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Jak duży pokój ? Może rysunek , fota ? Jaki budżet ? Sub jest , czy będzie ? 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Jak duży pokój ? Może rysunek , fota ? Jaki budżet ? Sub jest , czy będzie ? Wrzucę rysunek poglądowy, to jest część pokoju (poddasza) po stronie lewej: kanapa, stolik, przed nim szafka z tv. Po prawej jest stół i dalej tzw bar, lada i niewielka kuchnia. Ten obszar z tv to ok 3,5 x 4 metry jest. Czy subwoofer to zależy, jak mi doradzicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Monitor Audio Bronze 200 w zestawie z FX, chyba że małe to 50tki Klipsch RP6000 z tyłami płaskimi małymi RP140D Acustic Energy AE 120 w secie Spasowały by? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Jak małe miałyby być tylne kolumny ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Halo @MayEr jestes jeszcze? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 1 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Dnia 28.02.2023 o 14:13, Q21 napisał: Jak małe miałyby być tylne kolumny ? 17x12cm, głębokość ok 9cm. 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Halo @MayEr jestes jeszcze? Tak, tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Przy tak niewielkich wymiarach pozostaje nam coś pokroju Cambridge Audio Minx 22. Co do reszty systemu, jakie masz preferencje brzmieniowe i budżet? W kinie domowym bardzo często wybierane są kolumny Klipscha. Przy takiej powierzchni i kinie jednak przydadzą się albo spore podłogówki, pokroju RP-8000F, ewentualnie któryś mniejszy model i wtedy większy sub. W razie czego zapraszamy na odsłuchy i wypożyczenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Faktycznie mikro. No to satelitki Cambridge Minx 22, Dali Fazon, Monitor Audio Mass. Nie wszystkie udaje sie kupić na sztuki. Ale generalnie tego typu. co do reszty Dnia 28.02.2023 o 08:38, Piotr Sonido napisał: Monitor Audio Bronze 200 w zestawie z FX, chyba że małe to 50tki Klipsch RP6000 z tyłami płaskimi małymi RP140D Acustic Energy AE 120 w secie Spasowały by? I tak musi byc sub więc montowanie giga frontów za wiele tu nie zmieni. Lepiej zainwestować w suba / suby Piotrek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 2 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Dnia 1.03.2023 o 16:12, Q21 napisał: Przy tak niewielkich wymiarach pozostaje nam coś pokroju Cambridge Audio Minx 22. Co do reszty systemu, jakie masz preferencje brzmieniowe i budżet? W kinie domowym bardzo często wybierane są kolumny Klipscha. Przy takiej powierzchni i kinie jednak przydadzą się albo spore podłogówki, pokroju RP-8000F, ewentualnie któryś mniejszy model i wtedy większy sub. W razie czego zapraszamy na odsłuchy i wypożyczenia Nie, no nie zamierzam kupować głośników, gdzie jeden kosztuje 3,9K myślę raczej o komplecie za powiedzmy 2,5 K. Nie chcę mega profesjonalnego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 No to będzie problem. Bo w cenie 2,5K za składany zestaw inne fronty inne tyły i sub to nie bardzo w nowym sprzecie. Może być używany? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 3 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2023 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: No to będzie problem. Bo w cenie 2,5K za składany zestaw inne fronty inne tyły i sub to nie bardzo w nowym sprzecie. Może być używany? Nie, właśnie kupuję przeważnie nowe rzeczy. A z kompletów coś wartego uwagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 U Ciebie jest problem z tymi małymi kolumnami z tyłu. Heco Victa https://allegro.pl/oferta/kolumny-heco-5-0-victa-501-201-c101-zestaw-set-5-0-11186620284?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrRAtbQz_rtBYEJaxpqgQVZcBfn9bMHYZSnsKbzrTm4WqU_dO04IqjxoCMtsQAvD_BwE Qudral Quintas https://allegro.pl/oferta/quadral-zestaw-5-0-quintas-6500-le-black-13049379214?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrcIDeMGb675akImLVMlC1Qv_TFWqWkxN-4TEigRijdxCPw6VtK9nMhoCbrIQAvD_BwE Magnat supreme https://allegro.pl/oferta/magnat-supreme-802-rs-8-5-1-10181246985?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17958848778&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrT8sflodYLoTpZT8_MaJfe046fUE5sUwsfmDICJI1dHmMfNDZKOZ7hoCdcQQAvD_BwE Do rych zestawów bez suba to właśnie RS12 do kompletu. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Dziękuję za porady, zakupiony ten zestaw (wiem, wziąłem w komplecie) https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino-domowe-denon-avr-x1700h-wilson-movix-5-0-czarny Teraz jeszcze dwa pytanka skierowane do znawców tematu i dobrych ludzi w jednym: 1 czy jak podłączę tymczasowo subwoofer ze starego zestawu o impedancji 3 omy będzie problem? 2 jakie dokupić 2 głośniki celem ustawienia systemu 7,1 chcę je zamontować na suficie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 2 minuty temu, MayEr napisał: Dziękuję za porady, zakupiony ten zestaw (wiem, wziąłem w komplecie) https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/kino-domowe-denon-avr-x1700h-wilson-movix-5-0-czarny Teraz jeszcze dwa pytanka skierowane do znawców tematu i dobrych ludzi w jednym: 1 czy jak podłączę tymczasowo subwoofer ze starego zestawu o impedancji 3 omy będzie problem? 2 jakie dokupić 2 głośniki celem ustawienia systemu 7,1 chcę je zamontować na suficie. Ad 1. Do amplitunera domowego podłącza się subwoofer aktywny - posiadający własny wzmacniacz. Inne chyba zresztą chyba już w przyrodzie nie występują, przynajmniej nie w świecie kina domowego. Lepiej odpuść ten eksperyment. Ad 2. 7.1 - to są wyłącznie głośniki na poziomie ucha; dwie sztuki na suficie to się nazywa układ x.y.2; co do sufitu to najpierw musisz wiedziec, czy chcesz głosniki instalacyjne (osadzane w suficie), czy kompletne z obudową. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 3 minuty temu, przemeklbn napisał: chcesz głosniki instalacyjne (osadzane w suficie), czy kompletne z obudową. Kompletne, ponieważ leci mi belka na suficie i pięknie je tam zamontuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 3 minuty temu, przemeklbn napisał: chcesz głosniki instalacyjne (osadzane w suficie), czy kompletne z obudową. Kompletne, ponieważ leci mi belka na suficie i pięknie je tam zamontuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 (edytowany) Ja mam zamontowane takie głośniki - svs prime elevation. Polecam ze względu także na prosty montaż sufitowy. Jak chcesz montować na suficie to może system 5.1.2? Edytowano 9 marca 2023 przez Artur Mądry 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Poprzeglądam, bo faktycznie spoko się wydają. Ktoś jest w stanie wyjaśnić różnicę w tych ampli : AVR-X1700H ----- HTS X 1700 Nie ma info na stronie Denona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 9 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Już ustaliłem, że to nazwa stosowana przez zewnętrzne firmy, a jest to p prostu AVR X Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Subwoofer aktywny nie ma impedancji. A pasywnego nie podłączaj. Jeśli głosniki na suficie to 5.1.2 a nie 7.1 Nie montuj tych głośników czasem na ścianie u góry. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Dnia 9.03.2023 o 16:59, Piotr Sonido napisał: Nie montuj tych głośników czasem na ścianie u góry. Zależy co masz na myśli, przy wąskim pomieszczeniu będzie ok. Oczywiście nie nad frontami tylko po bokach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Dnia 10.03.2023 o 20:16, Butler napisał: Zależy co masz na myśli, przy wąskim pomieszczeniu będzie ok. Oczywiście nie nad frontami tylko po bokach. Mam na myśli udawany Atmos a w realu Dolby IIz. Wiele osób tak to ustawia. Nie oto chodzi. Nie możesz mieć Atmosa to go nie rób. Nie widze nic złego w systemach kina domowego w których nie ma Atmosa. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayEr Napisano 13 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Sytuacja aktualna wygląda tak: Czerwonym istniejące głośniki Zielonym planowane miejsce instalacji Natomiast będą to te wyjścia i pytanie do Was czy dobrze rozkminiam i ew jakie kupić te dodatkowe do sorround? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 @Butler znakomicie doradzi tobie jak to dobrze poustawiać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts