fantazja13 Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Cześć Szukam streamera do cambridge audio cxa81 grającego z acoustic energy ae120. Streamer będzie używany głównie z Tidalem, ewentualnie Spotify - jednak chciałbym sobie zostawić otwarte drzwi na inne źródła. Budżet to okolice 2000zl ale dość elastyczny - jestem w stanie zapłacić więcej za na prawdę sensowne funkcjonalności. Na razie wpadł mi w oko IFI Zen Stream - wydaje się mieć dobrą jakość dźwięku i zakres funkcjonalności za te pieniądze. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje pasujące do tego zestawu/wzmacniacza - na razie nie planuje używać zewnetrznego DAC wiec chciałbym korzystać z tego wbudowanego we wzmacniacz lub steamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Cześć, naturalnie najlepszą opcją do CXA81 jest CXN V2, ale jest on sporo ponad budżetem. iFi Zen Stream po ostatnich aktualizacjach działa bardzo dobrze, więc oczywiście jest opcją do rozważenia. Poza nim możesz spojrzeć na Audiolaba 6000N Play oraz Audio Pro Link 2. W razie czego zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Witaj, Dołóż sobie kilka stówek, do Bluesounda NODE ostatniej generacji. Już wielokrotnie było o nim wspominane na forum Zawodnik trudny do pobicia. W tej chwili kosztuje 2699 zł, ale jakbyś był zainteresowany mocniej, to Ci zrobimy ofertę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 W okolicach 2000 zł teraz jeszcze masz MXN10 z Cambridge Audio, lub jak zależy Ci na pełnowymiarowym urządzeniu to AXN10 i zachowasz zapewne charakter brzmienia systemu, chociaż jeszcze nie mieliśmy ich na stanie, więc się przekonamy za niedługo jak będą wypadały brzmieniowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Nie zaufałbym CA w zakresie streamerów. Potrafiły się "wysypać". Tak w ogóle to chyba ktoś to dla nich robi, bo od kilku lat wszystko jest tam robione na jedno kopyto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 W przypadku aplikacji do BLUESOUND to tutaj jesteśmy spokojni. Wielu producentów zaczyna kupować licencje od Bluesounda. Warto się przekonać jak działa ona w praktyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj, Dołóż sobie kilka stówek, do Bluesounda NODE ostatniej generacji. Już wielokrotnie było o nim wspominane na forum Zawodnik trudny do pobicia. W tej chwili kosztuje 2699 zł, ale jakbyś był zainteresowany mocniej, to Ci zrobimy ofertę! 2700 zl za brak kultury grania, brak tzw. ciemnego tla, szorstkośc dźwięku, jego nerwowość i cyfrowy nalot? Sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał: 2700 zl za brak kultury grania, brak tzw. ciemnego tla, szorstkośc dźwięku, jego nerwowość i cyfrowy nalot? Sporo. jejku, koleś Ty chyba budżety pomyliłeś...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 56 minut temu, Miras23 napisał: jejku, koleś Ty chyba budżety pomyliłeś...? Pewnie, na taki efekt wystarczy 500 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 (edytowany) 20 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Pewnie, na taki efekt wystarczy 500 PLN. Jesteś ignorantem i popisujesz się brakiem wiedzy, skoro używasz takich porównań. Twoja sprawa. Edytowano 17 marca 2023 przez Miras23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 7 godzin temu, Miras23 napisał: Jesteś ignorantem i popisujesz się brakiem wiedzy, skoro używasz takich porównań. Twoja sprawa. Daj spokój, nie warto. Jedni słuchają bitperfect a inni "tylko" bit. Nie kłócę się z cyferkami tylko wolę moje uszy 🤷♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 12 godzin temu, Miras23 napisał: Jesteś ignorantem i popisujesz się brakiem wiedzy, skoro używasz takich porównań. Twoja sprawa. Takich, czyli ktorych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 2 godziny temu, J4Z napisał: Ty to masz coś z dzika jednak. Po c**j się tu wp***dalasz z takimi tekstami? Mozesz wyrazić swoje zdanie inaczej, nie trollujac. To nie jest moje zdanie a swobodny cytat opisujacy wrazenia odsluchowe z SMPS. Masz jakis problem z cudzymi wrazeniami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Poszukaj sobie. Jestes na tyle aktywny na tym forum, ze powinienes byc w stanie temat ogarnac. I jestes jakos specjalnie dumny? Sugestia, ze to samo, co zacytowane, da sie osiagnac o wiele nizszym kosztem, nie byla zakamuflowana. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 Panowie, Każdy jest zwolennikiem jakiegoś urządzenia:) O Bluesound było już wiele wątków i wielu zadowolonych użytkowników. To najlepsza rekomendacja, więc nic więcej dodać nie możemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 (edytowany) Zaciekawił mnie Cambridge AXN10 - cena jeszcze znośna, pasowałby do zestawy pod kątem estetycznym (a może też brzmieniowym), pytanie kiedyś ma się pojawić możliwość odsłuchów @Q21 @S4Home? Żadnych recenzji/testów też jeszcze nie znalazłem @Miras23 co masz na myśli mówiąc że zdarza się streamerom CA "wysypać"? Chodzi o problemy z oprogramowaniem? Zauważyłem też że wszystkie polecane sprzęty maja wbudowany DAC. Czy ten z CXA81 jest słabszy od tych w streamerach? Edytowano 22 marca 2023 przez fantazja13 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 14 minut temu, fantazja13 napisał: Zaciekawił mnie Cambridge AXN10 - cena jeszcze znośna, pasowałby do zestawy pod kątem estetycznym (a może też brzmieniowym), pytanie kiedyś ma się pojawić możliwość odsłuchów @Q21 @S4Home? Żadnych recenzji/testów też jeszcze nie znalazłem W teorii połowa kwietnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 @fantazja13 Kolego co do streamerow to zdania są podzielone. Jedni słyszą różnicę pomiędzy nimi a inni nie. W związku z tym radziłbym Ci wypożyczyć np bluesounda i jakaś tage. Różnica w cenie jest duża ale możesz nie słyszeć różnicy w brzmieniu. Będziesz wiedział czy warto wydać kilka stów czy kilka tysi. Ps. Jak długo masz kolumny ae120 i jak graja wg Ciebie? Pytam bo mam je ponad miesiąc i nie wyobrażam ich sobie z CA bo są mega detaliczne a Ty je masz pod Kambodża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 @Artur Charickicały sprzęt mam niedługo, ok. miesiąca. Póki co gram albo z bluetooth (wiadomo, tyłka nie urywa) albo z Marantz CD50 (połączone analogowo przez RCA). Jest detalicznie ale nie metalicznie Szczególnie z tym CD gra to fajnie ale ten odtwarzacz rzeczywiście chyba należy do cieplejszych i muzykalniejszych. Pierwotnie planowałem zakup CA AXR100 i na nim wykonywałem większość odsłuchów - poza wspomnianymi AE120 przewinęły się też Monitor Audio Bronze 200. Tam właśnie było metalicznie, niemiło, zdecydowanie za mocno górą to grało. Obecne połączenie z AE120 z CXA81 mi odpowiada ale to właściwie mój pierwszy sensowny zestaw stereo, pewnie z czasem zacznie mi tam coś przeszkadzać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Spoko, najważniejsze że Ci odpowiada. Ja od razu zacząłem poszukiwania jakiejś cieplejszej elektroniki i padło na hybrydę Tagi 700b v3. Niezle lampy PSVANE art i jest fajne granie. Wracając do tematu, to co zdecydowałeś odnośnie streamera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Na razie chyba zaczekam na AXN10 od CA, wtedy wezmę pare rzeczy na odsłuch. Jeśli rzeczywiście nie zauważę większych różnic to Cambridge przynajmniej będzie wyglądem pasował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Wyglądem pasuje najlepiej wiim mini. Mam go schowanego i go nie widać. Nikt nie wie skąd gra muzyka 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Dnia 22.03.2023 o 13:43, fantazja13 napisał: Zaciekawił mnie Cambridge AXN10 - cena jeszcze znośna, pasowałby do zestawy pod kątem estetycznym (a może też brzmieniowym), pytanie kiedyś ma się pojawić możliwość odsłuchów @Q21 @S4Home? Żadnych recenzji/testów też jeszcze nie znalazłem @Miras23 co masz na myśli mówiąc że zdarza się streamerom CA "wysypać"? Chodzi o problemy z oprogramowaniem? Zauważyłem też że wszystkie polecane sprzęty maja wbudowany DAC. Czy ten z CXA81 jest słabszy od tych w streamerach? Nie jestem przekonany do oprogramowania marki CA. Szukałbym pewnych rozwiązań w oparciu o stabilność działania urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja13 Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 @Miras23 rzeczywiście aplikacje stream magic na app store i google play mają raczej średnie opinie. Wezmę to pod uwagę przy wyborze i ewentualnych testach. @Artur Charicki wiim mini odpada, nie ma wyjścia coaxial - w CXA81 na optical in maksymalna obsługiwana jakość to 24bit/96kHz. Streamer musi mieć wyjście coaxial albo usb, ewentualnie na tyle dobry DAC żebym mógł nie korzystać z tego we wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Slyszysz roznice miedzy 96 kHz a 192 kHz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts